Forța filosofului

Se spune că filosofii sunt oamenii teoriilor goale, lipsiți de implicație socială și d efolos practic pentru societate. iată ci nu este chiar așa! Omul acesta, la pragul celor o sută de ani, este un exemplu pentru foarte mulți …

Mihai Șora le dă întâlnire protestatarilor în Piața Victoriei: ”Dragi șobo, ne vedem la Girafă, în această seară și în toate serile în care va fi nevoie”

de Redactia     HotNews.ro
Duminică, 24 iunie 2018, 9:45 Actualitate | Esenţial
Mihai Sora
Mihai Sora
Foto: Luiza Palanciuc-Sora / Facebook
Filosoful Mihai Șora le-a dat întâlnire protestatarilor duminică seara în Piața Victoriei, transmițând un mesaj pe Facebook în care spune că se anunță o vară fierbinte, dar istoria a arătat că din această ”încleștare” iese învingătoare lumina de la capătul tunelului, în cazul în care PSD nu fură și tunelul.

El li s-a adresat protestatarilor cu formula ”dragi, șobo”, aluzie la afirmațiile liderului PSD, Liviu Dragnea, care i-a numit ”șobolani” pe cei care ies în stradă împotriva modificării legilor justiției.

”Dragi șobo, ne vedem la Girafă: în această seară și în toate serile în care va fi nevoie. Se anunță o vară încărcată și fierbinte (dacă nu ne-am topit la minus 15 grade, nu vom îngheța la plus 30). În clipa de față, și noi, și ei stăm sub presiunea aceleiași coordonate: Timpul. Iar, din această încleștare, cum bine ne-a învățat istoria, învingătoare ies, mereu, inteligența, cinstea, lumina. Da, da: lumina de la capătul tunelului (până nu ne vor fura și tunelul)”, a scris Șora, pe rețeaua de socializare.

Filosoful mai spune că protestele contează enorm, în condițiile în care ”supapele de siguranță” nu sunt prea multe.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmihaisora%2Fposts%2F1790582040997804&width=500

Un nou protest s-a desfășurat sâmbătă în Piața Victoriei, unde s-au adunat în jur de 2.000 de persoane care au manifestat împotriva coaliției PSD-ALDE și a unei noi “OUG 13” privind codurile penale.Oamenii au strigat ”Demisia!” și ”Anticipate!”

Peste 3.000 de clujeni au ieșit sâmbătă în stradă pentru a treia zi consecutiv de la condamnarea lui Liviu Dragnea. Protestatarii au cerut demisia guvernului și a lui Liviu Dragnea, dar și blocarea unei OUG privind codurile penale. În jur de 1.000 de persoane au mărșăluit și pe străzile din Sibiu, ajungând în fața casei președintelui unde au strigat ”Iohannis nu ceda! Sibiul e de partea ta!”.Categories: Articole de interes general

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: