Conventia RBA – Los Angeles 2015 – Vineri

Știu, există un limbaj adaptat unor astfel de ocazii. Ar trebui să spun/scriu:

,,Sub patronajul președintelui Eusebiu Rusu și în găzduirea ireproșabilă a bisericii Betania, în Los Angeles au început lucrările celei de a 103-a Convenții a Asociației Bisericilor Baptiste Române din SUA și Canada“.

Eu nu scriu însă nici un proces verbal și nici un articol de presă, așa că să-mi fie îngăduit să vă spun că am avut bucuria să ne întâlnim iar, frați păstori și cunoștințe din cele patru vânturi cu ocazia Convenției noastre anuale. Am mai îmbătrânit cu un an (unii), ne-am mai maturizat (unii), ne-am mai înmulțit (alții) și ne-am grăbit să ne arătăm pozele cu copiii sau/și nepoții (după caz).

După tradiție, ziua de vineri are destinația pregătirii punctelor de pe ordinea de zi din ședința de sâmbătă, prezentării noilor păstori veniți printre noi și recapitularea evenimentelor care s-au petrecut pe cele două coaste ale continentului în ultimele douăsprezece luni.

Ne-am mai uitat puțin și la câteva articole din Constituția RBA, care se cer modificate sau actualizate.

Nici o Convenție n-ar fi posibilă fără munca și devotamentul unei mulțimi de voluntari. Voi mai reveni asupra acestui aspect. Deocamdată, doar câteva imagini cu câțiva din ,,slujitorii“ Domnului care s-au pus la dispoziția noastră în aceste zile și două poze de la râvna cu care ne-am grăbit să le apreciem munca depusă (păstori la masă).

În categoria păstorilor veniți de curând să slujească în biserici RBA, iată trei plus unu (pentru că al patrulea a sosit după ce am făcut poza cu primii trei).

Prima poză: Pîrvu Ioan Raca, Kitchener și David Lavric, Vancouver, Canada
Poza a doua: Daniel Branzai, Valentin Țenț (Akron), Pîrvu Ioan Raca (Kitchener), David Lavric (Vancouver, Ca).
Poza a treia: Adrian Daniel Neiconi (Chicago)
Poza a patra: Schimb de ștafetă la Akron: Viorel Clintoc și Valentin Țenț

Iată și doi din păstorii din ,,grupa mare“: Nelu Cinteanu și Liviu Percy.

IMG_0001

În afara celor amintiți mai sus, au fost împreună cu ei:
Ionică Cotîrlă (Detroit),
Cornel Ciba (Los Angeles)
Samuel Stan (Nashville),
Paul Dan (Cleveland)
Liviu Percy (Charlotte),
Nelu Cinteanu (Sacramento),
Matei Istudor (Atlanta),
Doru Aninoiu (Sacramento),
Eusebiu Rusu (Portland),
Liviu Țiplea (Los Angeles),
Ovidiu Rauca (San Francisco),
Sorin Sabău (Chicago),
Iosif Serac (San Francisco),
Doru Pop (Chicago),
Cornel Turcu (Seattle).

Au venit mai târziu Sorin Covaci (Detroit) și Stefan Ghinescu (Detroit).

Dacă am omis pe cineva, voi reveni mâine … Da, cred că la serviciul divin de seară l-am întâlnit și pe noul păstor al unuia din bisericile din New York. Poate că mâine îi fac o poză.

Viorel Clintoc a mărturisit că simțim lipsa celorlalți păstori, dintre care el a amintit numele lui Valentin Popovici și Titi Cocian, iar alții au amintit pe Titus Miheț, Nelu Brisc, Nelu Păscuț, Claudiu Vîlcu, Ovidiu Horga, Nelu Urs, Marian Chirla, Petrică Matcău, Levi Marian. Mie mi-a fost dor de Sandu Pavel, moldoveanul meu din Tacoma, Washington, de Florin Filip, aflat acum la studii în Houston, de Radu Știr, acum în Charlotte, alături de Liviu Percy și de Beni Câmpeanu din Houston, Tx.

Seara, după obiceiul stabilit deja de câțiva ani, pentru că întâlnirea are loc pe coasta de vest, au condus programul păstori de pe vest (Liviu Țiplea și Eusebiu Rusu) și au predicat păstori de pe coasta de est (Adrian Daniel Neiconi și Paul Dan). Când Convenția se desfășoară pe coasta de est este invers.

IMG_0018

Au cântat: corul tinerilor, o formație de Brass, un mic cor bărbătesc și corul mixt. Din locul în care am stat am putut fotografia doar corurile: Ele sunt doar fragmente ale corurilor care se vor reuni mâine, când vor veni și cei din celelalte orașe.

IMG_0017

IMG_0021

Mâine dimineață sunt lucrările Convenției, iar seara va fi primul servici de închinare în sala teatrului din La Mirada. Vom reveni cu amănunte …Categories: Articole de interes general

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: