Societatea misionară Coresi ne șochează cu o statistică

Comparați procentajele pentru România și alte țări europene și veți ajunge la concluzii surprinzătoare.

Want to know where the Gospel is most needed today? Here is one area that desperately need the Gospel, despite the widespread perception that this is a Christianized continent. Not so fast…
– 16 European countries (out of 47) have less than 1% Evangelical Christians in total population;
– 28 European countries (out of 47) have less than 2% Evangelical Christians in

total population;
– only 13 countries of the total 47 in Europe have more than 3% Evangelicals.
please shareCategories: Articole de interes general

3 replies

  1. Am sa clarific un pic de ce cifrele arata asa in cazul Romaniei. Ele exclud pe cei ce sunt membri in culte conventional incadrate in zona protestanta sau neo, dar care nu sunt in realitate crestini din motive pe care nu le dezbat aici – de ex. Adventistii, Iehovistii, Mormonii, Reformații sau evanghelicii de rit vechi. Mie cifrele mi-au dat acel procent. Este mai mare? Okay. Dpv formal vorbind, pentru ca pe fond bisericile evanghelice din România sunt ticsite de falsi convertiti. In România, a te duce la biserica duminica a devenit, mai ales in marile orașe, cel mai periculos lucru pe care sa il faci. Nu e nici o exagerare. A ajuns ca Domnul Iisus sa fie mai putin celebru in bisericile evanghelice decat sunt fratii de la Toflea.
    Rolul acelor date statistice a fost sa arat ca lumea evanghelica traieste cu impresii gresite despre regiunile si tarile unde e nevoie mai mare de efort misionar. Deseori am auzit credinciosi refuzand sa asculte de Marea Trimitere cand vine vb de lucrarea din România, pe motiv ca ei asteptau ca Domnul sa ii trimita misionari in Peru (unde, daca vedeti, sunt 11% evanghelici, de 10 ori mai multi decat in România).

  2. Cred că ai dreptate. Având în vedere că statisticile europene nu specifică ,,neoprotestanți“, ci ,,evenghelici“, în calculul despre România ar fi trebuit să apară și alte culte, ceea ce ar mări mult cifra și procentul.

  3. Orecum inexacte datele pentru Romania. La ultimul recesamant din 2011, daca luam in calcul doar Bisericile care fac parte din Alianta Evanghelica, Biserica Baptista avea 118.000 credinciosi, Biserica Penticostala 368.000 credinciosi iar Biserica Crestinilor dupa Evanghelie 10.000 credinciosi. Astfel cele treci Biserici detin aproximativ 4,3%. Nu am inclus in calculul acesta, Biserica Adventista, care are aproximativ 80.000 demembri si alte culte sau Biserici Libere, impreuna cu care s-ar ajunge undeva la 5 %. http://www.pasi.ro/stiri-si-evenimente/religiile-din-romania-potrivit-recensamantului-efectuat-in-anul-2011.html.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: