Viorel Iuga – LA VOT MERG OAMENII, CETĂȚENII ȚĂRII, NU BISERICA…

Constatând că România, cu paşi mărunţi, se îndreaptă spre o normalitate democratică, unii dintre semenii noştri se întreabă: cu cine va vota biserica? Pentru liniştea tuturor, este bine să ne amintim că biserica nu va vota cu nimeni. Şi dacă unii ar dori aceasta, biserica nu votează în bloc şi nu votează alături de cineva.

La vot merg oamenii, cetăţenii ţării, nu biserica. Cabina de vot, buletinul de vot şi ştampila nu sunt ale unui partid, ale unei biserici sau ale unor ONG-uri. În ziua referendumului, în cabina de vot voi fi eu, buletinul de vot, ştampila şi propria-mi conştiinţă. Singurul care va vedea cum şi pentru ce votez va fi bunul Dumnezeu.

În consecinţă, să nu ne frământe cine va vota alături de noi, ci câţi vor vota la fel ca noi. Înţelegând destul de bine realitatea românească, voi face tot ce ţine de mine ca la Referendum să se prezinte cât mai mulţi cetăţeni şi să voteze pentru familia întemeiată de un bărbat şi o femeie.

Nu voi încerca să duc la vot niciun partid, dar voi încerca să conving pe cât mai mulţi cetăţeni, indiferent care este partidul din care fac parte, să meargă la vot şi să voteze pentru normalitate. Nu voi duce la vot nicio biserică, dar voi încerca să folosesc tot ce îmi dă bunul Dumnezeu să influenţez pe cât mai mulţi cetăţeni religioşi să meargă la vot şi să voteze pentru familie.

Frământarea mea nu este cine va vota în cabina în care am votat eu sau în cabinele alăturate, ci cât de mult pot face ca majoritatea cetăţenilor României să iasă la vot şi să voteze pentru familie.

Vă chem, din nou, să ne rugăm pentru ca paşii spre referendum să urmeze cursul şi ritmul normal.

Vă chem să ne rugăm pentru semenii noştri şi să vorbim cu cât mai mulţi despre importanţa familiei şi importanţa referendumului. Apoi, în ziua votului, cu liniştea că ne-am făcut partea, cu respect pentru Dumnezeu şi iubire de familie, biserică şi ţară, fiecare va vota ce crede că este bine.

Reţineţi: biserica nu votează cu familia, dar cetăţenii României, cetăţenii pentru care biserica se roagă şi pe care îi poate influenţa, pot vota DA!

Viorel Iuga

Advertisements


Categories: Uncategorized

4 replies

 1. PSD- fost FSN fost PCR. De când apără ăștia familia!?E doar o altă gogoriță pentru a abate atenția de la problemele reale.

 2. Biserica este sare și lumină așezată pe un munte. Ea are o slujbă profetică în fiecare loc și-n fiecare generație.
  Eu nu l-aș lua pe Einstein ca sursă cu autoritate în afara ecuațiilor matematice. Rstul, ca om și ca tată și bărbat a fost o catastrofă. La un moment data trăit concomitent cu mai multe femei.

 3. Domnule Dan,

  Sunt destul de vârstnic ca să nu fie de mirare că prefer „familia tradițională” celei „moderne”. Ceea ce nu îmi este (deloc!) clar sunt motivele pentru care „tradiționaliștii” se tem atât de tare de opțiunile „moderniștilor”.

  Eu (dacă mă puteți crede!) n-am știut până la Restaurație (decembrie 1989) că românul de rând se consultă cu Biserica în atât de multe chestiuni, uneori chiar și votul! De fapt, nu „se consultă”, ci mai rău: cere indrumare!

  Într-unul din eseurile sale, Albert Einstein spunea că Biserica ar trebui să se ocue de ETICĂ. OR ELSE.

Trackbacks

 1. Viorel Iuga – LA VOT MERG OAMENII, CETĂȚENII ȚĂRII, NU BISERICA… | 1novelty7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: