Declarație politică în Parlamentul României

Poate ca va intereseaza. Dincolo de acest text exista insa un motiv serios de rugaciune. Sa fim alaturi de crestinii care indraznesc sa il slujeasca pe Domnul in Parlament!

Cu drag, Cristi Tepes

____________________________

Parlamentul României
SENAT

_________________________________________

                                                           DECLARATIE POLITICA

 

Adresata de catre domnul senator Ioan Iovescu
Circumscriptia electorala: nr.37, Timis
Colegiul electoral: 4
Grupul parlamentar : PSD
Sedinta Senatului din data de 17.06.2015 

Titlul declaratiei politice: Solutii pentru Romania si nu numai!
Cuvantul lui Dumnezeu, 2 Cronici 7.14

Stimati colegi, doamnelor si domnilor, 

S-au implinit recent 25 de ani de la evenimentele tragice din 13-15 Iunie 1990 care pe langa victimele inocente ale acelor zile, au distrus aproape ireversibil capitalul de simpatie pe care il avea Romania dupa sacrificiul urias care ne-a adus libertatea in decembrie 1989.

La 25 de ani, situatia Romaniei este inca grea, chiar daca institutiile statului au inceput sa se urneasca scartaind, criza politica si economica fiind de fapt doar fata vazuta a aisbergului urias al crizei spirituale.

Revenind la titlul declaratiei, cuvantul lui Dumnezeu ne arata ca exista o

solutie verificata si consemnata in Biblie in Cartea a 2-a a Cronicilor, Cap. 7 versetul 14: „Daca poporul Meu peste care este chemat numele Meu se va smeri, se va ruga si va cauta fata Mea si se va abate de la caile lui rele, il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul si ii voi tamadui tara”.

Promisiunea aceasta spusa acum 3000 de ani este valabila si astazi pentru poporul care doreste sa o ia in serios si este legata de cateva conditii:

  • Daca se va smeri. Citind explicatia cuvantului in DEX, am constatat ca intr-un fel sau altul noi suntem smeriti, dar in loc sa fim smeriti in fata Creatorului, suntem smeriti in fata conducatorilor nostri si mai grav, deseori, in fata dusmanilor nostri.

Marele carturar Gheorghe Asachi, unul dintre ctitorii culturii romanesti moderne, spune:”Singura ingenunchiere care nu injoseste, este ingenuncherea inaintea lui Isus Cristos”.

  • Daca se va ruga si va cauta Fata Mea. Am remarcat cu durere faptul ca incercarile de a incepe lucrarile Senatului cu o rugaciune au fost intampinate cu repulsie inca de pe vremea lui Ioan Alexandru, mare poet, carturar si om de stat. El spunea ca un popor care nu se roaga este o reteta sigura pentru dezastru. Noi care suntem in fata poporului, avem nevoie sa-L rugam pentru a primi intelepciune si pricepere in a ne executa autoritatea pe care am primit-o tot de la El prin alegatorii nostri.
  • Si se va abate de la caile lui rele. Senatorul Ioan Alexandru spunea altadata ca „Romania este bolnava de nedumnezeire”. Atunci si acum sunt multe rele pe care trebuie sa le parasim, nu doar in politica si in economie exista coruptie ci si in religie. Fiinta umana a fost si este devalorizata, cu spatele la Dumnezeu, in asa fel incat in aproape 2 generatii noi insine fara opresiunea statului cum se intampla in alte parti, am avortat mai mult de 20 milioane de copii.

Poate aceste conditii par greu de realizat dar nimic nu ar trebui sa ne fie prea greu daca privim mai departe la promisiunile Lui:

„ il voi asculta din ceruri,
ii voi ierta pacatul,
si ii voi tamadui tara”.

Promisiuni al caror termen de gratie nu a expirat.
Dumnezeu sa vindece si sa ne binecuvanteze Romania.  

Va multumesc,

Cu deosebita stima,

Senator Ioan IovescuCategories: Amintiri, Arhive Documentare, Articole de interes general

1 reply

  1. Ioan Iovescu de la PPDD sare la PSD în caz cā nu cunoasteti personajul.Convingerile politice mai putin conteazā pentru domnia Sa postul cald de senator e important…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: