Tristețea se lasă peste Europa … Asasinate la Paris!

Pe stadion, Franța și Germania, binefăcătoarele refugiaților din țările arabe, aveau un meci ,,amical“. În afra stadionului și în alte două locuri din paris, o cafenea și un teatru, peste 200 de francezi cădeau victime unor atentate coordinate făcute de soldați simpatizanți ISIS.

Nu este timpul să le spunem: ,,V-ați făcut-o cu mâna voastră!“, ,,Cum e acum când simțiți pe pielea voastră ce simt evreii din Israel în fiecare an?“ Este timpul măsurilor urgente pentru ca astfel de atacuri să nu se mai repete. Franța este în flăcări!

+++++

Asaltul autoritatilor la Bataclan
Asaltul autoritatilor la Bataclan
Foto: Captura itele.fr

LIVE TEXT / VIDEO Noaptea terorii in Paris: Cel putin 140 de morti in atacuri comise in sapte locuri diferite / Stare de urgenta in Franta, frontierele inchise / Asaltul fortelor de ordine de la Bataclan a luat sfarsit, 2 teroristi au fost ucisi

de Redactia Stiri HotNews.ro
Vineri, 13 Nov 2015 Actualitate | Internaţional 
Explozii si impuscaturi coordonate vineri seara in Paris, soldate cu zeci de morti. Explozii au avut loc langa cel mai mare stadion din Paris, chiar in timpul meciului Franta – Germania. Potrivit Le Figaro, presedintele Hollande a fost scos din stadion de serviciile secrete. Iar intr-o sala de spectacole din arondismentul XI, Bataclan, are loc o luare de ostatici.
*********
02.36 Cel putin 140 de morti in atacuri, anunta un oficial al Primariei din Paris – 100 ucise la sala Bataclan, alte 40 in celelalte locatii
02.16 100 de morti la Bataclan – Le Figaro si BFM TV
02.05 Atacurile din Paris/ Martor la Bataclan: Au tras direct in multime strigand “Allah Akbar”
01.50 Asaltul fortelor de ordine de la Bataclan a luat sfarsit, 2 teroristi au fost ucisi, anunta BFMTV
01.46 O serie de explozii si focuri de arma au fost auzite in jurul salii de concerte Bataclan, unde sunt tinuti zeci de ostatici, au relatat doi martori Reuters aflati la fata locului. Martorii au auzit cinci explozii succesive, urmate de focuri de arma.
01.43 The Guardian citeaza un martor care a afirmat ca cel putin doi atacatori trageau de la balconul salii de concerte Bataclan
01.25: Un kamikaze ar fi la originea exploziei de la Stade de France
01.22 Ambasada Romaniei la Paris verifica daca printre victimele atacurilor se afla si cetateni romani
00.55: Presedintele Hollande: Am decretat starea de urgenta in toata Franta.
00.40: 
Un atacator de la sala Bataclan ar fi strigat: “Este pentru Siria” si “Allahu Akbar” (BFM TV)
Luca Niculescu
Luca Niculescu
Foto: HotNews / DP

INTERVIU Luca Niculescu, redactor-sef RFI: Este un 11 septembrie al Frantei. Declaratiile lui Hollande pot sugera ca Franta poate interveni terestru in Siria

de Cristian Pantazi HotNews.ro
“Este un 11 septembrie, Franta nu a cunoscut atacuri de o asemenea amploare pe teritoriul ei in ultimele zeci de ani. Starea de urgenta pe intreg teritoriul nu a mai fost decretata de la razboiul din Algeria din anii ’60”, a declarat pentru HotNews.ro Luca Niculescu, redactor-sef RFI Romania. Cunoscutul ziarist spune ca “impactul atacurilor va fi colosal pentru francezi”, iar Franta ar putea interveni terestru in Siria.
Asaltul trupelor franceze in Paris
Asaltul trupelor franceze in Paris
Foto: The Telegraph

ULTIMA ORA VIDEO UPDATE Bilantul din Bataclan: Circa 100 de ostatici morti. Teroristii ar fi lansat grenade in interiorul salii de concerte / Doi teroristi au fost ucisi de fortele de ordine

de Narcis Anton HotNews.ro
Doi teroristi si circa 100 de ostatici ucisi in Paris dupa ce fortele speciale au dat asaltul asupra salii de spectacole unde erau tinuti ostatici zeci de parizieni, anunta BFMTV. “Este un carnagiu”, a spus un politist prezent la fata locului. Teroristii ar fi lansat grenade in interiorul salii de concerte, ce poate gazdui circa 1.500 de persoane. Surse din politie descriu o “scena apocaliptica”. Bilantul ar putea urca.
Explozii si impuscaturi la Paris 13 noiembrie 2015
Explozii si impuscaturi la Paris 13 noiembrie 2015
Foto: Captura Le Figaro

Un Kamikaze a declansat explozia de pe Stade de France 

de Red. Stiri HotNews.ro

Un Kamikaze a declansat explozia de pe Stade de France, anunta le Figaro. Associated Press scrie la randul sau ca un oficial din cadrul politiei franceze a confirmat doua atacuri sinucigase si un atac cu bomba langa stadionul din Paris.

Vom reveni

Atacurile din Paris/ Martor la Bataclan: Au tras direct in multime strigand “Allah Akbar”

de V.M. HotNews.ro
Autorii atacului de la sala de spectacole Bataclan din Paris, vineri seara, au tras direct in multime strigand “Allah Akbar”, a relatat un martor la scena intervievat de postul de radio France Info, transmite AFP.

“Aud tipete de oameni pe strazile din apropiere. E ingrozitor”. Atacurile din Paris povestite dintr-un apartament aflat la o suta de metri de teatrul Bataclan 

de MVA HotNews.ro
Un istoric britanic, Andrew Smith, aflat intr-un apartament la o suta de metri de teatrul Bataclan din Paris, locul unuia dintre atacurile teroriste unde au fost luati si ostatici, povesteste live pe twitter ce vede pe strada. Apartamentul este peste drum de locul unde politia pariziana pare sa fi instalat centrul operational. “Aud tipete de oameni pe strazile din apropiere. E ingrozitor”, scrie Andrew Smith pe twitter.


Categories: Articole de interes general

3 replies

  1. Franta joaca in curtea celor mari,nu cred ca o impinge nimeni in razboi.A mai fost in Siria dupa primul razboi mondial(acordul Sykes-Picot ).După aproape doi ani de beligeranță, în mai 1916 începuse să se întrevadă sfârșitul Războiului, care urma să definitiveze ineluctabila dezmembrare a Imperiului Otoman. Marea Britanie și Franța au decis divizarea Orientului Mijlociu în zone de interese de tip colonial printr-un plan care urma să creeze ad-hoc o serie de state arabe sau, eventual, o confederație de state arabe.

    La 16 mai 1916 s-a ajuns la o înțelegere secretă trasată în linii mari de către reprezentanții Marii Britanii, Sir Mark Sykes, și al Franței, François Georges-Picot.

  2. M-ai demult, la o postare de-a ta, cred ca la cea cu atentatul de la Charlie Hebdo, faceam referire, la tararea Frantei in razboiul impotriva ISIS. Uite unul din motivele care le doresc unii pentru ca Franta sa participe. Pacat, mare pacat.

  3. Reblogged this on cetatea de piatră and commented:
    Un suficient de amplu articol despre atentatele de aseară din Paris. Problema multor musulmani primiţi în Europa, cu precădere în Franţa ultimelor decenii, iar mai nou în Germania, seamănă izbitor cu istoria calului troian. Personal cred că e deja mult prea târziu pentru măsuri care să fie cât de cât eficiente.
    Sunt pe picior de plecare la drum. Ciudat să constaţi că în vreme ce noi plecăm la Sibiu ca să-l slujim pe Domnul în câteva servicii de evanghelizare, alţii cred că-l slujesc pe Allah omorând oameni. Acum precis vor fi unii care vor aminti de cruciade. Uitând însă că între timp lumea a mai evoluat. Sau nu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: