Slujire și odihnă

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

El le-a spus: “Veniți voi înșivă deoparte, într-un loc pustiu, și odihniți-vă puțin”.

Marcu 6.31

Sunt trei motive pentru care ucenicii au fost chemați deoparte, într-un loc pustiu.

Primul motiv este că Domnul Însuși S-a retras într-un loc pustiu, din cauza uciderii martorului Său, Ioan Botezătorul, ucidere care constituia un semn sigur al propriei Lui respingeri și crucificări. Acest lucru arăta că dispensația urma să se schimbe, astfel că Domnul ia un loc de separare față de poporul vinovat. Acest motiv dispensațional este proeminent în Matei 14.13.

Un al doilea motiv, proeminent în Evanghelia după Marcu, este că lucrarea ucenicilor îi pusese pe aceștia în contact cu lumea și crease o emulație, astfel încât “mulți veneau și plecau”. În astfel de împrejurări, slujitorul are nevoie să fie separat de duhul neliniștit al lumii, pentru a fi cu Domnul și pentru a se odihni puțină vreme.

Cel de-al treilea motiv este prezentat în Evanghelia după Luca, unde citim că ucenicii au fost duși deoparte pentru a fi instruiți de către Domnul (Luca 9.10,18-27).

Și noi, în timpul de acum, avem nevoie să fim separați de lume, pentru a învăța că nu suntem din ea, chiar dacă suntem trimiși în ea pentru a face lucrarea Domnului. Binecuvântările noastre sunt cerești, nu pământești. De asemenea, avem nevoie să fim singuri cu Domnul, pentru a scăpa de duhul lumii. Avem nevoie să stăm în prezența Domnului, pentru a cunoaște gândul Său. Totuși, poporul a văzut cum Domnul și ucenicii plecau și au mers după ei. Se părea că ucenicii aveau să fie lipsiți de odihna necesară, însă Domnul, în grija Sa minunată pentru cei ai Săi, a întâmpinat El Însuși poporul. Putea fi odihnă pentru ucenicii Săi, însă nu și pentru El.

H Smith

Advertisements


Categories: Uncategorized

1 reply

  1. Aleluia! Minunate cuvinte, mișcătoare abordare…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: