O misiune spectaculoasă la Santa Barbara

,, … căutaţi să mântuiţi pe unii, smulgându-i din foc.“ – Iuda 1:23

Textul acesta ne-a venit fără să vrem în minte celor ce am plecat duminică în misiune la biserica ucrainenilor din Santa Barbara. Probabil că dacă am fi știut nu ne-am fi dus. Ar fi trebuit să bănuim noi ceva pentru că tot drumul ne-au însoțit în convoi mașini de pompieri mergând în aceeași direcție.

Toate bisericile din zona aceea au fost închise. La fel ca și școlile. Oamenii au fost sfătuiți să evacueze zona sau să stea în case cu geamurile și ușile bine închise. De câteva săptămâni, sudul Californiei plătește pentru vegetația din anul trecut, care a crescut după un binevenit sezon ploios. În jur, totul este uscat, numai bun pentru incendiere. Nu știm cine pune focurile acestea, dar știm că sunt o pacoste pentru toată lumea.

Iată un filmuleț despre încercarea focului din Santa Barbara. Acestea au fost imaginile prin care am trecut. A fost ceva unic, neașteptat, imposibil de descris.

Biserica ucrainenilor este găzduită într-un fel de clădire cadou. Numără acum aproximativ 45 de membrii. Ne-am uimit să-i vedem cam pe toți venind la întâlnirea cu noi.

Din cauza evenimentelor din jur, multe cartiere fuseseră evacuate deja. Ni s-a stins de câteva ori lumina, dar cei din loc aveau pregătite niște lanterne și ne-am continuat liniștiți părtășia. În biserica ucraineană este și familia de moldoveni a fratelui Grigore. El a  crescut din copilărie și în școală cu fratele Victor Malancea de la noi, așa că s-au bucrat să se revadă. Pe lângă fratele Malencea, cu noi am mai fost familia lui Leonid și Liuda Botnari și familia fratelui Baltac aflat în vizită la copii. S-a cântat în românește, în englezește, în rusește și în limba ucraineană. Sunt sigur că Dumnezeu ne-a înțeles pe fiecare.

Totul s-a încheiat cu masă bogată și gustoasă. Le-am smuls promisiunea să ne întorcă vizita.

 

 

 

 Categories: Uncategorized

Tags:

2 replies

  1. Reblogged this on agnus dei – english + romanian blog and commented:
    Pastor Daniel Branzai: O misiune spectaculoasă la Santa Barbara
    ~Toate bisericile din zona aceea au fost închise. La fel ca și școlile. Oamenii au fost sfătuiți să evacueze zona sau să stea în case cu geamurile și ușile bine închise. Iată un filmuleț despre încercarea focului din Santa Barbara…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: