CÂND AI DE-A FACE CU OAMENI DIFICILI

http://www.fundatiaseer.ro
“Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie.” (Iacov 1:19)

     Singura soluție ca să poți evita contactul cu oameni dificili – este să te muți pe o altă planetă!

Ființele umane sunt un amestec de vicii și de virtuți, și până nu înțelegi lucrul acesta, nu vei izbuti să trăiești sau să lucrezi cu ele. Se spune că un călugăr s-a dus la o mănăstire și a depus jurământul tăcerii. O dată pe an, el era invitat să se înfățișeze înaintea unui abate și i se dădea voie să spună ceva. După primul an, când a fost întrebat ce are de spus, și el a răspuns: “Patul este prea tare!” La sfârșitul celui de-al doilea an, când i s-a adresat aceeași întrebare, el a răspuns: “Încăperea este prea mică”. La sfârșitul celui de-al treilea an, când a fost întrebat, el a răspuns: “Mâncarea este groaznică. Renunț!” În acel moment, abatele a zâmbit ușurat și a spus: “Slavă Domnului! Pentru că nu ai făcut altceva decât să te plângi de când ai venit aici”!

Ai înțeles? Chiar dacă te-ai duce la mănăstire, tot ar trebui să ai de-a face cu oameni dificili! Așadar, ce poți face? Învață de la fermier. El pune sămânța, smulge buruienile și sapă, știind că recolta va veni, în cele din urmă, dacă face cu răbdare aceste lucruri. E unul din motivele pentru care Iacov scrie: “Ştiţi bine lucrul acesta, prea iubiţii mei fraţi! Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie; căci mânia omului nu lucrează neprihănirea lui Dumnezeu.” (Iacov 1:19-20) 

Nu există scurtături. Singura modalitate prin care poți avea o relație bună este să lucrezi la asta și să ai răbdare. Astfel, Dumnezeu va binecuvânta acea relație.

Mana Zilnica

Advertisements


Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: