CUM SĂ ÎNVINGI TEAMA DE LIPSURI (3)

www.fundatiaseer.ro

“A Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi…” (Efeseni 3:20)

Iată câteva strategii biblice prin care putem învinge teama de lipsuri:

1) Dăruiește-i lui Dumnezeu a zecea parte din venitul tău (Maleahi 3:8-12; Matei 23:23). Nu purta dezbateri pe tema: este o lege a Vechiului Testament sau o cerință a Noului Testament? N-ar fi oare înțelept să faci mai mult decât este necesar – acum, ca să nu te trezești mai târziu că nu te-ai ridicat la așteptările lui Dumnezeu?

2) Trăiește după regula 10-10-80. După ce îi dăruiești lui Dumnezeu 10% din venitul tău, pune încă 10% deoparte și trăiește cu restul de 80%.

3) Identifică domeniile din viața ta în care teama de lipsuri este cea mai mare. Mâncarea? Locuința? Transportul? Asigurarea de sănătate? Pensia? Alungă aceste gânduri și înlocuiește-le cu această promisiune: “Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentruca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiţi în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8).

4) Refuză să te bazezi numai pe reușitele tale, pe calitățile tale remarcabile sau pe relațiile tale influente pentru asigurarea nevoilor tale financiare. De ce? Deoarece Dumnezeu “prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”. Mărește-ți puterea proprie, dar mai presus de toate încrede-te numai în puterea lui Dumnezeu. Domnul Isus a spus: “Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.” (Ioan 10:10). Și nu se referea numai la viața spirituală, ci la toate aspectele vieții!

Astăzi, crede în promisiunea Domnului Isus, primește-o prin credință și începe să trăiești “din belșug”.

Advertisements


Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: