O metodă irezistibilă de evanghelizare !

“Pot sa ma rog pentru dumneavoastra?”

Critica nu este buna decat daca este “constructiva”. Dumnezeu nu ne vorbeste doar ca sa ne descopere pacatul nostru, ci si ca sa ne daruiasca iertare si sa fie “usa” prin care sa pasim spre o viata mult mai buna.

Impreuna cu fratele Tuțac am distribuit zilele acestea cateva apeluri catre voi, fratii si surorile noastre. Ne-am straduit sa punem un diagnostic pentru lipsa de vitalitate a noastra, a tuturor.

Astazi vreau sa va recomand o cale, o metoda de a iesi dintre zidurile adunarilor noastre spre oamenii care au nevoie de Evanghelie.

Nu, nu este metoda care da buzan cu salvarea peste cei ce nici nu stiu ca au nevoie de ea. Nu, nu este metoda de a da in cap altora cu superioritatea credintei noastre. Nu, nu este vorba despre mult prea uzitata metoda a invitarii la biserica.

Atunci ce este ?

Este metoda rugaciunii. De curand si intotdeauna, m-am oferit cuiva sa ma rog pentru problemele lui. M-a privit mirat, surprins si cumva … sceptic.

“Cat ma costa sa va rugati pentru mine?”

Oamenii sunt obisnuiti ca sa plateasca bisericii si preotilor pentru acatiste, pentru rugaciuni. Suferinta ii scoate din casa, iar disperarea ii face sa plateasca oricat. Ei se mira ca cineva este gata sa se roage pentru ei dezinteresat, fara plata.

Prima data cand m-am rugat cu domnul Columbeanu a fost in casa lui. Era impreuna cu sotia. L-am intrebat daca vrea sa ma rog pentru dansul si casa lui. Bineinteles ca m-a lasat! Mi-a fost cam greu pentru ca dansul nu mai asistase la asa ceva si comenta la fiecare fraza rostita de mine: “I-auzi draga, ce frumos … Ei asa da! Foarte bine. … Foarte frumos … ” Dupa mine s-au rugat si altii in casa dansului, pana ce dansul a venit apoi la Casa Domnului, iar acum este “acasa” la Domnul.

In loc de ofensivul “Nu vreti sa veniti la noi la biserica” ar trebui sa iesim noi spre vecinii si prietenii nostri cu aceasta oferta a bunatatii divine: “Stiti, noi crestinii ne rugam unii pentru altii. Aveti o problema pentru care pot sa ma rog pentru dumneavoastra?”

Pana acum n-am intalnit pe cineva care sa ma refuze.

Acest prim pas poate fi urmat apoi de un al doilea: “N-ati vrea sa ne rugam impreuna pentru problema dumneavoastra?”

Oamenii au nevoie de experiente personale cu Dumnezeu, iar Dumnezeu abia asteapta sa li le daruiasca!

Teoria ca teoria …

Va indemn sa faceti o incercare zilele urmatoare si sa reveniti la comentarii sa ne spuneti cum a fost. Rugati-va acasa pentru cineva, iar apoi mergeti la el/ea si intrebati-l/o cu dragoste: “Stiti, noi crestinii ne rugam unii penu altii. Dumnezeu ne-a spus sa facem aceasta. Aveti o problema pentru care m-as putea ruga saptamana aceasta pentru dumneavoastra?”

Nu-i alegeti pe cei mai respectabili! Dati-i ocazia lui Dumnezeu sa lucreze si cu cei mai decazuti din apropierea voastra. O va face.

Suntem bratele pe care le intinde Dumnezeu catre semenii nostrii. Ce pacat ca noi stam cu ele in buzunare sau … incrucisate pe piept.Categories: Uncategorized

2 replies

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: