COPILUL PROMISIUNII TALE (3)

http://www.fundatiaseer.ro

“Caut printre ei un om care… să stea în mijlocul spărturii” (Ezechiel 22:30)

Pentru că nu degeaba îl consideri “problemă”, copilul promisiunii tale poate intra uneori în vreo încurcătură la școală, se poate întovărăși cu persoane nepotrivite, sau poate experimenta droguri, alcool, bande, relații intime etc. Este posibil să se răzvrătească împotriva tuturor lucrurilor pe care le-a învățat de la tine. Asta, însă, nu înseamnă că într-o bună zi nu va răspunde la chemarea lui Dumnezeu și că nu va face voia Lui! Înainte ca Saul din Tars să devină Pavel apostolul, Dumnezeu a trebuit să-l arunce la pământ, să-l umilească în fața tovarășilor de drum și să-l orbească o vreme. Îți aduci aminte ce i-a spus Isus lui Saul din Tars pe drumul spre Damasc în acea zi? “Ţi-ar fi greu să arunci înapoi cu piciorul într-un ţepuş…” (Faptele Apostolilor 9:5).

Uneori copilul promisiunii tale se va întoarce “pe calea ușoară”… alții însă vor veni țipând și strigând… dar acest lucru nu se va întâmpla musai dintr-o dată, sau peste noapte! Dumnezeu l-a dus pe Pavel în pustie, timp de trei ani, pentru a-l detoxifia de gândirea greșită și pentru a-l reprograma să creadă adevărul Cuvântului Său – iar lucrul acesta a fost necesar pentru a-l echipa pentru chemarea sa. Așadar, când copilul promisiunii tale pare să se piardă în pustie, orb față de destinul său, sau este chiar căzut la pământ – nu dispera; Dumnezeu nu S-a oprit, nu l-a abandonat! Ce-ar trebui tu să faci?

Dumnezeu a spus: “Caut printre ei un om care să înalţe un zid, şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru ţară.” (Ezechiel 22:30). Înalță un zid protector al rugăciunii în jurul copilului tău. “Stai în mijlocul spărturii” și rostește Cuvântul lui Dumnezeu peste el. Domnul Isus a promis că atunci când ne vom ruga cu autoritate aici pe pământ, El va mișca cerul pentru noi (vezi Matei 18:19).

Advertisements


Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: