POTI DUCE O VIATĂ DE CRESTIN VICTORIOASĂ

http://www.fundatiaseer.ro
“Nu purtaţi grijă de firea pământească, ca să-i treziţi poftele.” (Romani 13:14)
     Dacă dorești cu adevărat să duci o viață de creștin victorioasă, trebuie să faci cel puțin următoarele trei lucruri:

1) Rupe-o total cu vechiul tău stil de viață. Orice legătură pe care o mai păstrezi este o invitație pentru Satan de a reintra în viața ta. Noii credincioși din Efes au făcut un lucru radical: și-au scos afară toate cărțile despre vrăjitorie și pornografie și le-au dat foc în public. Ei nu au fost nehotărâți sau nesiguri, ci dimpotrivă: au fost dedicați și deciși! Chiar au trăit după cuvintele: “Nu purtaţi grijă de firea pământească, ca să-i treziţi poftele”.

2) Stabilește-ți rugăciunea ca prioritate. Rugăciunea pune în jurul tău un scut al ocrotirii divine; nu-ți începe ziua fără să-l activezi! Domnul Isus a spus: “Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.” (Matei 26:41) Până nu-ți recunoști vulnerabilitatea față de păcat, nu te vei ruga să scapi de el, și vei ajunge să ai parte de înfrângere. Arma cea mai eficientă pe care o are dușmanul împotriva ta – ești tu. Omul tău cel vechi trebuie răstignit în fiecare zi, și poți face lucrul acesta prin rugăciune!

3) Umple-ți mintea cu adevărul Scripturii. Mântuitorul a spus: “Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.” (Matei 4:4) De trei ori a încercat Satan în pustie să-L facă pe Domnul Isus să cedeze în fața ispitei și de fiecare dată El a răspuns (v. 4, 7, 10): “Este scris…” Iar după a treia încercare, Satan a renunțat și L-a lăsat în pace, e drept: până la o vreme… De ce? Pentru că el nu poate avea câștig de cauză asupra ta când cunoști Cuvântul lui Dumnezeu, când te încrezi în el și-l invoci.

Așadar, îmbracă-te în fiecare zi cu armura: “Este scris”; studiază Cuvântul, memorează-l, activează-l și fii pregătit înainte să vină atacul!

Advertisements


Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: