Miracolul din Vaslui

Miracolul din Vaslui

În urmă cu aproximativ 2 ani Dumnezeu a produs o mică trezire în rândul tinerilor din Vaslui. Ne adunam după amiază în fiecare zi de Vineri într-o grădiniță. Era Cuvânt, cântări, mărturii personale, experiențe din umblarea cu Domnul și multă rugăciune. De cele mai multe ori sala era neîncăpătoare fiind nevoie să se stea pe jos. Participanţii erau atât din Bisericile Evanghelice din oraş dar şi din afara lor. Domnul a lucrat şi într-un timp relativ scurt s-au întors la Domnul foarte mulți tineri. Aproape că nu era întâlnire fără ca cineva să se predea Domnului.

Dar unde Dumnezeu lucrează nici cel rău nu doarme. Au fost câțiva dintre ”pompierii Domnului” care au ținut neapărat şi au reuşit până la urmă să pună capăt acelor întâlniri. Ce nu au reuşit însă, este să stingă focul inimii noastre care arde pentru Dumnezeu şi semenii noştri.

În acel context, Dumnezeu ne-a pus pe inimă să plantăm o nouă biserică în Vaslui. O biserică care să-L glorifice pe Dumnezeu împlinind marea trimitere. Știu, în Vasluiul denigrat de mulți pe internet sau la TV. Dar orașul este superb și e plin de oameni minunați.

Pe 12 Noiembrie 2017 a fost prima Duminică în care ne-am întâlnit la părtășie. O mână de oameni am închiriat sala de conferință a unui complex comercial. Puţini dar sinceri.
Nu mulţi dar pasionați și încrezători că Dumnezeu va lucra cu mare putere în noi şi prin noi. De atunci și până astăzi ne-am întâlnit atât Duminică la părtășie cât și Vineri la rugăciune.

Cu ajutorul Domnului lucrarea a crescut și astăzi suntem aproximativ 50 persoane. Am fost binecuvântați de Domnul și cu un botez Nou Testamental, 4 tineri L-au mărturisit pe Domnul în apa botezului, iar în perioada aceasta pregătim un alt botez cu oameni transformați de Dumnezeu. De asemenea, în această perioadă am văzut cum Dumnezeu vindecă pe cei bolnavi și mai ales cum mântuiește pe cei păcătoși.

Observând că Domnul binecuvântă planurile şi confirmă lucrarea noastră am început să ne rugăm Domnului pentru un loc al nostru, o casă de rugăciune proprie. Dumnezeu a răspuns aşa cum obişnuieşte, mult peste așteptările noastre. Domnul ne-a deschis ușa pentru a cumpăra Sinagoga evreiască din centrul orașului Vaslui. Pare de necrezut, dar aşa este când Dumnezeu are un plan şi mâna Lui puternică îl duce la împlinire.

Chiar dacă lucrurile s-au tensionat când ”samsarii imobiliari” au făcut oferte mult mai mari decât a noastră sau când presa locală a scris articole denigratoare la adresa noastră, noi ne-am liniştit odată cu achiziţionarea clădirii însoţită de mărturia proprietarilor:”am simțit că o să faceți o treabă bună la Vaslui și vrem ca voi să cumpărați clădirea”.

Aşa şimţim şi noi, şi aşa au simţit şi doi fraţi care mişcaţi de Domnul au achiziţionat clădirea pentru noua Biserică, care ţinând cont de istoricul clădirii dar şi de dorinţa noastră de pace cu Domnu şi cu semenii se va numi Biserica Shalom.
Acum responsabilitatea noastră este să renovăm clădirea. La ora actuală arată deplorabil, fiind nefolosită de aproape 30 ani. Suma estimată pentru o renovare completă este de 50.000 Euro. Credem că Dumnezeu nu ne va abandona și tot El ne va ajuta să strângem toți banii.

Dacă Dumnezeu îți pune pe inimă, implică-te!
Ajută-ne! Cum???

1. Roagă-te pentru noi!
Am intrat într-o luptă spirituală foarte mare. Cel rău lovește permanent. Roagă-te pentru protecția noastră și a familiilor noastre. Apoi, roagă-te pentru propășirea lucării.

2. Implică-te financiar!
La ora actuală avem doar 5% din suma necesară. Puținul tău pentru noi contează foarte mult. Sună pentru a primi informații suplimentare în aceată direcție.

3. Vino și ajută la renovare!
Dacă ai câteva zile libere și inimă deschisă te așteptăm la Vaslui.

4. Ajută-ne cu materiale de construcții
Avem nevoie de la un cui până la o cifă de beton. Orice material ne este necesar, fie pentru acoperiș, ferestre, uși, interioare, gard, sanitare, electrice, termice etc.

Dacă vrei să te implici aștept să ne scrii sau să suni la acest număr: 0746.175151
Dumnezeu să vă binecuvinteze și să vă răsplătească!

Pastor Mihai Harii – Teofil Harii LondraCategories: Articole de interes general

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: