COȘMAR DE GHEAȚĂ ÎN MIEZUL VERII! GRINDINĂ CÂT OUL: CULTURI ȘI CASE DISTRUSE!

Coșmar de gheață! Prăpădul a coborât din cer, joi la orele amiezii, sub formă de bucăți de grindină cât oul! Culturi, case și grădini distruse în câteva minute în nord-vestul țării, în județele Bihor și Sălaj. De aici au fost postate pe Facebook mai multe imagini cu căderile de grindină de astăzi!

Oamenii din comuna Halmășd din județul Sălaj spun că așa ceva nu au văzut de când se știu și sunt sunt disperați pentru că, pe lângă grădinile la care au muncit, culturile pe care le aveau și în care și-au pus toate speranțele, au fost distruse și casele în care locuiesc. Nici pomii fructiferi nu au scăpat, aceștia fiind , de asemenea, compromiși. Acoperișurile sunt sparte la majoritatea imobilelor din comună și satul Aleuș, geamurile sparte, gardurile puse la pământ. Celelalte sate aparținătoare comunei au scăpat cu pagube mai mici.

Primarul comunei, Gavril Pușcaș, a declarat pentru Magazin Sălăjean că nu își amintește ca un asemenea fenomen să fi avut loc în comună în ultimele decenii: ”A fost prăpăd. Furtuna a durat 20 de minute iar grindina a fost cât un ou de găină. Nici nu se mai pune problema să mai salvăm ceva din culturi, este totul compromis pe raza localităților Halmășd și Aleuș. În Drighiu și Fufez a plouat, însă nu a fost grindină atât de mare. Nici în Nușfalău nu a fost ceea ce s-a întâmplat la noi. Din păcate, avem și pagube înregistrate la locuințe, acoperișuri sparte, hornuri distruse, ferestre, garduri, chiar și autovehicule sau autoturisme care se aflau parcate prin curți, totul este distrus. Am demarat împreună cu consilierii locali evaluarea situației, îi așteptăm pe localnici să se prezinte la Primărie și să încercăm să evaluăm pagubele însă, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, când pagubele au fost mult mai reduse, oamenii nu vor primi sprijin financiar de la autorități”.

Cei care au imobilele asigurate au o șansă să își recupereze paguba însă ceilalți au șanse extrem de mici”. Furtuna ce s-a abătut asupra județului nostru ieri la orele prânzului a afectat și alte localități, provocând pagube și în Crișeni, Nușfalău dar și în Șimleu Silvaniei. Nici Zalăul nu a scăpat de furtună, după ora 15, ploaie puternică dezlănțuindu-se peste municipiu.

Sursa foto: Facebook.com/Furtuni România – Official Group

Advertisements


Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: