Ne-am săturat de Italia: E ca în România. Plecăm. Se confirmă noua destinație

Bolojan Bogdan / 15 iun 2018,

Românii din Italia sunt dezamăgiți de condițiile din ce în ce mai grele din peninsulă, iar cei mai tineri sunt hotărâți să emigreze din nou. Multe dintre probleme ar fi identice cu cele din România. 

Mihaela Tărănciuc, președintele Alianței Românilor, filiala Roma, spune că viața extraordinară din Italia nu este chiar o realitate, ci mai degrabă un miraj, iar creșterea vârstei de pensionare îi determină pe români să se gândească să emigreze din nou.

“Viața din Italia este un miraj. Vezi, dar nu se concretizează nimic. Sunt aceleași probleme ca și în România cu locurile de muncă. La început toți am zis că venim, stăm câțiva ani și ne întoarcem acasă. Acești câțiva ani s-au transformat în zeci de ani, copiii au crescut. La un moment dat zici că nu poți să te întorci pentru că al tău copil s-a integrat, a învățat în Italia și nu poți să-l duci în România, să-l rupi de ce a învățat el. Este dificil în această privință. Am stat de vorbă cu fiul meu și mi-a zis că s-a gândit la toate avantajele sociale. Nu-și dorește să rămână în Italia. Față de România e un alt nivel de trai, dar sunt mulți care trăiesc mai rău ca în România. Sunt foarte mulți români care o duc foarte greu. Muncesc pe nimic aici,” a spus Mihaela Tărănciuc pentru stiridiaspora.ro.

Vârsta de pensionare tot mai mare. Noua destinație: Nordul Europei

Mihaela spune că țările din nordul Europei par foarte atrăgătoare.

“Fiul meu, de exemplu vede țările din nordul Europei stabile și bune pentru viitorul lui. E bine să ai o pensie mare, așa cum este în nordul continentului. O altă opțiune ar fi și SUA sau Canada, este visul acesta. În Italia există posibilitatea să crească din nou vârsta de pensionare. După ultima lege se iese la pensie la 67 de ani. Se tot spune că a crescut speranța de viață a oamenilor și vârsta de pensionare va crește aici tot mai mult. Este o diferență enormă. Înainte, în Italia se ieșea la pensie la 63 de ani,” a mai spus Mihaela Tărănciuc.Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: