Președintele Traian Băsescu, la Marea Adunare Centenară de la Chişinău

Președintele Traian Băsescu, la Marea Adunare Centenară de la Chişinău, din Piaţa Marii Adunări Naţionale, cea mai amplă manifestație unionistă de la independența Republicii Moldova încoace.
„Foarte mulți în România nu știu de ce Piața din Chișinău se numește PMAN. Aici în 1989, românii din R.Moldova au dat bătălia pentru limba română. Venim acum cu al doilea mare eveniment. Noi cerem parlamentelor de la București și Chișinău să voteze din nou Unirea. Unii spun că e greu să faci Unirea? Dar acum 100 de ani, românilor le-a fost mai ușor? Este o chestiune de demnitate națională reîntregirea Țării. Moldova este parte a României. Unirea este cea de care are nevoie și România și R.Moldova. Dacă România a avut 2 mari obiective 1) – să-și asigure securitate si a intrat in NATO. 2) – sa-si asigure prosperitate si a aderat la UE. Al treilea obiectiv de țară trebuie să fie reUnirea.
Suntem singura țară care mai acceptă să trăiască după voința lui Stalin și Hitler și care continuă să trăiască după pactul Ribbentrop – Molotov. Unirea este singura cale pentru Republica Moldova și România, nu este altă cale pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului”.
imagini privesc.euCategories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: