Aprecierile domnului Dragoș Paul Aligica ne onorează

Dragos Paul Aligica: Daca lucrurile se vor indrepta vreodata in Romania…

Profit de faptul ca nu am nimic de comentat la chestiunile publice in dezbatere interna si internationala la ordinea zilei si vreau sa notez ceva ce doresc de multa vreme sa spun dar de fiecare data crizele si temele zilei iau fata acestui comentariu.

Nu ca opinia mea ar conta public cine stie ce, dar vreau sa notez explicit aprecierea pe care o am pentru oamenii de vocatie religioasa -preoti, pastori, membri de congregatii- care se manifesta in spiritul credintei si vocatiei lor in viata publica si spatiul dezbaterii publice romanesti. Prezenta si contributia lor este nu doar apreciata ci este considerata ca absolut necesara.

Daca lucrurile se vor indrepta vreodata in Romania, ele se vor indrepta incepand din forul interior al cetatenilor, din modul in care se vor vedea pe ei insisi si comportamentul si valorile si atitudinile lor in relatie cu ei insisi, cu semenii si cu dimensiuni si semnificatii ce transcend propriile existente si societatile din care fac parte.

Radacinile ordinii sociale si sistemelor de guvernanta, ale vietii publice si dinamicii politice stau in viata interioara a fiintei umane, a cetatenilor, in universul de credinte, valori si aspiratii in care acestia isi definesc existenta. Institutii, constitutii, politici publice etc etc sunt note de subsol si corolarii a ceea ce este sau nu este in forul launtric al cetatenilor.

Din cauza asta, desi nu este recunoscut, desi in ziua de azi se trece cu vederea si char este hulit, ceea ce fac acesti oameni care tin vie constiinta acestei realitati este esential. Trebuie sa spunem din cand in cand explicit si apasat ca ceea ce fac ei nu trece chiar cu totul neobservat si neapreciat. Ca respectam si suntem recunoscatori pentru vocatia lor si pentru modul in care o manifesta public.

Dragos Paul Aligica

Advertisements


Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: