CUM SĂ-TI REVII DUPĂ DIVORT (2)

www.fundatiaseer.ro

“Vă voi răsplăti astfel anii…” (Ioel 2:25)

E nevoie de timp ca să-ți revii după divorț și să înveți să trăiești din nou, așa că ai răbdare cu tine însuți. Probabil vei trece prin etapele recunoscute ale durerii:

1) Negarea. Încerci să ignori sau să minimizezi cele întâmplate, în speranța că vor dispărea… Îți este teamă de confruntare și o refuzi… Nu apelezi la ajutor de specialitate întrucât crezi că “totul se va rezolva până la urmă”.

2) Mânia. Când cineva te respinge, stima ta de sine este afectată și reacționezi greșit. Faci afirmații nelalocul lor și necontrolate, izvorâte din haosul emoțional – afirmații precum: “Bine! mă bucur că s-a terminat! Stai numai să vezi! Voi găsi pe cineva care mă iubește și mă apreciază cu adevărat!”

3) Negocierea. Odată ce îți dai seama că mânia îți răpește bucuria și face ca suferința să se adâncească, recurgi la o soluție sau la un compromis. Și când nici asta nu dă rezultate, treci la următoarea etapă.

4) Depresia. Te lovește în cele mai nepotrivite momente, cum ar fi zile de naștere, concedii și aniversări. Reluarea “filmelor noastre preferate” la televizor sau restaurantele în care aveți amintiri împreună te deprimă. La două noaptea ești perfect treaz și nu poți dormi. Această depresie este adeseori consecința introspecției, deoarece nu poți să gândești greșit și să te simți bine în același timp.

Așadar, ce poți face? Învață să-ți disciplinezi gândurile. Stabilește-ți noi obiective în viață. Concentrează-te pe ajutorarea cuiva care experimentează aceiași durere. Când Iov s-a rugat pentru prietenii săi, Dumnezeu l-a vindecat și i-a redat toate averile (vezi Iov 42:10). El te va ridica și pe tine, deci nu înceta să te încrezi în El – și nu-ți pierde curajul!

Advertisements


Categories: Articole de interes general

2 replies

  1. Deci este mult mai bine sa nu divortezi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: