E vremea rromilor !

(preluat doar pentru o vizibilitate mai mare)

Comunitatea de rromi constituie una dintre cele mai vechi entităţi etnice din România şi una dintre cele mai numeroase. Țara noastră are cel mai mare număr de rromi din Europa. Ca procent din întreaga populaţie, Bulgaria prezintă însă un procent mai ridicat. Comuna Măieruș situată la 31 km de municipiul Brașov se ridică la 2.920 de locuitori, minoritatea rromă având un procent de 38,97% din populatie.
În ultimii ani, Dumnezeu lucrează cu semne și minuni în randul comunităților de rromi. Sunt biserici creștine atât în România cât și în diaspora care cresc sau care se înființează.
În zona Brașovului și în zona Covasnei sunt foarte multe comunități de țigani. În Brașov se află cea mai mare comunitate de țigani din România, în Gârcini, Săcele, unde se

numără peste 14.000 de rromi. Avem cinci biserici și sunt peste 4.000 de persoane botezate. Vreau să vă spun care este secretul rromilor pentru care ei se întorc mai mult la Domnul. Noi rromi avem o inimă mai sensibilă, așa considerăm noi. Suntem mult mai sensibili la Cuvântul lui Dumnezeu și ne atinge foarte repede. Nu se mai adeveresc vorbele de demult, cum că rromii nu au o biserică. Prin harul Domnului avem biserici, pastori și slujitori ai lui Hristos. Suntem o biserică botezată cu Duhul Sfânt, credem în lucrarea Duhului Sfânt și vrem să facem tot ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu. Eu cred că este vremea noastră. Probabil au fost vremea multor naționalități, dar acum e vremea rromilor. Cred că Dumnezeu lucrează prin poporul rrom și această emisiune pe care o vedeți și acest eveniment este un punct de întâlnire, unde Domnul vrea să întoarcă multe suflete la mântuire. A spus Ioan Ghica, pastor județean, Filiala Brașov.
Suntem foarte bucuroși că ne-am întâlnit cu Dumnezeu, care ne poartă de grijă și ne vindecă. Trebuie să ne rugăm Lui. El este mare și poartă de grijă tuturor oamenilor de pe întreg pământul. Mulțumim lui Dumnezeu că ne-am întors la Cuvântul Lui. La Ivești nu s-a știut niciodată de pocăință sau despre ce înseamnă Dumnezeu. Noi Îi mulțumim că ne-am întors cu fața către El și Domnul a lucrat cu semne și minuni. A spus Mihai Stănescu, Ivești, județul Galați.
În comuna Măireuș s-a organizat pentru prima dată un eveniment de evanghelizare, în luna mai, unde numeroși rromi din zona Brașovului și-au predat viața lui Dumnezeu, au experimentat nașterea din nou, au fost vindecați și eliberați.
Astfel, peste 450 de persoane şi-au mărturisit credinţa creştină în apa botezului în faţa a peste 1000 de participanți credincioşi.
Am hotărât să Îl urmez pe Domnul Isus. Am venit să mă botez pentru a avea parte de Împărăția lui Isus. A declarat Anca Banghios, Făgăraș, județul Brașov.
Mă numesc Râpa Vasilica. Sunt din Făgăraș și am hotărât șă Îl urmăm pe Domnul Isus. Prea mult bine a făcut în familiile noastre. A mărturisit Vasilica Râpa, Făgăraș, județul Brașov.
Cu ajutorul Domnului am organizat acest eveniment pe care îl vedeți aici, cu gândul ca Dumnezeu să întoarcă tot mai mult suflete la mântuire. Fiind și o pondere mare de rromi în zona Brașovului – Covasnei, Dumnezeu ne-a pus pe inimă și am tras concluzia că trebuie să facem și la Brașov un cort unde frații să se poată întâlni, pentru a se putea bucura de prezența lui Dumnezeu. Mulțumim lui Dumnezeu pentru această oportunitate. Astăzi avem 460 de persoane ca și candidați la botez. Cred că Hristos va mai întoarce suflete la mântuire. Sunt prezente la acest cort peste 1.500 de persoane, fiind prima ediție. Domnul ne-a dat un succes mare și Îi mulțumim Lui pentru lucrul acesta. El ne va binecuvânta și mai departe. A declarat Ioan Ghica, pastor județean, Filiala Brașov.
Am venit cu o mare dragoste față de lucrarea ce are loc aici. Mulți oameni se întorc la pocăință și acesta este un semn bun. Dumnezeu să binecuvinteze România și orice loc în care ajunge acest mesaj! Oamenii să se întoarcă la Dumnezeu căci El este acela care a murit pentru noi și L-a dat pe Domnul Isus Hristos să moară. Pentru lucrul acesta nu avem cum să îi mulțumim lui Dumnezeu. Astăzi putem să Îi mulțumim că și-a făcut simțită prezența aici, că suntem peste 1.000 de persoane, împreună cu lucrători și pastori, care își vor face sujba. Oamenii se vor boteza. Avem vreo 200 de înmormântări. Astăzi înmormântăm pe frați, dar în același timp ei învie în Hristos. Glorificat să fie Isus Hristos! Amărturisit Costel Oprea, pastor Biserica „Rugul Aprins” – Valea Seacă, județul Bacau.
Întâlnirea de evanghelizare s-a desfășurat pe parcursul a trei zile și au fost invitați pastori din Elveția, America și din România care au slujit din Cuvântul lui Dumnezeu.
Stire difuzata pe canalul Alfa Omega Tv in emisiunea “Mapamond crestin”, editia 676 – 2 iulie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Advertisements


Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: