Aforisme adaptate

Sir William Osler medic creștin (1848-1919).

Este uimitor cât de necitiți sunt unii din cei ce practică teologia, dar nu este uimitor cât de prost o practică.

Să predici fără sa citești carți este ca și cum ai pleca pe mare fără hărți și compas. Să predici numai ceea ce ai citit în cărți este ca și cum nu te-ai desprinde niciodată de la țărm.

Bunul simț este din ce în ce mai rar printre păstorii sufletești, de obicei el există în cantitate invers proporțională cu educația scolastică.

Nimic nu te va susține mai mult în rutina zilnică, oricât de plictisitoare ar fi ea, ca abilitatea de a vedea adevărata poezie a vieții – poezia lucrurilor obișnuite, a oamenilor de rând, a femeii  și a bărbatului nebăgați în seamă de nimeni, cu bucuriile și cu iubirile lor, cu necazurile și cu durerile lor.

Este o mare greșeală să crezi că oamenii devin mai înțelepți cu cât au mai multă experiență. Între cunoștințele acumulate în viață și înțelepciunea adevărată nu există nici un fel de legătură. Mulți privesc, puțini văd. Mulți ascultă, puțini înțeleg. Cunoștințele fac să-ți crească capul, dar viața trebuie trăită cu inima.

Am trei idealuri personale. Unul este să-mi fac în fiecare zi datoria, fără să mă îngrijorez vreodată de ceea ce va aduce ziua de mâine … Al doilea este să trăiesc întotdeauna conform „regulii de aur“ din predica de pe munte, făcând celor din jur ceea ce mi-ar place să-mi facă ei mie. Iar al treilea ideal este să să ajung să fiu așa de chilibrat lăuntric încât să pot purta succesul cu smerenie, să pot purta afecțiunea prietenilor fără să mă îngâmf și să fpot întâmpina cu curaj ziua țn care voi fi vizitat de durere și suferință.

Practicarea medicinei este o artă bazată pe știință.

Nimic nu este mai minunat în viață ca și credința, acea extraordinară forță pe care n-o putem nici cântări în balanță și nici analiza în laborator.

Tăcerea este o armă foarte puternică.

Lucrarea creștină se învață printre oameni, nu în sala de clasă sau bibliotecă.Categories: Uncategorized

2 replies

  1. Draga Daniel,

    Desprinderea de tarm ,este conditionata; Iata un verset din Biblie f. clar care ne poate ajuta pe fiecare : Cercetati SCRIPTURILE, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine.
    Ioan 5 : 39

  2. multumesc pentru aceste ganduri ,mi-au fost de folos sa imi analizez rostul si sensul vietii mele ,este adevarat viata crestina se invata printre oameni nu numai printre cunostinte fie ele si din biblie ,caci sunt multi care cunosc mult fara sa stie sa traiasca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: