Bravo, Samy Tuțac!

A trecut vremea când neoprotestanții evanghelici puteau fi reduși la tăcere sau păcăliți foarte ușor. Avem glasuri care răsună ca o conștiințăma națiunii, ca o trâmbiță profetică, făcându-și datoria de lumină și sare a lumii. Bravo, Samy Tuțac!

ESTE ASOCIEREA DINTRE COALIȚIA PENTRU FAMILIE ȘI VLADIMIR PUTIN O EROARE VOITĂ?

Doamna Ioana Ene Dogioiu, analist politic, scrie pe Ziare.com un articol intitulat “Descălecarea lui Vladimir Putin la București”, în care încearcă să descifreze dimensiunea, mai ales politică, a vizitei patriarhului Chiril al Moscovei la București. Nu voi comenta aspectele politice prezentate în acest articol, dar socotesc că distinsa doamnă suferă de o sminteală sufletească atunci când (de nenumărate ori până acum) face tot ce poate să asocieze Coaliția pentru Familie cu extremiști de genul lui Putin sau alții de aceiași factură.

“Avem in spatiul public teme care reprezinta manipulari specific rusesti menite sa creeze tensiuni artificale, arma predilect folosita de Moscova in societatile occidentale. Daca la noi nu prea merg partide extremiste precum Frontul National sau antisistem puternice, precum Syriza (desi incercari au fost, poate Matei Paun stie la ce ma refer), merg in schimb agitatii de tipul Coalitiei pentru Familie folosite intens de PSD.

Acest referendum va fi, indiferent de rezultatul lui, prin simpla lui organizare, o forma de desprindere a Romaniei de civilizatia occidentala si o acutizare a unor tensiuni interne.

Intamplator sau nu, Chiril este unul dintre cei care sustine ca acceptarea casatoriilor intre homosexuali ar insemna sfarsitul lumii.”

Stimată doamnă Dogioiu,

Apreciez analizele dumneavoastra politice si le citesc cu mare atentie. Sunteti insa intr-o eroare grosolană cand vorbiti despre Coalitia pentru Familie. Incercarea de a lipi acest demers democratic, legal si constitutional de Putin, PSD, sau alti vajnici luptatori anti justitie este fie o eroare, fie o propaganda la fel de periculoasa ca si propaganda rusa, despre care punctati foarte corect.

Intr-un fel sau altul, și dumneavoastra in calitate de analist stiti asta, tematica asa ziselor “casatorii homosexuale” este dezbatuta in majoritatea democratiilor din lume. Peste tot au loc referendumuri, unul fiind in desfasurare chiar in perioada aceasta in Australia si vreau sa cred ca nu influentat de Putin. In alte locuri parlamentele dezbat si voteaza pe aceasta speta. In unele tari initiativa cu pricina este respinsa, in altele este acceptata, pentru ca asa este in democratie.

Va inselati amarnic daca aveti impresia ca evanghelicii din Romania, de exemplu, sustinatori ai demersului Coalitiei pentru Familie, ar avea relatii de simpatie sau ar muri de dragul lui Putin si al comunistilor lui de la Moscova. Cred ca, doar, stiti prea putin despre aceasta comunitate de credinciosi raspanditi mai ales in Transilvania, Banat si Bucovina. V-as sugera să aflați de ce zonele acestea voteaza masiv pentru democratie, stat de drept si sustin mai mult decat altii lupta anticoruptie.

Va sugerez, cu modestie si respect, sa va informati din surse credibile despre sustinatorii Coalitiei pentru Familie, pentru a descoperi ca poti avea valori conservatoare de dreapta (autentice, nu glume de pe scena politica romaneasca), fiind in acelasi timp un promotor al autenticelor valori americane sau europene si sustinator al luptei anticoruptie si al statutului de drept.

Cu tot respectul pe care vi-l port, sustinerea conceptului de “casatorie homosexuala” nu este o valoare fundamentala a democratiei pe care s-a cladit America sau Europa democratica. De asemenea, susținerea referendumului pentru familie nu poate fi “o forma de desprindere a Romaniei de civilizatia occidentala”, pentru ca aceasta civilizatie occidentala despre care vorbiti s-a cladit tocmai pe valorile crestine sustinute si aparate la noi inclusiv de Coalitia pentru Familie. Pentru o mai buna intelegere a civilizatiei occidentale va sugerez, cu respect, “Etica protestanta si spiritul capitalismului” a lui Max Weber.

Majoritatea covarsitoare a credinciosilor evanghelici, dar si din alte traditii crestine din România, sustin Referendumul pentru familie și lupta anticorupție! De asemenea, resping deopotrivă sexo-marxismul și încercarea politicului de a controla Justiția! Suntem conștienți că unii politicieni cât și unii propagandiști sexo-marxiști încearcă să folosească Referendumul pentru scopurile lor, dar susținătorii Familiei  sunt mult mai inteligenți decât își închipuie ei și, din păcate, și dumneavoastră.

Samy Tuțac

Samy Tuțac

+40722315878

www.baptist-tm.ro

Advertisements


Categories: Uncategorized

3 replies

 1. Bravo lui Samy Tutac dar mie mi se pare ca a fost prea corect politic. Ceea ce face doamna cutare e pura propaganda. N-am nicio indoiala. Cat de imbecil trebuie sa fii sa crezi ca cei mai pro-americani oameni din tara noastra sunt unealta rusilor? Ca, brusc, interesele coincid ar tebui sa nea dea serios de gandit. Sa fie oare de data asta Rusia lui Putin de partea normala la cap a istoriei? Pai daca ne uitam ce apucaturi nefiresti i-au apucat pe occidentalii civilizati cu statelor de drept, la ce concluzii putem ajunge? O cucoana lesbiana devine episcop de Stockholm, homosexualii sunt cununati de preoti homosexuali in biserici crestine, cica in virtutea drepturilor omului. Asta poate insemna orice, dar numai biserica si crestinism nu. Or, cand stim ca ideile iudeo-crestine care a faurit civilizatia occidentala – asa cum arata Max Weber – sunt inlocuite de marxismul cultural, atunci cam de cati neuroni avem nevoie pentru a deduce ca de data asta Uniunea Europeana devine un alt fel de Uniune Sovietica? Ma tem ca cel mult doi neuroni sunt suficienti pentru a intelege fenomenul.
  Doamna asta stie precis ce face. Stie ca cei din Coalitia pentru Familie nu au nicio treaba cu Putin, dar ceea ce nu intelege dansa e ca oamenii incep sa se trezeasca si sa inteleaga ce ii asteapta. Iar asta le da frisoane si isi intetesc propaganda. Oare dumneaei nu reuseste sa faca nicio conexiune logica intre numarul evanghelicilor din Banat, Crisana si Ardeal si voturile din aceste zone trimise de fiecare data in majoritate dreptei din Romania? Eh, lucrul de care ar trebui sa se teama cucoana asta e ca aceste voturi sa nu se intoarca intr-o alta directie. Pentru ca orice om educat si normal la cap va vota cu partidul care sustine normalitatea. Iar daca in Romania se intampla ca partidul asta sa fie PSD – cu interese sau nu – atunci cu partidul ala votam. Si ma tem ca scorul de peste 51% care rezulta din sondaje in dreptul PSD tocmai asta indica.
  Eu insumi de la revolutie incoace am votat intotdeauna dreapta. Pana si pe tolomacul asta de Iohannis l-am votat. Dar cand am vazut ca el cica merge pe calea “tolerantei” si ca ne sugereaza ca noi astialaltii suntem un soi de “fanatici religiosi”, apai draga tolomacule, nu te mai stampilez nici daca te spala Merkel cu soda caustica.
  Cucoana asta n-are decat sa afle ca de la cazul Bodnariu incoace ne-am trezit. Sunt aproape convins ca pruncii aia – fara s-o vrea si fara s-o stie – i-au pecetluit deja soarta lui Iohannis si a ideilor pe care acest presedinte le slujeste.
  Niciun parinte si niciun om normal la cap care a vazut atunci multimile de zeci de mii de oameni iesite in strada in toata lumea si care au vazut cum tolomacul de la Cotroceni nu are nicio reactie, nu-l va mai vota vreodata.
  Problema propagandistilor marxismului cultural e una simpla
  Oamenii nu sunt chiar atat de prosti precum cred ei.

 2. Bravo Sammy Tutac, însă nu Putin este acea fiară-anticrist despre care ne avertizează Scriptura. Suntem pe o pistă falsă ?

  Aceste puține zile de libertate relativă care ne mai  rămân trebuie să le dedicăm pentru a înțelege, în sfârşit, ce se întâmplă în jurul nostru, căci legile antihristului pe mapamond vor fi introduse într-o modalitate înşelătoare, inobservabilă… prin utilizarea(în general) a două pretexte principale:

     a) Mediul
     b) Familia

  Evident, Familia trebuie ajutată, DAR… la cine trebuie să alerge lumea creştină după ajutor ?

  Forurile legale ale planetei vor asculta de papă, prin impunerea legilor care sunt deja pregătite!

  Dezastre naturale mortale, schimbarea climei, proviziile de hrană amenintate, încălzirea globală, Binele Comun, refugiați, salvarea planetei, un nou început… arată că lumea noastră este pe punctul de a se schimba definitiv iar drepturile noastre civile şi religioase vor înceta să mai existe în forma pe care o cunoaştem astăzi. Populatia mondială va fi obligată să asculte noile legi impuse de papalitatea romană…

  https://misucroitor.wordpress.com/2015/06/30/ne-apropiem-de-sfarsitul-libertatilor-civile-si-religioase-in-lume-papa-francisc-urgenteaza-legislativul-mondial-pentru-a-se-pune-in-miscare-in-numele-ecologiei-si-al-binelui-comun-enciclica-la

Trackbacks

 1. Bravo, Samy Tuțac! – Pe urmele Lui

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: