Analiză necruțătoare a societății SCANDINAVE. Ghid de SUPRAVIEŢUIRE al emigrantului în Norvegia. Cazul Bodnariu ridică vălul de pe ABUZURILE inumane ale societății norvegiene 

(Mulțumim Domnului pentru America!)

EVZ SPECIAL

Autor: Florin SaiuPetrisor Cana | luni, 11 ianuarie 2016 | 217Comentarii | 23786 Vizualizari
Familia Bodnariu

Odată cu deschiderea granițelor, mulți oameni visează la un trai mai bun în Europa. Intelectuali sau cerșetori, tineri sau bătrâni, bărbați sau femei cu care ne mândrim, dar și specimene care ne fac de râs, românii iau calea străinătății, convinși că acolo „umblă câinii cu covrigi în coadă”.

Rândurile de mai jos, prilejuite de scandalul „Familia Bodnariu” – cazul celor cinci copii ai unui cuplu mixt, româno-norvegian, care au fost reținuți de autoritățile nordice pe motiv că părinții își educau odraslele prin presupuse corecții fizice și îndoctrinare religioasă -, au fost scrise și publicate în ideea de a-i sprijini pe cei care și-au propus să emigreze în Norvegia. Trebuie să înțeleagă că, odată ce acceptă avantajele oferite de un sistem mai potent financiar, trebuie să respecte și legile impuse de acesta. Poate dure, poate permisive, poate aberante, poate neobișnuite pentru un om crescut și educat în Est. În orice caz, reguli de bază.

De aici înainte, începe povestea unei tinere plecate din Oltenia natală, căsătorite în Norvegia și stabilite de trei ani la Oslo, capitala Norvegiei: „Am ajuns aici cu gândul de a-mi forma o familie armonioasă, alături de

soțul meu norvegian, care are doi copii dintr-o căsătorie anterioară. Nu știam mare lucru despre societatea și sistemul scandinav, dar aveam să descopăr un stat demn de romanul lui Orwell – «1984». Am terminat, în țară, Filosofie-Sociologie și, imediat cum am ajuns la Oslo, m-am pus cu burta pe carte, pentru a învăța limba țării mele adop tive”.

Personajul nostru, pe care îl vom numi cu inițialele C.K., pentru a-i proteja identitatea, ne-a mărturisit aspecte uluitoare din viața de zi cu zi trăită la Oslo. Pentru o mai bună înțelegere, am decis să le grupăm în câteva puncte. Ce-a rezultat? Un strigăt mut de atenționare, un gest de prevenire, un „ceva” pe care l-am numit simplu: „Ghid de supraviețuire al emigrantului în Norvegia”. Astfel:

1 „Pentru a înțelege societatea scandinavă, trebuie să citiți Janteloven, adică Legea Jante, apărută în urmă cu aproape 100 de ani în Danemarca și preluată de majoritatea țărilor nordice, inclusiv de Norvegia.

Ce cuprinde? Un fel de legi nescrise, destinate manipulării maselor. Cine nu le respectă este marginalizat, privit cu suspiciune și ostilitate. Iată ce cuprind ele:

● Să nu crezi că ești special.

● Să nu crezi că ești la fel ca noi.

● Să nu crezi că ești mai deștept decât noi.

● Să nu crezi că ești mai bun decât noi.

● Nu crede că știi mai multe decât noi.

● Nu te crede mai important decât noi.

● Să nu crezi că ești bun de ceva.

● Nu râde de noi.

● Să nu crezi că îi pasă cuiva de tine.

● Nu crede că poți să ne înveți pe noi ceva.

În acest cadru, al acestor legi nescrise, acționează Barnevernet, Serviciul Social de Protecție a Copilului din Norvegia”, crede C. K..

Dacă ați aprofundat aceste reguli, luați aminte la următoarele puncte, considerate de tânărul sociolog cruciale pentru înțelegerea societății nordice!

2 „Statul norvegian ateu instigă la ură împotriva creștinilor și își manipulează cetățenii prin Kristelig Folkeparti – așa-zisul Partid Creștin-Democrat.

Exemplu: legile extrem de restrictive legate de alcool sunt puse de Norvegia pe seama acestui partid. Membrii grupului politic susțin că sunt împortiva alcoolului, deși, paradoxal, sunt democrați prin definiție! Restricțiile exagerate conduc la ură, dar asupra cui se îndreaptă aceasta? Nu asupra statului norvegian (care și emite aceste legi), ci asupra Partidului Creștin-Democrat, care le propune și care, chipurile, reprezintă interesele creștinilor din Norvegia. Atunci, sigur că norvegienii ajung să-i urască pe credincioșii creștini. Să nu uităm că Norvegia este o țară în care doar 2% din populație merge la biserică. Așadar, este vorba despre o manipulare crasă, o formă de instigare la ură împotriva creștinilor străini”.

3 „Norvegia încearcă excluderea religiei și, implicit, a libertății de expresie.

Exemplu: UDI, adică Instituția pentru Imigrație, a interzis, inițial, expunerea crucii în centrele pentru imigranți! Era valabil și pentru însemnele imigranților musulmani. Ulterior, la presiunile mediatice, UDI a revenit asupra deciziei. De asemenea, unele companii norvegiene refuză mâncarea livrată de firmele specializate, cunoscute ca aparținând comunității creștine. Alt caz cunoscut – cea mai veche și cea mai mare școală din Åsanes, Kyrkjekrinsen skole -, interzice elevilor să mai meargă la biserică înainte de Crăciun. Toate aceste cazuri au fost dezbătute în ziarele din Norvegia”.

4 „Barnevernet a în grozit Norvegia

Consider că această instituție urmărește destrămarea familiilor tradiționale și înființarea unora supuse legilor manipulatoare. Sunt urmărite, în special, familiile mixte – norvegian-străin – sau cele alohtone sută la sută. Sunt luați, de obicei, copii blonzi sau albi! Sunt familii care au rămas fără copii pentru că, la un moment dat, părinții au avut probleme de sănătate. Dar și pentru că, temporar, au avut probleme financiare. De remarcat că familiile-surogat primesc 50.000 de euro pe an pentru un copil luat în adopție, în afară de alte beneficii materiale, cum ar fi vacanțe plătite de stat, scutiri de taxe etc. De ce statul nu ajută familiile naturale? Inclusiv norvegienii se tem de acest Barnevernet. Soțul meu, divorțat, care are doi copii dintr- o căsătorie anterioară cu o norvegiană, privește mereu peste umăr. Căsătorit acum cu o română, este o posibilă victimă. La Oslo, nu trebuie să parchezi aiurea, pe locul vreunui vecin, de exemplu. Chiar dacă o faci pentru câteva minute. Au fost cazuri când, pentru a se răzbuna, vecinii au sunat la Barnevernet, pentru a le da „ponturi”. Mai ales că sunt și recompensați financiar. E mai rău decât pe timpul comunismului la noi. Aici, norvegienii se toarnă inclusiv între ei. Cei cu poziții sociale bune au, însă, rareori de suferit”.

5 „Hărțuirea copiilor dați spre adopție

Dacă aveți deja copii sau plănuiți să aveți cu un partener norvegian, țineți cont de faptul că, în cazul în care vă sunt luați de Barnevernet, micuții riscă să fie abuzați sexual de tații adoptivi! Cum foarte mulți copii fug de la familia-surogat, aceștia sunt dați în urmărire națională, hărțuiți, prinși de cele mai multe ori și aduși înapoi. Este o adevărată traumă. Despre astfel de cazuri citesc constant în presa din Oslo”.

6 „Norvegienii sunt rasiști 99% blonzi, ei au inventat un cuvânt pentru oamenii cu păr negru – «svart hode» – în traducere – «cap negru». Cei cu păr negru sunt discriminați la angajare, considerați rasă inferioară, tratați cu dispreț”.

7 „Prezintă-te cu numele soțului!

Dacă te-ai măritat cu un norvegian și ai de gând să te angajezi, nu folosi numele de fată. Nu vei obține în veci un loc de muncă! Această regulă nescrisă nu este valabilă pentru profesioniștii de top, ci pentru oamenii de condiție medie sau submedie”.

8 Alcoolismul, sinuciderile și divorțurile sunt ceva firesc

Să nu te sperii dacă, odată, ajuns/ă în Norvegia vei întâlni pe stradă, mai ales sâmbăta, oameni rupți de beți. Extrem de depresivi, în rândul norvegienilor rata sinuciderilor este alarmantă. La fel și rata divorțurilor. La Oslo, aventurile de-o noapte sunt ceva firesc. Bețiile din cluburi se termină, de multe ori, în pat, cu un necunoscut sau cu o necunoscută. Așa s-a ajuns și la o rată uriașă a deținătorilor de boli venerice, Norvegia ocupând un loc fruntaș în Europa”.

9 „Hedonismul este la el acasă

Societatea norvegiană pune pe primul plan individul și plăcerile lui. Mulți trăiesc doar pentru a-și satisface plăcerile. Nu familia este pe primul loc aici, ci individul. Rar vei vedea pe străzi doi tineri, bărbat și femeie, ținându-se de mână”.

10 „Naționalismul norvegian are dimenisuni patologice

Rar mi-a fost dat să văd un asemenea complex de superioritate, colosal la nivel de națiune. Norvegienii resping cu înverșunare orice nu corespunde culturii lor. Odată ajuns aici, nu vei avea parte prea des de discuții spirituale. Principala temă este legată de bani, bani și iar bani”.

Nimic despre cazul Bodnariu la TV

C.K., tânăra care locuiește în Oslo de trei ani, ne-a dezvăluit un aspect interesant legat de cazul familiei Bodnariu. „Până la urmă, de la acest caz am plecat. Așa am decis să fac publice toate aceste lucruri despre norvegieni… Eh, nu am văzut nimic, dar absolut nimic, despre cazul Bodnariu la televizor, aici, în Oslo. Așadar, informația este foarte bine filtrată, ca pe timpul comunismului la noi. În ziare s-a scris puțin și totul de o manieră incriminatorie la adresa familiei românului”.Categories: Uncategorized

3 replies

  1. acolo exista un rege,institutiile legislative sunt doar pentru a pune in practica dorintele regale si a bogatasilor din spatele casei regale!?.E BN DE STIUT CA NU TREBUIE SA AJUNGI IN NORVEGIA NICI MACAR IN VIZITA CA CINE STIE CE LEGI MAI AU IN TOATE PALIERELE SOCIALE..

  2. În iulie 2010 a vizitat Norvegia și tot ce am văzut mi-a plăcut mult, dar ultimile 2 luni de când urmăresc cazul familiei Ruth & Marius Bodnariu m-a apucat groază! Cum poate o Organizație îndiferent cum acționează să fie, mai presus de lege, și nimeni să nu o controleze ? Cum poți crede că un copil poate fi educat mai bine decât un părinte. Cum poți lua un copil de la pieptul mamei să-i dai un trai mai bun?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: