,,Declinul“ economic american

Before You Say America is Going into Decline, Check Out US Map of States with GDP Size of Countries

A recent map created by the conservative American Enterprise Institute shows which country each state would represent, based on income:

29E1C83900000578-3135525-The_individual_states_in_America_pictured_have_economic_activity-a-6_1435035724332

According to the results, which came from information released by the Department of Commerce’s Bureau of Economic Analysis, shows that California’s the

highest grossing state with a GDP of $2.3 trillion. This roughly compares to Brazil, which has the eighth largest economy in the world.

Other top rankers are Texas with a $1,648,036 GDP, which matches up with Canada’s $1,788,717 million. Next in line are New York which matches up with Spain (at close to $1.5 million), and Florida which equates to the Netherlands with around $850,000.

To see how much your state brings in and the country it stacks up to, here’s the full list:

Screen Shot 2015-06-23 at 9.40.16 AMCategories: Articole de interes general

2 replies

 1. Felicitari pentru artcol ! intradevar poate insemna o oglinda mai putin dorita de un stat federal cum este SUA si o tara care se doreste a fi super putere mondiala. In urma acestui articol, ar trebui sa reevaluez increderea in Canada si economia ei, pentru ca aici traiesc.
  Ceea ce as dori eu sa iti sugerez si care lipseste din articol si nu ar fi trebuit sa lipseasca, este formaula GDP-ului.
  Daca o vei pune in pagina, formula cu care eu nu sint de acord dar este oficiala si prin intermediul ei se calculeaza GDP-ul in toate aceste tari, vei vedea ca situatia pare si mai artificiala.

  GDP = Consumul societatii( bunuri de folosinta, durabile, alimente si haine, servicii) + Cheltuieli Guvernamentale(pentru aparare, infrastructura, scoli, spitale)+ Cheltuieli cu Investitiile(Nerezidentiale, fabrici si echipamente industriale si neindustriale. Rezidentiale, locuinte pentru o familie sau mai multe familii. Inventarul mediului de afaceri) +(Export- Import).

  Vezi tu, dragul meu,americanii pot oricind sa duca aceasta formula a GDP-ului unde vor ei. Ei pot tiparii bani si construii, spre exemplu, in puscarii(cele mai multe fiind sub control privat si putind de cele mai multe ori sa fie preluate ca inventar al unei afaceri sau o cheltuiala guvernamentala), ceea ce si fac(acesta fiid doar un exemplu).
  Pe de alta parte, sint convins ca sti foarte bine, faptul ca marile corporatii americane stau pe saci de bani in acest moment, asteptind perioada critica pentru a investii. Ele pot fi stimulate sa o faca,intr-o oarecare masura.
  Consumul, este o alta variabila si de ea depinde o proportie majora a GDP-ului in SUA, insa aici este discutabil cit a crescut, cum creste si de ce nu creste.
  Exportul – Importul. Aici este un circ si in conditiile actuale, SUA fac un joc murdar cu Canada pentru ca acest factor sa fie unul rezonabil in faviarea economiei americane. Sa ne gindim sau sa analizam faptul ca in schimburile comerciale dintre cele doua tari, ca sa nu mai iau in calcul altele, Canada exporta cherestea in cantitati industriale in SUA, dupa care in perioadele “necesare”, primeste la import cherestea de la americani, practic aceasi cherestea, dar in alta perioada de timp.
  La fel se intimpla si cu carnea de vita, cu materiale si materii prime si asa mai departe. Deci si aici este un circ, care odata luat in calcul, putem vedea aspectul artificial al economiei americane. Oricum, sintem pe aceasi pagina si daca doresti, dar numai cu acordul tau si sub numele tau, iti pot publica articolul pe site-ul meu. In acelasi timp, putem colabora in continuare pe teme economice si politice, daca esti interesat, dupa ce vizualizezi site-ul meu.
  Cu respect si inca o data felicitari pentru dorinta de a arata romanilor o realitate ascunsa de canalele Media, atit din Romania cit si din alte state, o realitate de la care ar trebui pornit in orce analiza si crearea de aliante…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: