CÂND NU TE ASTEPTI

www.fundatiaseer.ro

“Apoi vine diavolul…” (Luca 8:12)

Iată ce scria Anne Graham Lotz: “În decurs de o săptămână, boilerul de apă caldă s-a stricat, țevile de apă s-au spart, capul de duș a cedat, iar eu mă confruntam cu neînțelegeri între membrii familiei și probleme cu angajații în lucrare. Am fost tentată să-mi pierd cumpătul, să mă îngrijorez în loc să am credință, și să neglijez viața de rugăciune. Ceea ce părea a fi o frustrare obișnuită devenise o luptă în toată regula. Satan ne atacă folosindu-se și de cele mai banale din lucrurile pământești!”

Biblia spune că imediat după binecuvântarea spirituală pe care a primit-o la botezul Său, Domnul Isus a fost dus de Duhul în pustie “pentru a fi ispitit de diavolul” (vezi Matei 4:1-11).

Putem extrage trei lecții importante de aici:

1) Nu te culca pe lauri. După benedicție, vine războiul! Ce binecuvântare ți-a dat Dumnezeu recent? Fie că e vorba de lucrare, de familie, de carieră sau de umblarea ta personală cu Dumnezeu, ai grijă! Satan țintește asupra noastră când lăsăm garda jos.

2) Rămâi în voia lui Dumnezeu. Te-ai gândit vreodată: “Pentru că e așa de greu, nu poate fi voia lui Dumnezeu!”, și te-ai hotărât să renunți? Numai pentru că faci ceea ce trebuie nu înseamnă că ești imun! Domnul Isus a fost în voia lui Dumnezeu când L-a atacat vrăjmașul. Când totul pare sumbru, “nu te bizui pe înţelepciunea ta.” A venit vremea să te încrezi “în Domnul din toată inima ta” (Proverbe 3:5).

3) Invocă Scriptura. De fiecare dată când Domnul Isus a fost atacat, El a răspuns cu “este scris”. Cuvântul lui Dumnezeu este numit “sabia Duhului” (Efeseni 6:17) pentru că e arma noastră cea mai de preț împotriva răului (vezi v. 16). Domnul Isus a folosit-o pentru a-l înfrânge pe Satan; și tu trebuie să faci la fel!

“Nu suntem în neştiinţă despre planurile lui (Satan)” (2 Corinteni 2:11)

Pe culmea victoriei spirituale, e tentant să lași garda jos… însă atunci ești cel mai vulnerabil la atacurile lui Satan! Nu-ți poți permite să fii “în neştiinţă despre planurile lui”! Nici măcar Domnul Isus nu a fost scutit. Într-o manifestare a puterii Sale supranaturale, El a hrănit cinci mii de persoane cu cinci pâini și doi pești. După o asemenea minune, cred că majoritatea dintre noi ne-am fi hotărât “s-o lăsăm mai moale” o vreme… Însă în loc să savureze această minune, Domnul Isus “S-a dus în munte, ca să Se roage” (Marcu 6:46).

Nu se întrezăreau la orizont, însă El știa că era pe cale să se confrunte cu vântul potrivnic și cu inimile împietrite ale ucenicilor (vezi Marcu 6:48-52). Autorul creștin Henry Blackaby observă: “Ucenicii s-au îndreptat spre furtună nepregătiți, însă Domnul Isus era pregătit pentru furtună și a întâmpinat criza cu toată puterea lui Dumnezeu.

Stai cu ochii în patru când te afli pe culme! Când Îl experimentezi pe Dumnezeu cu putere, du-te imediat într-un loc al rugăciunii, astfel încât Tatăl să te poată pregăti pentru ce urmează.” Vremurile s-au schimbat, însă nu și firea omenească. Noi avem în continuare un sine previzibil – iar Satan o știe. De aceea el “dă târcoale ca un leu care răcneşte, şi caută pe cine să înghită” (1 Petru 5:8).

Ca să-l împiedicați să aibă vreun câștig de la voi, faceți următoarele lucruri:

1) “Împotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi de la voi” (Iacov 4:7).

2) Întovărășiți-vă cu oameni sfinți (vezi Psalmul 1:1).

3) Rămâi în relație cu Dumnezeu prin Cuvântul Său și prin rugăciune. Vern McLellan spunea: “Dimineața, rugăciunea deschide comorile îndurărilor și binecuvântărilor lui Dumnezeu, iar seara suntem acoperiți de paza și ocrotirea Sa.”

Advertisements


Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: