Așa e, Samy Tuțac!

Este adevărat că deciziile CCR sunt obligatorii pentru toți, inclusiv pentru Președinte, Parlament și chiar CCR. La fel de adevărat este faptul că aceste decizii trebuie să îndeplinească condiția expresă a legalității, adică să fie conforme cu Constituția și principiile ei. Așadar, conform Comisiei de la Veneția și a unei logici elementare, o decizie neconstituțională își pierde caracterul obligatoriu.

Dacă este așa, atunci, înainte de a-i cere Președintelui să respecte o hotărâre a CCR, Parlamentul și CCR trebuie să respecte hotărârile CCR. Așa înțeleg eu lucrurile și accept să fiu corectat dacă nu am judecat cu dreptate, având în vedere că nu sunt jurist, ci pastor.
Deci:

1. Parlamentul trebuie să respecte Decizia 80/2014 a CCR care prevede că rezultatul referendumului din noiembrie 2009, prin care poporul român a decis cu zdrobitoare majoritate că în Romania Parlamentul sa fie unicameral si sa aiba 300 de alesi, trebuie aplicat.

2. Parlamentul trebuie să respecte Decizia 32/ 23 ianuarie 2018 a CCR referitoare la Statutul functionarilor publici, care prevede că un funcționar public trimis în judecată nu mai poate ocupa funcția cu care a fost investit. Președintele Camerei Deputaților nu numai ca a fost trimis in judecata, dar este condamnat in prima instanta. Daca un functionar public in aceasta situatie nu mai are legitimitatea sa reprezinte interesele societatii, cum poate sa fie un condamnat demn pentru functia de presedinte al Camerei Deputaților? Doar încălcând decizia CCR și plasându-se în afara Constituției.

3. CCR trebuie să respecte Decizia 136/2018 a CCR care interzice unui judecător CCR să fie în funcție mai mult de un mandat de 9 ani. Încălcând decizia CCR, aceeași CCR permite unui judecător să fie în al 10-lea an de mandat, aflându-se într-o situație de neconstituționalitate flagrantă.

După ce-și scot bârna din ochi, Parlamentul și CCR au dreptul moral să-i ceară Președintelui să-și scoată paiul. Adică, să fie puse în aplicare hotărârile mai vechi ale CCR, iar după aceea și Președintele să respecte hotărârea CCR cu privire la șefa DNA. Iar dacă se dovedește că este neconstituțional ca 4 judecători (din 9) să-i ceară Președintelui să fie la cheremul Ministrului Justiției, cineva trebuie să plătească pentru tot spectacolul creat…

Samy TuțacCategories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: