President Donald Trump Speech at CPAC 2017 (2/24/2017)

,,Dacă președinții din ultimii 15 ani ar fi mers la plajă în loc să se amestece în Orientul Mijlociu, țările de acolo ar fi într-o stare infinit mai bună“. Cu asemenea afirmații (chiar dacă sunt sau tocmai pentru că sunt adevărate) Trump nu-și face prea mulți prieteni în lumea politicii americane. Ce spuneți ?

President Donald Trump Speech at CPAC 2017 (Conservative Political Action Conference), Friday, February 24, 2017 – President Trump Live Speech #CPAC2017

+++

Trump ataca practica folosirii surselor anonime de catre presa: Numele sa fie publice. Sa nu mai exista surse

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 24 februarie 2017, 21:45 Actualitate | Internaţional
Donald Trump
Donald Trump
Foto: Wikimedia Commons

Presedintele american Donald Trump a criticat din nou presa vineri, referindu-se de aceasta data la practica utilizarii surselor. Presedintele american considera ca jurnalistii nu ar trebuie sa aiba voie sa foloseasca surse “fara sa dea numele cuiva. Numele lor (surselor – n.red.) sa fie publice”, a afirmat presedintele epublican, potrivit Reuters.

Intr-un discurs sutinut cu ocazia unei reuniuni a Conservative Political Action Conference (CPAC), o organizatie care l-a sustinut inca de la inceputul cursei electorale, Trump a clarificat un mesaj recent postat pe Twitter in care afirma ca unele publicatii si televiciuni americane ar trebui considerate “dusman al poporului”.

“Sunt impotriva oamenilor care inventeaza povesti si inventeaza surse. `nu ar trebui sa li se permita sa foloseasca urse decat daca folosesc numele cuiva. Numele sa fie publice. Sa nu mai exista surse”, a declarat Trump.

Trump critica adesea presa in conferintele sale, subiectul devenind adesea central.

Potrivit AP, echipa sa furnizeaza de multe ori stiri sub acoperirea anonimatului, scrie News.ro.

De asemenea, el a acuzat CBS, ABC si NBC ca au publicat sondaje false, potrivit carora el nu este popular, si ca “inventeaza o poveste falsa”. In plus, Trump a descris CNN drept “Clinton News Network” (Postul de stiri al lui Clinton), in aplauzele publicului.

“Nu sunt impotriva media. Nu sunt impotriva presei (…). Dar sunt numai impotriva media sau presa de stiri false”, a subliniat el.

“Nimeni nu iubeste Primul Amendament (care apara libertatea presei si libertatea de exprimare – n.r.) mai mult decat mine”, a dat asigurari presedintele, precizand ca tocmai acesta ii da dreptul sa “critice vehement stirile false”.

“Stirile false nu spun adevarul. Nu reprezinta poporul. Nu vor reprezenta niciodata poporul. Vom face ceva in legatura cu aceasta”, a adaugat el.

El le-a dat asigurari invitatilor conservatori ca au, in sfarsit, un presedinte. “V-a luat mult timp”, a afirmat el.

“Vreti sa faceti America mareata din nou”, a subliniat liderul republican, inainte de a lansa un nou atac la adresa mass-media. “Presa nu a crezut ca vom castiga. Expertii nu au crezut ca vom castiga. Consultantii care sug atat de multi bani (…), au subestimat complet puterea poporului”, a atras atentia noul lider de la Casa Alba.

¬Sa nu mai subestimati niciodata poporul, niciodata¬, a subliniat el. ¬Nu cred ca se va mai intampla vreodata¬, a adaugat Trump.

+++

Donald Trump promite o armata mai mare, mai performanta si mai puternica decat a fost vreodata 

de R.M. HotNews.ro
Donald Trump a promis vineri o armata americana “mai mare, mai performanta si mai puternica decat a fost vreodata”, precizand insa ca spersa sa nu o “foloseasca niciodata”, scrie AFP.


Categories: Articole de interes general

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: