Nu, în ciuda melancolicilor, în Egipt n-a fost mai bine

Viata din “Epoca de Aur”, mai scumpa decat astazi.
Ce preturi erau prin magazine acum 30 de ani?

Cum ar fi sa dati aproape trei lei pe o franzela sau mai mult de opt lei pentru un litru de ulei? Deja ati facut-o sau au facut-o parintii vostri acum 30 de ani, la apogeul regimului comunist al lui Nicolae Ceausescu.

Nostalgicii comunisti suspina si acum dupa Epoca de Aur, cand, spun ei, se traia mult mai bine ca acum. Statul “iti dadea” serviciu si casa, viata era mai frumoasa si mai ieftina, aveai bani sa te duci la munte si la mare de doua ori pe an si repertoriul poate continua la nesfarsit.

Punand cap la cap datele statistice, amintirile personale si ale colegilor de redac-tie, coroborate cu presa vremii, “Romania libera” este in masura sa demonstreze exact contrariul: in 1987 costul vietii era mult mai mare decat in 2017.

Doar cateva categorii de cheltuieli erau mai mici decat acum, dar acest lucru era si el estompat de majoritatea celorlalte, unele preturi fiind si de cateva sute de ori mai mari decat acum. Sa nu uitam si ca batea vantul prin galantare, iar multe produse eram nevoiti sa le cumparam de la specula, cu preturi pe masura, anunta Romania Libera.

Advertisements


Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: