Bucuria numită Fratele Petru Popovici – Astăzi a împlinit 100 ani!

„Dar pân-atunci, voi lăuda pe Domnul,
Ruga mea spre El se va-ndrepta;
Până-n cea zi când în cer voi ajunge
În ziua când Îl voi vedea.” – Stuart Hamblen.

Vezi http://PetruPopovici.com

Iubiți frați,
Scumpe surori,
Dragi tineri și copilași,

Astăzi, 12 Septembrie, se împlinesc 100 de ani de la nașterea Fratelui Petru Popovici – Fratele și învățătorul multora dintre noi, un Frate mai mare și neobosit propovăduitor al Evangheliei Domnului nostru Isus Hristos! Deși a slujit o parte însemnată din viață în Arad și Timișoara, dânsul ne predică Evanghelia și astăzi la cei 100 ani din State, în Comunitatea de Frați Baptiști din Georgia, Atlanta (Biserica Română Baptistă Gwinnett – http://grbcatlanta.com/)

Cuvine-se prinos să mulțumim Domnului Dumnezeu pentru acest dar măreț care ne-a îndrumat pe Calea Domnului cea dreaptă și a fost o pildă printre noi toți.

Soția – Sora Hortensia Popoici a plecat la Domnul în această vară.

Cărțile sale, cântările traduse și adaptate, predicile și ilustrațiile, dar parcă și mai mult, simțirile profunde și faptele care-l urmează ne-au îmbogățit sfera cunoașterii Domnului nostru Isus Hristos!

Ogorul Evangheliei Domnului Isus a fost lucrat zeci de ani de acest preaiubit Rob și serv credincios Stăpânului său pentru neamul nostru Românesc.

Cuvintele noastre au fost întotdeuna prea sărace să poată vorbi de o inimă care a ars o viață întreagă pentru Dragostea lui Dumnezeu față de noi, și a noastră față de Cer. Cauza Nobilă a Evangheliei a fost întotdeauna pe primul loc pentru Fratele Pitt Popovici.

Pentru cine vrea să trimită o Felicitare sau o scrisoare, răspund mai jos cu adresa dânsului și a familiei din Auburn, Ga, și cred că ar fi de dorit, mai ales că Dumnezeu i-a dăruit o bătrânețe cu elan în care a lucrat mai mult poate ca mulți dintre noi.

Și eu l-am sunat recent și a transmit Salutări tuturor fraților de la Efes. 2, 10.

Cuvintele sale îmi răsună și acum: „Eu am fost doar un Rob la Stăpân. Nu robul, ci stăpânul hotărăște. Eu doar am ascultat de El și am primit har după har în toată lucrarea de-o viață. Lauda e doar a Lui, eu n-am niciun merit. Spun totuși acum la sfârșit că merită! Merită și tu, și toți să dăm totul pentru Domnul!”

Aici este un salut al Fratelui Popovici prin Fratele D. Brânzei, de anul trecut:

https://barzilaiendan.com/2016/10/17/petru-popovici-mesaj-de-salut/

Aici este o predică a Fratelui despre Sfârșitul lumii:

Ar fi frumos ca fiecare să scrie câte o frântură, un gând, o apreciere, o  amintire, o împlinire din jurul acestui personaj binecuvântat.

Eu pot spune că prima carte citită cu inima după Biblie, în momentul Legământului, am citit cartea ,,GRAIUL MARTIRILOR CREȘTINI DIN PRIMELE SECOLE.” Faptul că a slujit după deschiderea a două sau trei adunări baptiste în Arad în secolul de aur, cercetându-le cu ajutorul unui biciclete, Dumnezeu înmulțind poporul cu sute de noi suflete alese, a făcut din Fratele Pitt un slujitor unic.

Defapt dânsul este american, născut în America, dar revenit pentru slujire la o vârstă tânără, însă obligat să părăsească Țara la un moment dat.

Voi reveni cu o biografie mai detaliată și cu întreaga listă de cărți publicate de dânsul. Revenit în America a înființat și condus Societatea de Misiune.

„România pentru Hristos.” (Romania for Christ Missionary Society).
„Numărul zilelor tale îl voi face să fie deplin!” Exod. 23, 26b.

„Samuel a luat* o piatră pe care a pus-o între Miţpa şi Şen şi i-a pus numele Eben-Ezer (Piatră de ajutor), zicând: „Până aici Domnul ne-a ajutat.” 1 Samuel 7, 12.

„ El este ca un pom sădit* lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc; tot ce începe duce la bun sfârşit**.” Psalm 1, 3.

„Pot totul* în Hristos, care mă întăreşte.”  Filipeni 4, 13.
,,Fericit acela care are în inima lui această dorinţă, fiindcă de departe, apropiindu-se, priveşte măreţia frumuseţii cerului care-l aşteaptă deschis. Şi privind-o, se pregăteşte tot mai mult şi tot mai frumos, să poată fi vrednic să intre pe porţi în cetate şi să mănânce din pomul vieţii, potrivit făgăduinţelor sfinte ale Domnului Isus.

Domnul să ne dăruiască tuturor această fericită apropiere şi fericită privelişte, pentru ca atunci când vom trece peste râul vieţii, peste apa morţii, să fim întâmpinaţi cu bucurie, cu izbucniri de cântece fericite de către toţi cei care ne-aşteaptă acolo. Amin.” – Traian Dorz.

O, cer dorit ce-mi pari departe,
de când mereu tot merg şi merg,
– cu cât puţin ne mai desparte,
mai tare-alerg, mai tare-alerg!

Cu cât mai scurt văd timpul care
mai am ca lucrul să-mi sfârşesc,
cu trupul care-ntreg mă doare,
mai mult trudesc, mai mult trudesc!

Cu cât mai slabă mi-e vederea
şi rari bătăile din piept,
şi mai pândită privegherea,
mai treaz aştept, mai treaz aştept!

Cu cât mai multă-mpotrivire
întâmpină vestirea mea,
cu-atât mai mult, mai cu-ndrăznire
nu voi tăcea, nu voi tăcea!

Cu cât e mai greu în tăcere
şi-i mai mult de lăsat zălog,
şi duhul mai curat se cere,
mai mult mă rog, mai mult mă rog!

O, cer deschis, cu cât te-apropii
şi mai cu-ardoare te doresc,
mai treji spre tine-ajută-mi ochii
să-mi aţintesc, să-mi aţintesc!…

– TRAIAN DORZ (1914-1989).

ADRESA,

Rev. Petru Popovici,
1603 Steeple Chase Rd.,
Auburn, GA, 3011 – 3618, U.S.A..

SLĂVIT SĂ FIE DOMNUL!
Cu dragoste,
Daniel F. Bîc.

Advertisements


Categories: Uncategorized

12 replies

 1. Fr. Pitt Popovici nu a “sesizat” faptul revelat de Isus, care El a spus caci El va veni curind [posibil la implinirea celor 40 de ani de Jubileu, approx. in 2029] sa STABILEASCA IMPARATIA DE 1000 de ani pe pamint. Aceasta este informatie biblica publica, care nu se poate contesta! Acest subiect este bine tratat in seminarele Crestinismului, in scoli biblice speciale la Oxford, Cambridge, etc. Nu este necesar de a cita autoritati biblice. Acestea sunt bine stabilite intr-o ordine coerenta, care nu se poate respinge de oamenii muritori, nici chiar de ateistii cei mai recalcitranti. Deci, verificati cele de mai sus, si consultati-va cu Textul Noului Testament [H Kaine Diateke] din Limba (originala Koine) Greaca Inspirat de Duhul Sfint. Nu uitati sa va mai consultati si cu Dictionarul Noului Testament, de Dr. Gerhard Kittel, cit si Noul Testament Linear [English-Greek-Aramaic].
  To be sure, DENIAL of the establishing of the Kingdom of God by Jesus Christ on Earth is one aspect of the great deception INFLICTED upon humanity by Satan–Jesus’ adversary! In law, here in America, we have a demoniac-inspired and demoniac-driven legal system (“adversarial legal system” that I confronted 30 years!). The thousands of “legal Bars” which enslaves all attorneys here and BINDS them into DOCILE OBEDIENCE to those demoniac-inspired adversarial processes is just one example of an INCREDIBLE INFRINGEMENT on the Lord Jesus Christ’s and His saints’ (all of us Christians) God-given RIGHTS. Yes, Christians are being slaughtered under our sun, by the thousands, and these thousands of legal bars in Europe, America, and Middle East look the other way! BUT, there will be a RECKONING soon, at the Lord’s Second Coming in which He made a Divine pronouncement in Matthew 5:5–“Blessed are the meek: for they shall inherit the earth” and Revelation 5:10–“And hast made us unto our God kings and priests: and we shall reign on the earth” (see, other Bible versions here: http://biblehub.com/revelation/5-10.htm At that time, He will DESCEND from His glory as King of Kings and Lord of Lords, and with immense “cloud” of Saints will RULE this earth from Jerusalem. The premier holy prophets of the Old Testament CONCUR in this judgment, namely that the King of King, Jesus [Yeshua] will be KING OVER THE EARTH. Period! Read, Zachariah 14:9
  May the Great and Omnipotent King of Kings and Lord of Lord further illuminate and richly bless all Christian leaders who are studying and preaching about the aforementioned Great and Omnipotent King–Yeshua–our Lord and Savior. All of us, saved by His divine (and unmerited) grace, should rejoice at the prospect of His coming (possibly at the end of the 40 Jubilees years in 2030–completing 2000 years from His divinely-driven resurrection in 30 AD)(1 Jubilee Year is 50 years. 40 x 50 = 2000). In the Old Testament # 40 is widespread, and no Spirit-sensible Bible teacher should ignore this aspect!

 2. Domnul as te binecuvinteze frate. Multi Ani anainte. Esti o inspiratie pentru toti. Multumim pentru mult exemplu de viata sfanta.

 3. Fr. Pitt, când vă văd sau vă aud, nu pot uita de Bărăteazul Bănățean (în pronunție locală: Bărăceaz); ba îmi aduc aminte de predicile pe care ni-le trimiteați prin Europa Liberă sau cele pe care le ascultam pe Str. Romulus 34 (lângă Șari Neni) sau pe str. Zăvoi/Ecaterina Teodoroiu din Timișoara…! Ba chiar am avut ocazia să conversez despre dvs. cu nepotul dvs. Vasile Butăriță din Nădlac, care a lucrat cu mine! Unde să mai pun că unele dintre cărțile dvs. m-au marcat; reproduc o frază care încă o mai rețin acum după peste 50 de ani: ”Trenul care alunecă de la Basra către Bagdad, oprește într-o ”stație” în care nimeni nu urcă și nimeni nu coboară: Ur! Dar mulți zic: aici a locuit odinioară Avram, strămoșul nostru”! Frate Pitt, Dumnezeul Slavei, să vă ocrotească, viața și sănătatea! Sânteți un adevărat patriarh pentru noi! – John ioan nicorici, California.

 4. O corectură necesară: Fratele Pitt Popovici s-a născut la 12 septembrie 1918. Deci a împlinit frumoasa vârstă de 99 de ani și a intrat în cel de-al 100-lea an de viață. Dumnezeu să-l binecuvânteze!!!

Trackbacks

 1. Video‼️ Bucuria numită Fratele Petru Popovici – Astăzi a împlinit 100 ani! – CrestinTotal.ro
 2. Bucuria numită Fratele Petru Popovici – Astăzi a împlinit 100 ani! | Comunitatea Bisericilor Creştine Baptiste Caraş-Severin
 3. PETRU POPOVICI A ÎMPLINIT 100 ANI! | Life Mission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: