Ne întoarcem la untura de porc ?

Scientists warn against the dangers of frying food in sunflower oil and corn oil

Nu știu ce mănâncă cercetătorii ăștia, dar știu că nu ne mai lasă pe noi să mâncăm liniștiți. Acum au ,,descoperit“ că cine folosește uleiul vegetal (floara soarelui, porumb) la prăjit se otrăvește cu substanțe cancerigene …


Categories: Articole de interes general

3 replies

  1. Orice ulei, fie el vegetal, fie el de origine animala, prin prajiri multiple devine toxic si cancerigen. Nu degeaba se vorbeste tot mai mult de pericolul cartofilor prajiti din fast-food-uduri, pentru ca acolo nu se schimba uleiul dupa fiecare intrebuintare. Din intrebuintarea masiva a uleiurilor pentru prajeli s-a trecut in cealalta extrema, facem acum bbq si lasam sa se scurga grasimea din carne. Dar BBQ e chiar mai periculos. Orice vedeti negru pe un BBQ e cancerigen.
    Acuma de la uleiuri vegetale sa revenim la untura de porc? Un non-sens dupa mine. Bunicii si parintii nostri au mancat untura de porc dar sa nu uitam ca se echilibra asta cu multe legume si fructe, ca sa nu mai vorbim de multa munca fizica, toate acestea aducatoare de antioxidanti (buna sugestia cu avocado e plin de antioxidanti). E clar pentru mine ca orice mancare daca este luata cu multumiri este curatata de Duhul Sfant, dar oare dintr-un moft a impartit Dumnezeu animalele in curate si necurate? Eu unul nu cred. Pavel spune “bine este sa nu mananci carne, sa nu bei vin…”. De ce ar putea sa fie carnea un prilej de cadere pentru fratii sau surorile noastre? Cu vinul e clar, el poate duce la dependenta pentru cineva mai slab, dar carnea?
    Fiti binecuvantati

  2. Am uitat sa subliniez valoarea fructului AVOCADO,care este o sursa de grasime f buna ca si uleiurile din nuci,alune ,nu americane peanuts caci au mycotoxine cancerigene de la fungusul care creste odata cu ele ,in ele (de aceeia multi sant alergici la ele ) Si aceste uleiuri sau grasimi nu trebuiesc prelucrate la foc ci mancate ca atare crude si nesarate sau prajite.Sant multe seminte uleioase care pot fi prelucrate ,zdrobite pentru cei care nu mai au dinti,chiar in casele noastre.Nici nu ne dam seama cate beneficii aduc sanatatii aceste nuci,sau seminte uleioasepe care le putem face unt la noi acasa .

  3. Raspunsul sigur la intrebare este DA! Da si este necesar sa luam aminte sa fie un porc taiat de noi sau untura facuta de noi din carne grasa de porc ,caci altfel riscam sa mancam alte unsori ,vaseline sau gudroane .Parintii mei au mancat toata viata untura de porc in care mai tineau si carnati afumati usor ,fierti deasemenea in untura ,porci crescuti de dansii si au trait peste 93 de ani Uleiurile pe care nu e-am facut noi manual -daca mai sant astfel de oameni cu masini speciale ,sant GUDROANE CHIMICE .Nu degeaba ma invidiau copii la scoala inclusiv liceu, cand eu mancam felii de paine unse cu untura si uneori numai cu miros de carnati.Aveti grije de asa zisul ulei de masline.!!!
    Daca nu cunoasteti producatorul si nu e din acelas an ,sau acelas stat unde cresc maslini bineinteles,adica proaspt, si nu e depozitat in sticle verzi sau negre ,de sticla adevarata,si daca e importat din diverse tari orientale sau mediteraniene ,nu puneti in mancare sau salate .Pentru cei din California merita o deplasare la Oroville ,chiar la producatori de casa ,sa fie facut chiar sub ochii nostri din masline culese in acelas an cu deplasarea noastra,si atentie un kg de ulei poate depasii 40 de dolari Aceste fabricute facute in casa trebuiesc nu numai vizitate ,dar cercetate si comparate,caci si acesti producatori pot foarte usor pune ulei italian sau grecesc care stim cu totii ca sant GUDROANE CHIMICE! Aveti invedere si untul cumparat de pe piata sa fie UNT caci este foarte bun,si nu margarine cu gust de unt cu care ne-am hranit atatia ani .Aceeasi atentie cu uleiul de coconat cumparat..Nu mai este nimic curat .Mana si iubirea de bani a omului a pervertit totul E bine sa fie facut de noi in casa din nuci de cocos prin metode foarte simple si la indemana .E timpul sa avem mare grije la ce punem in gura,si asta nu numai referitor la uleiuri Daca nu dam banii pe mancare curata ,cel mai adesea crescute de noi,dam banii pe medicamente pe care ,chiar ca nu le mai putem controla originea sau compozitia!Lungimea vietii e controlata de Dumnezeu ,dar calitatea ei de cele mai multe ori depinde de noi NOI MANCAM CA SA TRAIM ,NU TRAIM CA SA MANCAM!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: