Manualul dictatorului mondial

 Patriarhul Kievului: Vladimir Putin este un “nou Cain”, posedat de Satana

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 6 septembrie 2014, 21:24

 Seful Bisericii ortodoxe ucrainene, patriarhul Filaret, l-a calificat pe Vladimir Putin drept “noul Cain”, care a “provocat varsarea de sange a poporului frate”, si a apreciat ca presedintele rus este “posedat de Satana”, intr-o declaratie postata sambata pe site-ul Bisericii, relateaza AFP.

In acest text, patriarhul Kievului vorbeste, fara a-i pronunta vreun moment numele, de un “lider ortodox” care “se declara frate al poporului ucrainean, dar care prin actiunile sale a devenit un nou Cain care a facut sa curga sangele fratilor si induce lumea in eroare prin minciuna”.

In Bibilie, Cain isi ucide fratele mai mic Abel si, interpelat de Dumnezeu, isi neaga crima.

“El spune minciuni evidente: trimite mercenari care ucid in tara noastra, dar vorbeste despre un “conflict intern” in care el nu este implicat; trimite in Ucraina trupele regulate ce ii sunt subordonate, dar afirma public ca nu sunt acolo. In timp ce Ucraina isi ingroapa soldatii morti ca pe niste eroi, tara sa ii ingroapa pe ai sai in secret, ascunzand cauza mortii lor”, continua patriarhul, intr-o aluzie clara la Vladimir Putin.

“Acest lider, la fel ca primul ucigas de frate din istoria umanitatii, este posedat de Satana”, a mai spus patriarhul.

Patriarhul Filaret le cere de asemenea credinciosilor din Biserica sa “sa nu se teama de acest lider”, prezicand ca “sfarsitul acestuia este aproape”.

Seful Bisericii ortodoxe ucrainene este cunoscut pentru luarile sale de pozitie virulente impotriva liderului de la Kremlin si a “dusmanului rus” de la anexarea, in luna martie, a peninsulei ucrainene Crimeea de catre Rusia.

Ortodocsii din Ucraina sunt impartiti intre Biserica ce depinde de Patriarhia Moscovei, cea subordonata Patriarhiei Kievului si o mica Biserica autocefala.Categories: Articole de interes general

4 replies

  1. Mare greseala! Aveti perfecta dreptate. Problema este si ca n-au cedat armele atomice decat dupa ce USA, Germania si Franta le-au garantat in scris protectie.. Semnaturile n-au costat insa nici cat hartia pe care au fost asezate.

  2. În toată frămîntarea asta, consider că ucranienii sunt vinovați pentru că au predat armele atomice. Altfel nu și-ar fi permis personajul putin să facă ceea ce face acum. Spun asta pentru că astfel de oameni și chiar astfel de popoare nu se potolesc doar dacă știu de frică. Se pare că putin și rușii nu știu nici de frică lui Dumnezeu. Au demonstrat asta în istoria noastră recentă. Nu am văzut o opoziție a bisericii rusiei la acțiunile lor. Semnificația este eroarea de înțelegere și falsitatea religiei majoritare din rusia.
    Aștept să găsesc înțelegere bazată pe Scriptură doar în biserică, în afara ei însă, mă aștept la cele mai șocante înțelegeri și acțiuni. putin nu se va potoli aici și nici rușii lui. Cred asta pentru că m-a șocat curajul și talentul lor în a minți cu nerușinare. Mai cred că au cel puțin încuvințarea, dacă nu chiar și sprijunul altor roșii de la răsărit.
    SDM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: