România: Ce-i așa de complicat?

O situație istorică cunoscută

Privită de la înălțimea detașării afective, situația din România nu este întradevăr așa de complicată. Redusă la esențe, ea se traduce printr-un conflict între ,,marile puteri, dus ,,peste capul românilor“, ce deobicei …

O opțiune, până acum, înțeleaptă

Pe eșicherul mondial, soarta unei țări mici este simplă. Ea trebuie să se uite bine în jur și să se hotărască cu ,,cine dansează“. Apoi trebuie să-l lase pe partenerul ei să dicteze dansul și să-i urmezi pașii.

România a mizat acum câteva preșidenții pe axa Londra – Washington. Asta s-a tradus prin integrarea ,,structurilor de securitate naționale“ cu structurile similare americane și prin implementarea unui sistem juridic care să dea stabilitate printr-o ,,educare forțată“ a balcanicilor corupți din România. Asta … doare!

Un ,,cui al lui Pepelea“ politic rusesc

Singura spiță a roții care a rămas aproximativ independentă de anglo-americani a fost scena politică, unde ,,experiența“ acumulată de foștii comuniști și progeniturile lor este net suprioară ,,naivilor binevoitori“ din restul populației. Aceștia, odată ajunși ,,sus“ cad pradă ușoară corupției intereselor personale. Capitalismul se face cu capital, așa că fiecare vrea să devină important în acest domeniu.

Un deznodământ în coadă de pește ?

Din elementele enumerate mai sus s-a născut un conflict pe viață și pe moarte între cei aliniați cu Anglo-America și cei aparent nealiniați, dar foarte aliniabili cu valorile pravoslavnice ruse.

Una din variantele acestui război neînțeles de majoritatea populației este ca România să dea câștig de cauză clicii politice, să trezească scârba Americii și să cadă ușor în plasa de influența a Moscovei.

Altă variantă ar fi să ne uităm la ,,cantitatea“ investiției militare americane în România și să ne așteptăm la un ,,salt calitativ“ al autorității ei în celelalte sfere ale vieții românilor.

O providență binevoitoare României

Din cauza întorsăturii lucrurilor din Turcia, America are două alternative: (1) să-și mute bazele militare din Turcia în Cipru (alături de englezi), dar asta ar însemna să stea ,,într-un picior“, cu echilibru instabil sau (2) să inițieze o mutare a bazelor americane din Turcia în România, punând astfel un dop în sticla de votcă rusească.

Un ,,naționalism“ izolaționalist și orgolios ne poate nenoroci

Zicala spune: ,,Prostul dacă nu-i fudul parcă nu e prost destul!“ Din cauza neînțelegerii situației de mai sus, rămân siderat să văd ziariști ,,independenți“ (ca cei de la Nașul) plângându-se de implicarea SRI-ului în desfășurarea evenimentelor din România. Ce-ar vrea ei? Să vină CIA și FBI ca să așeze România într-o coerență social-politică favorabilă ridicării României în sferele nevisate (și, vai, nemeritate) ale civilizației ,,celor mari“ ?

Un vânt prielnic care ar trebui să ne trezească avântul contribuției noastre necesare

Nu cred că America va fi simplă spectatoare la ceea ce se întâmplă în România. A investit prea mult și nu cred că Donald Trump îi cedează lumea lui Putin. Așadar, trageți aer adânc în piept, ieșiți în stradă la manifestații împotriva clicii politice și îndemnați-i pe toți prietenii și cunoscuții dumneavoastră să se apuce cu deliberare și entuziasm de învățarea limbii engleze (sau americane …).

În cel mai rău caz, aplicați soluția nucleară: ,,Atacați forțele americane de pe teritoriul României, declarați război Americii și apoi lăsați-vă cuceriți. Americanii, după ce vă vor distruge, vor începe un program de ,,reconstrucție națională“, cum le-au făcut și nemților.

+++

Vezi și …

National: In aceste zile, cam toti agentii de influenta americani din Romania, fie ca sunt…

STIRIPESURSE.RO

+++

 Și gluma această neagră:

Tăriceanu insistă: “Dacă îl arestaţi pe Şova, ieşim din UE, din NATO şi ne unim cu Rusia!”
TIMESNEWROMAN.RO
Advertisements


Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: