CUM SĂ OBȚII CEEA CE-ȚI DOREȘTI 

http://www.fundatiaseer.ro
“Fetele lui Țelofhad… s-au înfăţişat înaintea lui Moise…” (Numeri 27:1-2)

     Cele cinci fete ale lui Țelofhad ne învață și pe noi un stil de comportament… care înseamnă că uneori trebuie:

1) Să fim dispuși să facem ceva. Văicăreala nu schimbă nimic, ci doar ne face și mai nefericiți! Între milioanele de persoane care trebuiau să intre în Țara Promisă, existau și alte femei în aceeași situație neplăcută. Însă nimic nu s-a schimbat, până când acele cinci femei nu au devenit pro-active și au refuzat să accepte starea de fapt. Asta a necesitat curaj. Faptul că s-au înfățișat înaintea lui Moise a fost ca și cum ar fi făcut apel la Înalta Curte. Soluțiile se găsesc, atunci când te hotărăști să te confrunți cu problemele tale, cu capul sus, și să treci la acțiune.

2) Să știm clar ceea ce ne dorim. Ce dorești să se întâmple, sau să nu se mai întâmple?! Când nu știi unde mergi, orice drum te duce într-acolo. Acele femei au crezut că aveau dreptul la aceeași binecuvântare pe care au primit-o bărbații din familia lor și au refuzat să se mulțumească cu mai puțin. Prin urmare, Dumnezeu le-a dat-o! Și El va face același lucru și pentru tine! “Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală.” (Galateni 6:9)

3) Să nu ne lăsăm descurajați de opinii, politici și tradiții. Sub legea lui Moise, femeile nici nu erau trecute la socoteală ca făcând parte din adunare (vezi Numeri 26). Îți imaginezi starea în care ar fi biserica, dacă am trăi și astăzi după aceeași politică? De multe ori în Scriptură, Dumnezeu a schimbat “norma” ca răspuns la credința plină de îndrăzneală, și le-a schimbat destinul multor oameni. Ceea ce a făcut El pentru ei, poate face și pentru noi, și pentru tine – astăzi!

Advertisements


Categories: Uncategorized

1 reply

Trackbacks

  1. CUM SĂ OBȚII CEEA CE-ȚI DOREȘTI  | 1novelty7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: