ANUL ACESTA ÎMPLINEȘTE-ȚI CHEMAREA

coordonatori Bob & Debby Gass

„Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi, şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea” (Filipeni 2:13)

Prin faptul că recunoști și împlinești planul lui Dumnezeu pentru viața ta, te eliberezi de sentimentul eșecului și reușești să nu te mai îngrijorezi de ceea ce cred alții. De ce? Pentru că stima ta de sine nu mai depinde de oameni, ci de Dumnezeu!

Cu toate acestea, trebuie să faci următoarele lucruri:

1) Fii cinstit în privința darurilor tale și recunoaște-ți limitele. Nu trece prin viață ca un străin față de tine însuți. Evaluează-ți calitățile și defectele în mod onest; ai curajul să-ți pui întrebările grele și fii dispus să suporți răspunsurile, chiar dacă aceasta înseamnă să renunți la anumite lucruri. Michael Novak scrie: „Dumnezeu știe orice este în noi, căci El le-a pus acolo. Și El are de gând să le folosească într-un fel sau altul.” Tuturor ni s-a dat o chemare în viață, iar fericirea le aparține celor care o găsesc și o împlinesc.

2) Lasă-L pe Dumnezeu să lucreze în viața ta. Uneori olarii amatori limitează potențialul lutului pentru că ei văd în el numai un ghiveci de flori. Dar un olar expert vede mult mai mult – el știe ce poate deveni lutul, și el nu numai că impune o formă, ci eliberează forma deja existentă în lut. Asta face și Dumnezeu cu noi.

3) Recunoaște-ți sursa. Împlinirea misiunii vieții tale începe cu identificarea dorințelor pe care le-a pus Dumnezeu în tine. „Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi, şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea.” Cine lucrează în tine? Dumnezeu! De unde vin dorințele tale? De la Dumnezeu! De unde vin abilitățile tale? De la Dumnezeu.

Fie ca anul acesta prioritatea ta să fie cunoașterea lui Dumnezeu și umblarea alături de El.

Advertisements


Categories: Articole de interes general

Tags:

2 replies

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: