Discursul lui Trump de la Varșovia anunță înfrângerea Rusiei, economic, militar și propagandistic

M-am dus la biserică vineri seara și le-am spus că acest discurs este unul epocal. În doar câteva fraze, Trump a învins Rusia și Occidentul! El a readus în centrul identității vestice cele trei elemente istorice definitorii: Dumnezeu, familia și patria.

El n-a pus în centrul identității europene ,,democrația“ greacă (iluminismul etc.) un termen din elastic pe care-l poți întinde să acopere orice, mai puțin voința maselor, condamnată drept ,,populism“, ci a adus aminte tuturor pentru ce au luptat generațiile dinaintea noastră, mai ales cele poloneze. Gândiți-vă că, în contextul european actual, Trump le-a adus aminte polonezilor de vremea când germanii și rușii luptau să-i anihileze! Apoi a făcut apel la generația actuală și i-a întrebat dacă mai au energia necesară să lupte pentru aceste valori, amenințate azi nu de fascism sau comunism, ci de islamul terorist. Milioane de oameni din vest i-au dat dreptate. Mai puțin liberalii elitelor care militează pentru ateism, distrugerea familiei și desfințarea granițelor…

Așezându-se în fruntea năzuințelor oamenilor din vest, Trump s-a așezat mai sus de Merkel, Macron și May &co. Toți sunt acum în inferioritate față de el. Omul acesta a spus adevărul și toți o știu.

A fost o lovitură de maestru. Nu știu cine i-a scris discursul, dar mi-aș dori să mă ajute și pe mine la predici. Magistral! Magisterial! Epocal!

Faptul că majoritatea n-a reușit să-l înhame în ultima zi a lucrărilor pentru idealurile lor false legate de subjugarea economiilor naționale sub pretextul schimbărilor climatice a fost încă o victorie a lui Trump. America este iar UNICĂ și … are dreptate!

+++

Vizita președintelui Trump în Polonia, venită să marcheze mai vizibil noua politică externă americană în regiune, nu a produs o foarte mare surpriză. Donald Trump lansase deja de la Washington noile direcții politice pentru Europa și Rusia, iar discursul lui a întărit ceea ce fusese anunțat deja: angajamentul pentru apărarea Europei de Est, sprijinul pentru Inițiativa Celor Trei

Mări și susținerea politicii precaute a țărilor est europene în privinta aventurilor politice germano-franceze, impuse în toată Uniunea Europeană.

Suntem cu mândrie însoţiti pe această scenă de soldaţi americani, polonezi, britanici şi români. Vă mulţumim!

Președintele a mulțumit militarilor prezenți, americani, britanici polonezi și români, care au ajuns să facă împreună parte din axa pe care, de altfel, o văzuse viabilă și Traian Basescu, cu câțiva ani în urmă. Discursul lui Trump a anunțat și rezolvarea marii probleme a dependenței de gazul rusesc, folosit de Kremlin ca armă politică și mijloc de șantaj asupra țărilor europene, prin asigurarea furnizării gazului american, acum disponibil în volum mare pentru export. Prin livrarea de gaz american către țările europene, Rusia pierde câțiva cumpărători importanți, o sursă de finanțare sigură și atât de necesară, mai ales acum, când embargoul și prețurile scăzute la petrol au dus economia rusă la limita suportabilității. Aceasta creează probleme și armatei ruse, care are nevoie de sume imense pentru o reînarmare care, în condițiile actuale, e din ce în ce mai puțin posibilă.

Pentru cetăţenii acestei regiuni, America este dornică să extindă parteneriatul cu voi, ne dorim legături comerciale mai puternice pe măsură ce vă dezvoltaţi economiile și suntem pregătiţi să vă oferim accesul la surse alternative de energie, pentru ca Polonia şi vecinii ei să nu mai fie ţinuţi ostatici de un singur furnizor de energie.

Practic, președintele Trump a contrazis și Rusia dar și Germania și Franta în privința țărilor est europene. Rusia e contrazisă cu bani și arme, pe care America e dispusă acum să le verse în Europa de Est în cantități mari, iar Germania și Franta, prin susținerea politică a țărilor des criticate de la Bruxelles pentru nelinierea la politica primirii migranților.

Acest continent nu se mai confruntă cu spectrul comunismului, dar azi trebuie să spunem că în Occident există ameninţări grave la adresa securității și stilului nostru de viaţă… Le vom înfrunta şi vom ieși învingători.

Ne confruntăm cu o altă ideologie despotică, una care vrea să exporte terorism și extremism pe tot globul. America şi alții au suferit din cauza atacurilor teroriste repetate, dar noi le vom pune capăt…

În timp ce vom primi mereu noi cetățeni care ne împărtășesc valorile și ne iubesc, graniţele noastre vor rămâne mereu închise în fața terorismului și extremismului de orice fel.

În același timp, discursul a punctat și pericolele prezente pentru întregul Occident, dintre care pericole a fost numită explicit politica Rusiei, care a fost îndemnată să înceteze orice operațiune ostilă și să se retragă din Ucraina.

Azi, Occidentul se confruntă și cu puteri care vor să ne pună la încercare voința, să ne submineze încrederea și să ne atace interesele. Pentru a combate noile forme de agresiune, precum propaganda, crimele financiare și atacurile cibernetice, trebuie să adaptăm Alianța noastră ca să concurăm eficient pe toate aceste noi fronturi.

Cerem Rusiei să pună capăt activităților destabilizatoare din Ucraina și din alte locuri, și să își retragă sprijinului dat regimurilor ostile precum Siria și Iran…

E foarte important de spus și că președintele Donald Trump a vorbit deschis și despre credință și familie, lucruri cu care Moscova își susținea pretenția de „apărătoare” a civilizației creștine tradiționale. Propaganda rusească în Europa și America era susținută în jurul poveștii cu Rusia ca ultim bastion al civilizației creștine și mare apărătoare a familiei normale. Numai că pretinsul primat moral rusesc nu mai poate fi întreținut de Moscova, din acest moment, în fața unor declarații atât de tranșante în favoarea credinței creștine și a familiei.

Putem avea cele mai mari economii și cele mai puternice arme, dar dacă n-avem valori puternice și familii puternice, atunci vom fi slabi și nu vom supraviețui.

Noi împuternicim femeile ca stâlpi ai societății noastre și al succesului nostru. Noi punem credința și familia, nu guvernul și birocrația, în centrul vieților noastre…

Și în primul rând, noi prețuim demnitatea fiecărei vieți umane, protejăm drepturile fiecărei persoane și împărtășim speranța ca fiecare suflet să poată trăi în libertate. Aceștia suntem, acestea sunt legăturile neprețuite care ne țin împreună ca națiuni, ca aliați și ca civilizație…

Aşadar, împreună să luptăm ca polonezii, pentru familie, pentru libertate, pentru ţară şi pentru Dumnezeu.
Dumnezeu să vă binecuvânteze, Dumnezeu să îi binecuvânteze pe polonezi, Dumnezeu să îi binecuvânteze pe aliaţii noştri şi Dumnezeu să binecuvânteze Statele Unite ale Americii.

Astfel, vizita și discursul președintelui Trump confirmă susținerea Americii pentru țările est europene împotriva deraierii politice din Franta și Germania pe problema migrației și a politicilor progresiste, dar anunță clar și înfrângerea Rusiei, pe plan militar, economic și propagandistic.

Advertisements


Categories: Articole de interes general

2 replies

  1. Genial discursul lui Trump . Asta mai înseamnă și că PSD -ul rămâne suspendat fără sprijinul Rusiei.Dragnea și sletha securisă vor merge în sfârșit la pușcărie .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: