Morți, morți și muritori

Există morți spectaculoase și morți anoste, morți tragice și morți liniștite, morți de tineri și morți de bătrâni, morți în săli de dans și morți în paturi de mătase, morți de care vorbește toată lumea și morți în anonimat … Toate aceste clasificări sunt ,,din punctul nostru de vedere“.

Din punctul lui Dumnezeu de vedere, nu există decât două feluri de morți, unele care duc la pieire și altele care duc la fericire.

Când au venit stăpâniți de perplexitate să-L întrebe despre moartea închinătorilor cărora cârmuitorul Irod le amestecase sângele cu cel al jertfelor, Domnul Isus le-a spus: ,,Să nu-i considerați cumva pe aceia mai păcătoși decât pe toți ceilalți oameni, după cum veți face bine să nu-i considerați ,,ghinioniști vinovați“ pe cei peste s-a prăbușit turnul Siloamului. Eu vă spun: ,,Dacă nu vă veți pocăi, toți veți pieri la fel!“

În fața tragediei din București se cade să spunem și noi la fel: Toate morțile sunt o tragedie, fie că ne dăm seama sau nu. Toate morțile sunt lipsite de sens. Toate morțile sunt nenorocite. Toate cu excepția morților care sunt pregătite din timp.

Viața ar trebui privită ca o necesară pregătire pentru moarte. Trăim puțin, dar morți vom fi foarte multă vreme.  ,,Memmento mori“ este o deviză care s-ar merita să fie tradusă în toate limbile pământului.

,,Pregătește-te să te întâlnești cu Dumnezeul tău“.

Tu ce fel de moarte vei avea?Categories: Articole de interes general

3 replies

  1. De acum încolo, ferice de morții care mor în Domnul. Restul e o tragedie veșnică.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: