Cine este Antichristul ?

(Dacă ar fi să nu puteți citi decât un singur articol săptămâna aceasta, vă sfătuiesc să-l citiți pe acesta! El este rezultatul unei discuții pe care am avut-o cu un frate care merge cu drezina. După un început mai cu hopuri, relația noastră are șansele unei foarte frumoase prietenii.)

Întrebarea din titlu a ajuns o declamare retorică plină de scepticism, alimentată de faptul că numeroase încercări făcute în trecut de a identifica anumite persoane cu acest personaj ar fi fost … false. Napoleon, Papa de la Roma, Ceaușescu, Voltaire ar fi deci, zic aceștia, victime nevinovate.

Oare așa să fie? Ce ne spune Biblia?

1. Biblia ne spune că, înainte de a fi o anumită Persoană, antichrist este un duh care mână din umbră anumiți oameni pentru a bloca sau nega lucrarea lui Christos. Probabil că cea mai bună definiție este cea dată de apostolul Ioan: (click)Categories: Uncategorized

7 replies

 1. Hei, Casablanca! Alte vremuri! Alte timpuri! Alți oaameni!
  Ce facem cu amintirile ?

 2. Post S. Antichristul va fi un mare specialist in zona gri. Un amestec de cumsecadenie, umanitate ( le va promite oamenilor rezolvarea crizei financiare , o viata mai prospera, pace ) si rautate mascata. De aceea multi vor fi inselati si il vor primi ca pe un mesia.

 3. Amen ! Sa ne lasam folositi de Ea , mai ales în discernere… Cat luam si cat lasam din Kaballah, Ghemara, Talmud etc…ca sa nu ne trezim în zona GRI.
  Negrul ramane negru, albul e alb oricum , dar sa ne fereasca Domnul de inselatoarea culoare GRI. Amestecul este un pericol foarte mare. Am vorbit in general , nu cu adresa fixa.
  Mult Shalom !

 4. Nimic din ce este biblic nu trebuie evitat, ci îmbrățișat. Unii folosesc Biblia ca să ghicească. Noi să facem altfel! Să ne lăsăm folosiți de ea.

 5. @…relația noastră are șansele unei foarte frumoase prietenii…

  Asta îmi aminteşte de “Casablanca”, unul dintre cele mai frumoase filme din istorie… Începutul unei frumoase prietenii, aşa suna ultima replică… 🙂

 6. Si nu va teama ca veti fi acuzat ca aveti afinitate pentru Kaballah ? Ca sunteti usor esoteric ?
  Multi crestini o resping pentru ca o considera oculta, desi numerologia biblica este vadita.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: