AI GRIJĂ CUI TE CONFESEZI

coordonatori Bob & Debby Gass

„Sufletul credincios ţine ce i s-a încredinţat.” (Proverbe 11:13)

Dacă ai nevoie de ajutor cu privire la o problemă – din viața personală, a familiei sau a carierei tale – ține cont de următoarele lucruri:

1) Veștile rele sunt adesea ținute minte mai mult decât veștile bune. După ce ai rezolvat problema și ți-ai văzut de viață, cei răi vor continua să-i dea atenție și să vorbească despre ea. De aceea Cuvântul lui Dumnezeu spune: „Sufletul credincios ţine ce i s-a încredinţat.”

2) Ai grijă cine te sfătuiește. „Gândurile celor neprihăniţi nu sunt decât dreptate, dar sfaturile celor răi nu sunt decât înşelăciune.” (Proverbe 12:5) Deci asigură-te că apelezi la persoana potrivită. Există multe izvoare de înțelepciune în această lume, dar „înţelepciunea care vine de sus este întâi curată, apoi pașnică, blândă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roade bune, fără părtinire, nefăţarnică.” (Iacov 3:17) Doar un gând derivat din cuvintele „înțelepciunea care vine de sus”: confesează-te numai cuiva care trăiește după principiile Cuvântului lui Dumnezeu.

3) Asigură-te că persoana respectivă este de încredere. Adică persoana în care ai încredere nu se confesează la rândul său altor persoane… în care nu ai încredere! Se spune că poți „citi” un om după persoanele cu care se însoțește. Și este adevărat! Biblia spune: „Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi…” (Psalmul 1:1).

4) Nu discuta pe marginea problemei tale! Văicăreala te poate prezenta ca pe o victimă, și nu ca pe un învingător. Nimeni nu dorește să susțină pe cineva care se tot văicărește. Când Iov a pierdut totul, aproape toți l-au evitat. Numai după ce Dumnezeu i-a dublat binecuvântările, oamenii au revenit în viața sa și i-au adus daruri. Este întotdeauna înțelept să-ți înfrânezi limba, gândurile și atenția. Nu uita, tăcerea nu poate fi niciodată catalogată greșit!Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: