Atenţie la Iosif Ţon şi clica lui de ereticiCategories: Uncategorized

14 replies

 1. Pentru că pe blogul de unde provine articolul, un comentator a afișat un extras dintr-una din cărțile fratelui Iosif Țon, îl reiau și aici și îi răspund:
  =====
  Imparatia lui Dumnezeu in gandirea apostolului Pavel

  Domnul Isus Cristos a avut în permanență un singur subiect de discuție, atât în predici cât și în pildele Sale: Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu. Mai mult, El a împărțit istoria în două, anunțând că ”Legea și Proorocii au ținut până la Ioan; de atunci încoace Împărăția lui Dumnezeu se predică și fiecare, ca să intre în ea, dă năvală” (Luca 16:16). Chiar și după înviere, în cele patruzeci de zile în care li S-a arătat de mai multe ori, a discutat cu ei ”despre lucrurile privitoare la Împărăția lui Dumnezeu” (Faptele apostolilor 1:3). Prin Persoana Lui, prin predicile și pildele Lui, prin lucrarea lui de vindecări și de eliberare a oamenior de duhurile rele și prin moartea și învierea Lui din morți, El a adus aici, pe planeta pămnânt, Împărăția lui Dumnezeu. Apoi, înainte de înălțarea Sa la cer, El i-a însărcinat pe apostolii Săi să se ducă în toată lumea și să vestească tuturor națiunilor vestea bună a Împărăției lui Dumnezeu (Matei 28:18-20).

  Este clar că pentru Domnul Isus subiectul Împărăției lui Dumnezeu avea importanță absolută. Dar care este situația care ne întâmpină când deschidem epistolele lui Pavel? Ce importanță acordă el acestui subiect? Lucrul acesta este de cea mai mare importanță și de aceea îi vom da aici atenția cuvenită.
  Citat din invatatura Dr. Iosif Ton…Iosiftonmesaje.eu)

  ++++++++

  Am trecut de curând prin Redding, California, unde a ,,început“ instaurarea împărăției despre care se entuziasmează fratele Iosif Țon. Anul acesta, California a votat unele din cele mai drăcești legi care pervertesc moralitatea și aduc obligativitatea acceptării stilului de viață homosexual ,,alternativ“ în toate instituțiile de educație din stat. Dumnezeu a răspuns cu cea mai mare secetă din ultimii 150 de ani. La Redding s-a pârjolit pășunea și a secat apa din lacuri.

  Chiar credeți că trăim în California vremea Împărăției lui Christos ? Dacă da, am o veste foarte rea pentru naivitatea dumneavoastră. În America, președintele țării este Barac Obama ! După două sute de ani de ,,creștinism triumfător“, americanii experimentează faza împărăției numită ,,Obama kingdom“. Armata americană ucide și terorizează oameni din alte țări ale lumii. Avorturile sunt cu milioanele. Divorțurile ,,în poporul împărăției“ au aceiași rată ca și în populația necreștină … S-a votat liberalizarea marijuanei … Spitalul de boli nervoase din Redding nu are paturi libere … Doamne, iartă-ne că Te batjocorim sub pretextul laudelor noastre.
  +++++++
  După seminarul de 40 de zile din primul capăitol din fapte, apostolii au întrebat despre data la care va fi instaurată ,,împărăția lui Israel“, nu împărăția lui Dumnezeu (în sensul favorizat de pasajul citat mai sus). Împărăția lui Dumnezeu n-a venit deocamdată! Prima care va veni va fi împărăția aceasta a lui israel, despre care fratele Iosif are o voluntară amnezie sau o și mai voluntară ignoranță).

  Să susții că de două mii de ani avem pe pământ împărăția lui Dumnezeu este nu numai nerealist, ci și de-a dreptul comic. O asemena evanghelie prinde poate la naivi, dar nu o puteți pune pe prima pagină a niciunui ziar de mare tiraj. V-ar răde până și gâștele … Unde-i această împărăție ? Au promovat-o bisericile istorice care au curvit cu puterea seculară.Au promovat-o cei care au vrut să o impună prin râvnitoarea Inchiziție. Au promovat-o exaltații care au încercat să o impună cu forța (vezi Savanarola). Au vrut să o instaureze ,,reformații“ la Geneva. S-a ales praful de toate aceste așa zise ,,împliniri“ ale unei pseudo-evanghelii a Domnului Isus. Nu v-aș invita să căutați să o aduceți acum în România, printre Băsescu și Ponta, cu majoritatea drept-credinciosă a națiunii. Chiar nu vede nimeni cât de caraghioasă este această idee !!!

 2. Vantul bate trestiile se clatina, cei alesi raman in picoare. Bine a zis Domnul Isus ca oile Lui ii cunosc glasul si nu merg DELOC dupa un strain. Multumim fratelui Daniel ca a sunat din trambita..nu e usor sa te expui si sa strigi :”lupul la oi!!!” dar e necesar acum. Eu sunt tanar nu am fost influentat de viata lui Iosif Ton din tinereatea lui, acum am citit despre NAR cu atentie. Ma m ingrozit “se vede de la o posta” ca invataturile sunt radical opuse Evangheliei.

 3. L-am cunoscut pe Iosif Ton in anul 1976 cind era venit in Tara de la studii de la Oxford si ca tinar student dornic de a invata am organizat o iesire in muntii Fagaras cu mai multi studenti din Timisoara Cluj Bucuresti unde am petrecut o saptamina pe munte impreuna cu IOSIF TON PAUL NICOLESCU ,AUREL POPESCU,SILVIU CIOATA etc. Am avut multe de invatat si a-m apreciat mult activitatea publica ,religioasa a lui IOSIF TON ,Acum pot sa spun ca a amestecat invatatura SCRIPTURII cu interesele politice si de alta natura,Dupa 1990,avind mai multe informa tii despre cealalta fata a omului IOSIF TON (inormator ,persecutat,etc.)am invatat cit de adevarat este cuvintul care spune ;;VAI de cei care se incred in oameni” Concluzia mea este ca DUMNEZEU nu i-a ingaduit lui TON sa se bucure de cea ce este scris in EVREI 13 ’7 ADICA SA FIE UN EXEMPLUL DEMN DE URMAT.Cit despre judecat,eu nu am dreptul sa il judec dar dezamagirea mea este fff mare.Sper ca DUMNEZEU sa-i dea harul sa se pocaiasca.

 4. Mircea Stefan Volosen
  Acum doua saptamani, pentru prima data am asistat la o asa zisa lectie a unui mare asa zis “dascal.” Era la un local care era in drumul meu spre casa de la locul de munca si nu am vrut sa pierd oportunitatea. Am fost entuzismat deoarece auzisem lucruri minunate despre acest om. Insa nici zece minute in discursul dansului (care a fost de altfel insuportabil de plictisitor,) am fost socat sa aud erezie dupa erezie. Cum Pelagius a fost cel sfint, Augustin a fost cel rau, cum “Crezul de la Niceea e gresit pt ca ignora invatatura Domnului…’ e.t.c. In discursul dansului am observat si semne ale invataturii “Kingdom Now.” Am mers acasa socat, suparat, obosit, chiar nervos. Am luat o carte a dansului “Puncte de cotitura,” si ce am citit chiar m-a facut sa ma crucesc (da chiar asa precum Pustan). Cred ca e nevoie doar de o simpla critica a cartii “Puncte de Cotitura” si invatatura periculoasa a acestui om (fost mare) va devenii clara tuturor celor ce pretuiesc discernamantul… Problema este insa ca in acea sala aglomerata au fost oameni cu scoala, oameni care de altfel se cred inteligenti, dar oameni care au mancat fiecare cuvant a dansului fara sa intrebe “oare chiar asa e?”

 5. multumesc frate; agreez cu tot ce spui,
  povestea inca nu-i gata….

 6. M-ar bucura sa am si traducerea, sunt incepatoare (desi am 69 ani) si mai ales ma aflu printre cei enumerati. Multumesc pentru ajutor. Domnul sa va binecuvanteze.

 7. Dragă Costică
  Îți mulțumesc pentru tonul reținut cu care mi-ai scris. Este semn de prețuire și nu știu precis dacă o merit. Tot ce ai scris este adevărat.
  Fratele Iosif a luptat alături de tatăl meu și cei din generația lui pentru libertate religioasă și pentru trezirea care a fost atunci.
  Eu eram prea mic ca să lupt, dar nu prea mic ca să simt represaliile. Pentru că am fost un fel de copil al familiei Țon am luat de două ori nota șapte la purtare în anii de Seminar…
  Ai observat foarte corect că sunt mult mai îngăduitor cu cei care au fost slabi sub comunism. Cred că este influența familiei Wurmbrand asupra mea.
  La fel de bine ai observat și cu sunt mult mai categoric cu greșelile de acum ale fratelui Iosif. Este normal să fiu așa pentru că este în joc Evanghelia și soarta a mii de naivi care se pot rătăci (,,sminti“, cum spune prietenul meu, preotul ortodox Cornel Avramescu). Mișcarea la care a aderat cu deliberată energie fratele Iosif este una din rătăcirile vremurilor din urmă. Sub masca supersfințeniei se strecoară învățături nimicitoare. Noii ,,apostoli“ și ,,profeți“ ai mișcării din așa zisa a doua Reformă, își asumă dreptul de a lansa ,,revelație nouă“, nescrisă pe paginile Scripturii. Ei scriu astfel un al treilea Testament, sub inspirația unui duh care numai Duhul Sfânt nu e. Chiar dacă un înger din cer ar veni cu a altă Evanghelia, tot Anatema aș striga alături de apostolul Pavel.
  Cel mai dureros au reacționat frații pentecostali, pentru că fratele Iosif îi încurajează acum tocmai pe extremiștii pe care ei au încercat să-i reducă la tăcere, oamenii cu ,,revelații personale puse deasupra Scripturii“ și imposibil de încadrat într-o disciplină a Bisericii locale. Baptiști l-au ,,caterisit“ pe fratele Iosif și l-au îngropat în tacere. Din păcate și ei se vor vedea forțați să se confrunte cu elucubrațiile propovăduite astăzi de fratele Iosif, care dă târcoale și bisericilor lor, pentru că nu a renunțat să se autointituleze ,,baptist“.
  Deși am multe motive să-i fiu recunoscător fratelui Iosif, n-o voi face printr-o tăcere în care dânsul să se creadă acceptat și autorizat să vorbească în numele baptiștilor români din America.
  Sunt în situația unui fiu care își vede tatăl cuprins de febra unei boli incurabile și foarte molipsitoare. Nu pot să nu strig: ,,Stați departe de tatăl meu!“ oricât de nenaturală și nerecunoascătoare ar părea de la distanță atitudinea mea.
  Omul Iosif Țon îmi este azi la fel de drag ca și altădată. Învățătorul Iosif Țon a ajuns însă astăzi un pericol. Nu-i pot recomanda învățătura și nu-i pot primi părtășia.
  Deplâng alături de tine că eu, un foat elev, trebuie să mă rog pentru trezirea și pocăința dânsului.

 8. Aveți și aici o analiză competentă a înșelătoriilor moderne:

 9. frate Daniel; stiu ca in tinerete erati unul dintre simpatizanti ai fr. Iosif Ton, acuma ma gandesc asa; da, doar ca aveam un dusman comun; comunismul. nu toti care respingeau comunismul erau una in Domnul.
  Aratati mai multa intelgere celor care au colaborat cu sistemul decat unuia care a lucrat impotriva sistemului, si cred cu succes.(daca a fost sau nu colaborationist, nu stiu)
  Cand nu era voie sa ne adunam duminica dupamasa…mai stiti? A venit apoi o relaxare, va amintiti?
  Cred insa ca nu trebuie sa uitam ca si noi suntem oameni si putem suferi transformari, poate in rau, si ma intreb cine mai repara dupa noi, Doar Mila Domnului mai ramane speranta noastra.
  Pe Imeneu si pe Filet nu i-am cunoscut, mai ales pe Filet, desi sunt strungar, ca ei au murit demult.
  Stiu ca u facut rau, ca spune fr. Pavel.
  Traim alte vremuri; Avem sf.Scriptura si mai citim, ei nu aveau atunci Evangheliile si epistolele.

 10. Doar am republicat un articol scris de altcineva, pe alt blog. Nu fug insa de raspundere.

  Ati auzit de Filet ? El a fost dat pe față public de apostolul Pavel (Şi cuvîntul lor va roade ca gangrena. Din numărul acestora sînt Imeneu şi Filet,). Cine este un pericol public trebuie arătat în public ! Nu cred că ați protesta la fel și în față unui semn care spune: ,,Atenție! Stop! Podul este rupt.“

  În privința fratelui Iosif Țon există un consens al tutror cultelor evanghelice: baptițti, pentecostali și creștini după evanghelie. Când au aflat că mă duc la Portland, păstorii pentecostali din Los Angeles m-au rugat să repar stricăciunile produse de fratele Iosif. Când am ajuns acolo am aflat însă că asta s-a fpcut deja cu mult înainte de venirea mea. Cei din Portland sunt ,,vaccinați“ împotriva ereziilor pe care le răspândește mai recent dânsul …

 11. Mie mi-ar fi fost rusine sa postez asa ceva si sa arat cu degetul.Alt scandal,cui ii place asa ceva!?

 12. Dragă frate Daniel, Mulțumim pentru efortul depus în scopul informării celor interesați,printre care mă număr și eu. Dacă ati avea bună voința să ne trimite ti acest articol tradus in romana pt. cei ce nu stăpâniresc engleza. Fi ti binecuvântati de către Domnul Isus si de noi,toti doritorii de adevăr. Cu dragoste, pst. Dragoș Croitoru, Belgia

Trackbacks

 1. Atenţie la Iosif Ţon şi clica lui de eretici | ARMONIA MAGAZINE - USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: