Reacții de revoltă după ce TVR ar fi jignit milioane de români: “Încalcă toate normele elementare ale audiovizualului'”

Televiziunea Publică a găzduit miercuri, 9 august, o dezbatere pe tema referendumului de modificare a Constituţiei, în sensul definirii căsătoriei ca uniune între un bărbat şi o femeie. La emisiunea “România 9”, moderată de Ionuţ Cristache, au fost invitaţi însă doar opozanţi ai demersului legal semnat de 3 milioane de români. Aceştia au lansat o serie de jigniri la adresa semnatarilor iniţiativei şi a celor care au strâns semnăturile, fiind acompaniaţi de moderatorul emisiunii.

Invitaţi precum Dragoş Bucurenci, Liviu Mihaiu, Florin Iaru sau Vintilă Mihăilescu s-au întrecut în afirmaţii fără dovezi: milioanele de români care au semnat pentru modificarea Constituţiei nu au ştiu ce au semnat, demersul este unul coordonat fie de Vladimir Putin, fie de evanghelicii americani, iniţiativa ar

fi ilegală, în ciuda faptului că a fost aprobată de Curtea Constituţională, se promovează valori totalitare.

Vezi AICI prima parte a emisiunii şi AICI a doua parte!
Emisiunea a stârnit zeci de reacţii de revoltă în mediul online, susţinătorii iniţiativei de modificare a Constituţiei denunţând afirmaţiile false făcute în emisiune şi absenţa unor reprezentanţi ai Coaliţiei pentru Familie în cadrul dezbaterii de la TVR 1.
“În acest moment la România 9 are loc un linşaj mediatic al iniţiativei cetăţeneşti şi al Coaliției pentru Familie. Nimeni dintre iniţiatori nu a fost invitat. TVR încalcă toate normele elementare ale audiovizualului. Cea mai grotescă emisiune despre iniţiativa celor 3 milioane de cetăţeni români. Doar calomnii şi mizerii cinice şi infantil progresiste. Este înfricoşătoare mizeria slugărniciei televiziunii publice”, a scris pe Facebook, în timpul emisiunii, Mihai Gheorghiu, preşedintele Coaliţiei pentru Familie.
O reacţie critică a avut şi pastorul Viorel Iuga, preşedintele Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România. Acesta afirmă, într-o analiză publicată pe Facebook, că a rămas cu un gust foarte amar în urma vizionării emisiunii, din mai multe motive:
Continuarea pe www.stiripesurse.ro
Advertisements


Categories: Articole de interes general

1 reply

  1. De ce va mirati! Acest ziarist s.a format dupa chipul si asemanarea A3 unde a crescut!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: