Adevărul despre Richard WurmbrandCategories: Articole de interes general

3 replies

  1. Richard a mai fost scos din sala si de la congresul Aliantei Mondiale Baptiste de la Tokyo (prin ’67-68). El l-a intrerupt pe delegatul baptistilor rusi care vorbea despre libertatea de care se bucurau ei in uRSS. Richard a strigat din sala: ” unde e fratele cutare si fratele cutare”…. ei erau in inchisoare…. oamenii de ordine l-au scos din sala… Interesant, Pt “spiritualitatea” noastra de-atunci un pocait nu facea asa ceva. Oare?

  2. Multumim. Istoria d-lui Ciuca confirma multe din anectodicile despre biografia lui RW. Si corecteaza unele erori. O biografie fascinanta a unui mare om al lui Dumnezeu.

  3. Reblogged this on agnus dei – english + romanian blog and commented:
    În SUA, tot mai mulţi americani erau revoltaţi de prelungirea războiului din Vietnam, iar mitingurile pentru susţinerea regimului comunist din ţara asiatică se înmulţiseră şi câştigau adepţi.
    …. a vizitat un prieten pastor protestant din Philadelphia şi a nimerit întâmplător în mijlocul unui miting anti-războiul din Vietnam.

    Revoltat, românul s-a dus direct la microfon şi a ţipat: “Nu ştiţi nimic despre comunism. Eu sunt doctor! Ar trebui să fiţi de partea victimelor comunismului, în loc să le luaţi apărarea torţionarilor!”. Şi pentru a arată că ştie despre ce vorbeşte şi-a dat jos cămaşa şi a arătat audienţei cele 18 răni adânci căpătate în timpul torturilor din închisorile comuniste. A fost închis în cele mai grele temniţe, rând pe rând, la Rahova, la Jilava, Văcăreşti, Gherla, Craiova, Tg. Ocna, în perioadele 1948-1956 şi 1959-1964. Trei ani a stat în izolare completă de restul deţinuţilor. Episodul a fost de natură să atragă scoaterea sa cu Poliţia din sală dar, în acelaşi timp, a fost fotografiat de către cei câţiva reporteri prezenţi, iar povestea sa a făcut înconjurul Americii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: