Un eveniment nou cu un cor nou la Chicago

agape la chicago

La Chicago a avut loc un Eveniment!

Dumineca 28 feb 2016 la Romanian Baptist of Chicago din Des Plaines, si apoi la Biserica penticostala Filadelfia, a avut loc prima “iesire” a Corului Youth Agape Ministry, infiintat in urma cu cateva luni la Hickory NC. Acesta este al treilea cor Agape, pe langa Agape Barbatesc si Agape Fete, care au pornit de la Hickory NC.

Infiintarea acestui gen de corurii au fost influentate de inatlnirirle anuale “Desculti ”Homecoming , care de mai bine de 10 ani se inatmpla anual la Hickory, NC. Coasta de Est a SUA. pe durata a 3 zile in al doilea weekend a lunii Octombrie.

Chiar daca activitatea corurilor este diferita decat a intalnirilor “Desculti” Homecoming, care se concentreaza la aspectul partasiei prin cantarea in comun si marturie personala, filosofia noastra este fundamental aceisi:

Christos la centru/ Inima buna pamantul cantarii/ Dedicarea inaintea performantei/ Inspirarea inaintea impresionarii/ etc.

Activitatea de dumineca de la Chicago, a luat dupa parerea mea proportia unui Eveniment.

Prezenta unui cor de tineri de peste 250 de persoanae a fost in primul rand coplesitoare, prin numarul neobisnuit de mare de coristi, in America emigrantilor. Tinuta decenta a acestor tineri intre 16 si peste 25 de ani a fost remarcabila.

Atitudinea si prestatia muzicala au fost inspiratoare. Simpla lor prezenta a trezit Speranta sutelor de parinti neo protestanti romani, acum cand directia in care se misca Bisericile romanesti, parea sa fie spre o asimilare rapida si o integarea sigura in biserica americana.   Cred ca trecerea la serviciile in limba engleza ar fi acceptabila dar nu chiar dorita de generatia mea. Lucrul la care trebuie sa ne concentram dupa parearea mea, nu este neaparat programul in romaneste cat ar trebui sa fie teologia conservatoare a bisericilor roamnesti, sa se pastreze.

Aceasta intalnire de la Chicago a fost un eveniment si pentruca a participat si un grup de tineri, chiar daca nu foarte numeros, dar foarte zelos, din bisericile penticostale ramanesti de la Chicago. Au fost implicati nu doar cantareti dar dirijori si instrumentisi din ambele biserici.

Bisericile romanesti mai ales in comunitatea romanilor baptisti sunt mici. Tinerii nostri sunt amenintati de depresia prorocului, “ Doamne numai eu am mai ramas” Un asemenea Eveniment este trebuie sa fie o descoperire a sutelor care nu si-au plecat genunchii inaintea liberalismului si libertinismului. Si din acest punct de vedere la Chicago s-a intamplat un Eveniment.

Haide-ti sa credem ca aceasta miscare, ca si in viziune lui Ezechiel insemnaeza prevestirea, Vietii si a Duhului.

  1. Dragii nostrii de la Hickory! Multumim,                 De la pastorii si conducerea Adunarii voastre pana la surorile care si-au pus sortul alb sa serveastca “excelenta voastra fasole cu ciolan” (pe langa alte delicatete) si pana la cei care au starns gunoiul in urma noastra, sau au vegheat in parcarea, timp de 10 ani la intalnirile “Desculti” Homecoming; Evenimentul de la Chicago este un “mugur” si ca urmare a dragostei voastre, a rabdarii voastre, a lucrarii voastre, a intelegerii si cheltuielii voastre si a sutelor de frati si surori care s-au implicat pe alt plan, in aceasta lucrare. Sa fiti binecuvantati de Domnul, voi si ai vostri.

florian guler, troy mi

http://www.rbc-chicago.org/video/on-demand.html

 

 Categories: Articole de interes general

1 reply

Trackbacks

  1. La Chicago a avut loc un Eveniment! | ARMONIA MAGAZINE - USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: