Bucuria numită Fratele Petru Popovici – Astăzi a împlinit 100 ani!

„Dar pân-atunci, voi lăuda pe Domnul,
Ruga mea spre El se va-ndrepta;
Până-n cea zi când în cer voi ajunge
În ziua când Îl voi vedea.” – Stuart Hamblen.

Vezi http://PetruPopovici.com

Iubiți frați,
Scumpe surori,
Dragi tineri și copilași,

Astăzi, 12 Septembrie, se împlinesc 100 de ani de la nașterea Fratelui Petru Popovici – Fratele și învățătorul multora dintre noi, un Frate mai mare și neobosit propovăduitor al Evangheliei Domnului nostru Isus Hristos! Deși a slujit o parte însemnată din viață în Arad și Timișoara, dânsul ne predică Evanghelia și astăzi la cei 100 ani din State, în Comunitatea de Frați Baptiști din Georgia, Atlanta (Biserica Română Baptistă Gwinnett – http://grbcatlanta.com/)

Cuvine-se prinos să mulțumim Domnului Dumnezeu pentru acest dar măreț care ne-a îndrumat pe Calea Domnului cea dreaptă și a fost o pildă printre noi toți.

Soția – Sora Hortensia Popoici a plecat la Domnul în această vară.

Cărțile sale, cântările traduse și adaptate, predicile și ilustrațiile, dar parcă și mai mult, simțirile profunde și faptele care-l urmează ne-au îmbogățit sfera cunoașterii Domnului nostru Isus Hristos!

Ogorul Evangheliei Domnului Isus a fost lucrat zeci de ani de acest preaiubit Rob și serv credincios Stăpânului său pentru neamul nostru Românesc.

Cuvintele noastre au fost întotdeuna prea sărace să poată vorbi de o inimă care a ars o viață întreagă pentru Dragostea lui Dumnezeu față de noi, și a noastră față de Cer. Cauza Nobilă a Evangheliei a fost întotdeauna pe primul loc pentru Fratele Pitt Popovici.

Pentru cine vrea să trimită o Felicitare sau o scrisoare, răspund mai jos cu adresa dânsului și a familiei din Auburn, Ga, și cred că ar fi de dorit, mai ales că Dumnezeu i-a dăruit o bătrânețe cu elan în care a lucrat mai mult poate ca mulți dintre noi.

Și eu l-am sunat recent și a transmit Salutări tuturor fraților de la Efes. 2, 10.

Cuvintele sale îmi răsună și acum: „Eu am fost doar un Rob la Stăpân. Nu robul, ci stăpânul hotărăște. Eu doar am ascultat de El și am primit har după har în toată lucrarea de-o viață. Lauda e doar a Lui, eu n-am niciun merit. Spun totuși acum la sfârșit că merită! Merită și tu, și toți să dăm totul pentru Domnul!”

Aici este un salut al Fratelui Popovici prin Fratele D. Brânzei, de anul trecut:

https://barzilaiendan.com/2016/10/17/petru-popovici-mesaj-de-salut/

Aici este o predică a Fratelui despre Sfârșitul lumii:

Ar fi frumos ca fiecare să scrie câte o frântură, un gând, o apreciere, o  amintire, o împlinire din jurul acestui personaj binecuvântat.

Eu pot spune că prima carte citită cu inima după Biblie, în momentul Legământului, am citit cartea ,,GRAIUL MARTIRILOR CREȘTINI DIN PRIMELE SECOLE.” Faptul că a slujit după deschiderea a două sau trei adunări baptiste în Arad în secolul de aur, cercetându-le cu ajutorul unui biciclete, Dumnezeu înmulțind poporul cu sute de noi suflete alese, a făcut din Fratele Pitt un slujitor unic.

Defapt dânsul este american, născut în America, dar revenit pentru slujire la o vârstă tânără, însă obligat să părăsească Țara la un moment dat.

Voi reveni cu o biografie mai detaliată și cu întreaga listă de cărți publicate de dânsul. Revenit în America a înființat și condus Societatea de Misiune.

„România pentru Hristos.” (Romania for Christ Missionary Society).
„Numărul zilelor tale îl voi face să fie deplin!” Exod. 23, 26b.

„Samuel a luat* o piatră pe care a pus-o între Miţpa şi Şen şi i-a pus numele Eben-Ezer (Piatră de ajutor), zicând: „Până aici Domnul ne-a ajutat.” 1 Samuel 7, 12.

„ El este ca un pom sădit* lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc; tot ce începe duce la bun sfârşit**.” Psalm 1, 3.

„Pot totul* în Hristos, care mă întăreşte.”  Filipeni 4, 13.
,,Fericit acela care are în inima lui această dorinţă, fiindcă de departe, apropiindu-se, priveşte măreţia frumuseţii cerului care-l aşteaptă deschis. Şi privind-o, se pregăteşte tot mai mult şi tot mai frumos, să poată fi vrednic să intre pe porţi în cetate şi să mănânce din pomul vieţii, potrivit făgăduinţelor sfinte ale Domnului Isus.

Domnul să ne dăruiască tuturor această fericită apropiere şi fericită privelişte, pentru ca atunci când vom trece peste râul vieţii, peste apa morţii, să fim întâmpinaţi cu bucurie, cu izbucniri de cântece fericite de către toţi cei care ne-aşteaptă acolo. Amin.” – Traian Dorz.

O, cer dorit ce-mi pari departe,
de când mereu tot merg şi merg,
– cu cât puţin ne mai desparte,
mai tare-alerg, mai tare-alerg!

Cu cât mai scurt văd timpul care
mai am ca lucrul să-mi sfârşesc,
cu trupul care-ntreg mă doare,
mai mult trudesc, mai mult trudesc!

Cu cât mai slabă mi-e vederea
şi rari bătăile din piept,
şi mai pândită privegherea,
mai treaz aştept, mai treaz aştept!

Cu cât mai multă-mpotrivire
întâmpină vestirea mea,
cu-atât mai mult, mai cu-ndrăznire
nu voi tăcea, nu voi tăcea!

Cu cât e mai greu în tăcere
şi-i mai mult de lăsat zălog,
şi duhul mai curat se cere,
mai mult mă rog, mai mult mă rog!

O, cer deschis, cu cât te-apropii
şi mai cu-ardoare te doresc,
mai treji spre tine-ajută-mi ochii
să-mi aţintesc, să-mi aţintesc!…

– TRAIAN DORZ (1914-1989).

ADRESA,

Rev. Petru Popovici,
1603 Steeple Chase Rd.,
Auburn, GA, 3011 – 3618, U.S.A..

SLĂVIT SĂ FIE DOMNUL!
Cu dragoste,
Daniel F. Bîc.Categories: Uncategorized

13 replies

  1. Multumire fie adusà Domnului, ca ma indemnat sa caut predici de-a fratelui Petru. Intàmplator mi-am adus aminte de numele lui si am cautat imediat. De atunci ascult numai pe El. Am auzit de el in anii 1976. Sunt din Moldova , dar locuesc in Italia. Aici nu am gasit biserica baptista. .. Da slava celui prea inalt, ca ascul prin internet. Domnul sa-i de-a putere si ințelepciune, ca sa impartàseascà cu toti noi indrumari si cuvàntul Domnului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: