Duminica dimineata

Trebuie sa ne rugam pentru biserica pentecostala care ne gazduieste. Sala lor nu ne mai incape. Au nevoie de o sala mai mare. De fapt, azi se reuseste o performanta a romanilor din diaspora. Baptistii se aduna intr-o sala a penticostalilor si iau masa la biserica ortodoxa.

Cand am ajuns eu, nu mai erau locuri decat in picioare …

Dupa rugaciune si cateva cantari, din partea pastorilor de pe coasta de vest a predicat Claudiu Vilcu, pastor la Saramento. A inceput prin a saluta biserica locala si pastorul ei, Sorin Covaci, cu ocazia centenarului bisericii. Textul a fost din Isaia. “V-am purtat tot vreau sa va mai port.”

Pentru predica a citit Isaia 43:4.
Tema: “Dumnezeu te iubeste si are nevoie de tine”

Este o declaratie de dragoste, nu de necesitate. Dumnezeu n-are nevoie de nimeni si de nimic, este existent prin Sine si le sustine pe toate. Independent de toate, El alege sa nu poata fi fara tine. Singura intrebare care ramane este: “Alegi tu sa ai nevoie de Dumnezeu ?”


Dupa cantari si anunturi, Sorin Covaci a explicat putin contextul centenarului bisericii baptiste romane din Detroit. Au fost anii de har in care s-a manifestat credinciosia lui Dumnezeu.


Un moment emotionant a fost contributia unui cor de copii pregatit adhoc din copiii tuturor celor prezenti la Conventie. Surpriza a fost cu atat mai mare cu cat ei au cantat si spus textul biblic … In limba romana.


Ultimul vorbitor a fost Ovidiu Rauca, pastor la San Francisco, gazda Conventiei din anul viitor, care a spus ca si-a luat notite pentru organizarea Conventiei. A observat ca apar aparatele de fotografiat aproape la toate punctele din program, mai putin cand apar predicatorii. Stie deja ca la San Francisco, anul viitor, daca cineva il va fotografia va fi … sotia lui.

Ovidiu ne-a spus in ce se masoara credinciosia lui Dumnezeu si credinciosia noastra. Intr-un veac in care totul se masoara, trebuie sa ne masuram si noi credinciosia.

1 Ioan 1:9 daca ne marturisim pacatele, El este credincios …

Daca suntem ispititi, Dumnezeu ne cunoaște măsura, și nu va ingadui sa fim ispititi peste puterile noastre. Ba mai mult, in credinciosia Lui, El a pregatit si mijloacele ca sa iesim din ispita, ca s-o putem rabda.

Slujirea de dimineata s-a incheiat cu un grupaj de cantece de inchinare, care ne-a ridicat pe toti de pe banci, la propriu si la figurat.

Conventia este si o ocazie de intalniri, unele asteptate, altele neasteptate. Mi-a fost prezentata mama unui preot caruia i s-a cerut in Romania 14 mii de marci ca sa i se dea o parohie. A preferat sa plece din tara si acum locuieste cu familia la Detroit. Am facut cunostinta cu o tanara pereche de geologi romani, care inca mai sapa sa descopere daca au facut bine ca au ajuns in America. Mi s-au parut oameni cu totul si cu totul remarcabili. Mi-au permis sa fac o poza cu ei.


Acum, toti sunt la masa. Eu m-am refugiat la un pui .. de somn. Nu stiu de ce oamenii acestia se incapataneaza sa se scoale dimineata cu tre ore inainte de ora Californiei.Categories: Uncategorized

1 reply

Trackbacks

  1. INVITATIE la A 49-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane din SUA si Canda la Phoenix, Arizona | agnus dei - english + romanian blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: