Obama – un președinte antiamerican

Da, iată că am scris-o! Am simțit-o pe pielea noastră opt ani sub preșidenția lui. Acum ies la suprafață ,,isprăvile“ lui anti-americane. Sper că se va afla măcar o fracțiune de adevăr, suficient însă pentru a-l califica drept cel mai rău președinte din istoria acestei țări.

+++

Dezvăluiri: Legăturile secrete dintre fosta Administrație Obama și gruparea Hezbollah

Un articol publicat pe site-ul Politico dezvăluie cum a evoluat relația dintre fosta Administrație Obama și conducerea Iranului și, mai ales, ce impact a avut această relație asupra grupării Hezbollah – susținută de Iran.

Mihai Diac0 comentarii

Actualizat: 25.12.2017 – 00:19

O misiune ambițioasă a serviciilor secrete americane, care doreau să taie sursele de finanțare ale Hezboolah, ar fi intrat, astfel, în contradicție cu interesul Administrației Obama de a semna un tratat nuclear cu Iranul.

Potrivit acestei investigații jurnalistice, Administrația Obama ar fi subminat chiar eforturile propriilor sale servicii secrete de a bloca traficul de droguri care finanța gruparea Hezbollah.

Operațiunea serviciilor secrete ale SUA, denumită “Proiectul Cassandra”, a fost lansată în anul 2008, după ce Statele Unite au adunat dovezi care indicau că Hezbollah s-a transformat dintr-o organizație militară și politică concentrată în Orientul Mijlociu într-un adevărat “sindicat internațional al criminalității”.

Unii investigatori americani au estimat că gruparea teroristă provenită din Iran obținea un miliard de dolari pe an din traficul de arme, din spălare de bani și din alte activități criminale. Investigația coordonată de SUA a durat opt ani și a implicat circa 30 de servicii secrete din SUA și din alte țări.

Dar pe măsură ce proiectul Cassandra a avansat, oficiali ai Administrației Obama au început să pună obstacole în calea lui. Când liderii proiectului Cassandra au cerut aprobarea unor investigații, urmăriri penale, arestări și sancțiuni financiare semnificative, oficialii Departamentelor Justiției și Trezoreriei le-au tergiversat aprobările sau chiar le-ar fi respins cererile.

“Deraierea” intenționată a “Proiectului Cassandra” a subminat și eforturile Statelor Unite de a determina cât de multă cocaină, provenită din diferite rețele afiliate Hezbollah, intră pe teritoriul SUA, susține articolul publicat de Politico.

Una dintre aceste filiere este cea din Venezuela, unde zeci de înalți funcționari civili și militari au fost cercetați timp de peste zece ani.

Recent, Administrația Trump l-a indicat chiar pe vicepreședintele Venezuelei drept aliat apropiat al Hezbollah și drept un susținător al traficului de droguri, subliniază Politico.

(preluare România Liberă: http://romanialibera.ro/international/dezvaluiri-702648?utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=rss_ultimaora)Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: