HARTA CARE NU TREBUIA SA EXISTE !!

(primită prin E_Mail)

Una dintre hartile amiralului turc din secolul 16, Piri Reis, starneste controverse si poate da peste cap toata istoria umanitatii.

Concluziile savantilor – o harta facuta din avion sau alt aparat de zbor, o harta mai veche decat gheata care acopera Antarctica, o harta mai detaliata decat hartile tactice ale armatei americane, o harta pe care a folosit-o si Columb ca sa “descopere” America – o harta venita din adancurile istoriei umanitatii, care ne poate schimba sistemele de
valori sau istoria asa cum o stim.

Piri Reis și harta care nu trebuia să existe


<http://www.eurotv.md/uploads/news/24711_1350756806.jpg>

Piri Reis a fost un faimos amiral turc din secolul saisprezece, care avea ca pasiune colectionarea de harti de navigatie vechi. Dupa o batalie pe mare, amiralul a capturat cativa marinari dusmani. Unul dintre ei, ca sa scape cu viata, s-a laudat ca a fost pilot in flota lui Columb pe parcursul celor trei voiaje ale acestuia in Lumea Noua.

Piri Reis, intotdeauna in cautare de noi informatii, l-a intrebat pe om daca Columb a descoperit Lumea Noua din intamplare sau stia ca exista pamant peste ocean. Pilotul i-a raspuns ca acesta avea o harta, a carei copie o detine si el si pe care i-a inmanat-o amiralului. Acesta, folosindu-se de ea si de colectia lui de harti antice, a desenat o harta a lumii in 1513. Aceasta este povestea hartii lui Piri Reis, mai mult sau mai putin romantata. Surprizele si semnele de intrebare de-abia acum incep.

<http://www.certitudinea.ro/fisiere/image/Harta%20lui%20Piri%20Reis.jpg>

In 1929, un grup de istorici, cercetand sectiunea haremului Palatului Topkapi din Istanbul, a gasit aceasta harta intr-o gramada de moloz. Istoricii au fost uimiti cand au descoperit ca harta prezinta clar coasta de nord si de sud a continentului american. Si mai uimiti au fost sa descopere pe vechea harta facuta la 1513, continentul Antarctica, care nu a fost descoperita pana in 1818.

<http://www.world-mysteries.com/sar_1_a.jpg>

In 1953, un ofiter al marinei turce a trimis harta lui Piri Reis inginerului sef al Oficiului Hidrografic Naval al Statelor Unite. Pentru a o cerceta, acesta i-a cerut ajutorul capitanului Arlington T. Mallerey, cu care mai colaborase, o autoritate in materie de harti
antice. Raportand harta la cele existente, aceasta nu numai ca s-a dovedit a fi perfecta, dar chiar a mai adus corecturi hartilor moderne. De exemplu, pe harta lui Piri Reis, Groenlanda e reprezentata prin doua insule separate. Aceasta informatie a fost confirmata recent de un explorator polar francez, care a descoperit cu ajutorul sondelor
ca sub stratul de gheata sunt intr-adevar doua insule. In Antarctica, prin acelasi procedeu, s-a descoperit ca sub calota de gheata exista vaile si muntii descrisi de harta lui Piri Reis, deoarece harta reproduce nu numai conturul continentelor, ci da si indicatii
topografice privind interiorul acestor continente. Lanturile muntoase, varfurile, insulele, fluviile si platourile sunt insemnate cu cea mai mare exactitate.

Confirmand toate acestea si multe alte lucruri, cartografii Marinei Americane au ajuns la urmatoarele concluzii:

1. Columb a avut o harta in calatoria sa spre America, care arata coastele Yucatanului, Guatemalei, Americii de Sud pana la Stramtoarea Magellan si o mare parte a coastei Antarcticii.

2. Harta originala are cel putin 5.000 de ani, iar unele date arata ca poate chiar mai mult. Unele parti de uscat care apar pe harta sunt acoperite de gheturi de mii de ani.

3. Doar cartografi foarte experimentati din zilele noastre ar putea desena o harta cu un grad de acuratete atat de mare si numai dintr-un avion.

Ca sa adanceasca misterul acestei harti, studii ale unor profesori ca Charles H. Hapgood sau Richard W. Strachan au aratat ca originalul hartii dupa care s-a inspirat Piri Reis a fost o fotografie aeriana de la o foarte mare inaltime, deoarece harta seamana perfect cu o fotografie a pamantului realizata din satelit, unde, datorita formei sferice a Pamantului, continentele situate mai departe de centrul imaginii “aluneca in jos” , la fel ca pe harta lui Piri Reis.

Capitanul Mallery sustine, de asemenea, ca harta nu se putea realiza decat dintr-un aparat de zbor, fiind prinse pe ea piscuri muntoase din nordul Canadei si din Alaska care nu erau trecute nici pe hartile strategice ale Armatei americane. Pe langa asta, adauga el, “stiau sa calculeze longitudinea, lucru pe care noi inca nu il stiam acum doua
sute de ani”.


<http://www.certitudinea.ro/fisiere/image/Piri_Reis_map_interpretation_RG.jpg>

Profesorul Charles H. Hapgood sustine ca, deoarece calota glaciara a Antarcticii se presupune ca are 100 de milioane de ani, exista doua posibilitati asupra perioadei in care a fost facuta harta initiala: ori calota glaciara este de factura recenta, cateva mii sau zeci de mii de ani, ori originalul hartii a fost facut acum milioane de ani, cand inca omul nu exista. Aceste doua prezumtii sunt respinse de comunitatea stiintifica, deoarece fiecare din ele ar da peste cap tot ceea ce credem noi ca reprezinta istoria umanitatii, de aceea harta lui Piri Reis este considerata doar o curiozitate, printre multe
altele care ne-ar schimba poate sistemele de valori sau istoria.

Mai multe, în engleza, la  http://www.world-mysteries.com/sar_1.htm

P.S. – Un scurt comentariu

 1. CiprianS says:

  Despre hartile lui Piri Reis am aflat in primii ani dupa ’89. Nu stiu daca stiti, dar existenta lor este folosita ca argument pt existenta extraterestrilor de autori precum Erich von Däniken si Dan Apostol

 2. Eu as spune ca este mai degraba o dovada despre lumea dinainte de potop … Exista o sumedenie de astfel de lucruri imposibil de explicat altfel. Sunt studii crestine foarte bune pe dimensiunea aceasta. Daca ar fi fost ceva cu extraterestrii, este imposibil de explicat cum de s-a intrerupt “la un moment dat“ comunicarea cu ei. Unde sunt ei astazi? Si de ce nu mai iau contact cu noi ca altadata?
  Acesti parametrii intra foarte bine in tiparul unei civilizatii in care “fiii lui Dumnezeu“ s-au impreunat cu fetele oamenilor din Geneza 6 si toata aceasta civilizatie a fost inecata de Dumnezeu prin potop. Am scris ceva despre asta aici: http://semnelevremurilor.wordpress.com/biblia-profetic/fiii-lui-dumnezeu/

  Sa nu uitam ca ceea ce a fost “in zilele lui Noe“ se va repeta aidoma si la sfarsitul istoiei “in zilele Fiului omului“. Foarte putini inteleg de ce naveta spatiala se numea “Atlantis“, iar America este dincolo de oceanul “Atlantic“. Omenirea are nostalgia “Atlantidei“. Cartea Apocalipsei ne dezvaluie ca ultimul conflict va avea dimensiuni cosmice, intre cei de pe pamant si cei ce locuiesc in cer (Apoc. 13:6).

  O foarte bună tratare a subiectului este cea a lui Chuck Missler:Categories: Articole de interes general

12 replies

 1. Suntem, fara indoiala, cel putin pt mine, de aceeasi parte a baricadei! Doream numai sa atrag atentia ca aceste harti sunt folosite ca argument pt anumite curente ( la fel ca si statuile din Insula Pastelui sau desenele de la Nazca, sau etc). Continuarea impartirii firului in patru ar duce fie la caderea in ridicol, fie in absurd (cum bine dadeati dvs exemplul cu celebrii “Fii”)
  Pt mine raman toate mistere pe care nu e prioritar sa le disec. Totusi, argumentul dvs cu comunicarea cu ET e firav, dar il lasam in pace!

 2. Ar fi mult mai interesant daca ar fi si adevarat 🙂
  Din imaginile de sus, harta roz/albastra nu e a lui Piri Reis, e o harta chineza de o data mult mai recenta. Cea galbena e de fapt harta lui Piri Reis, si harta de jos arata echivalentza ei pe o harta moderna. Cu alte cuvinte, harta lui Piri Reis nu arata decat peninsula iberica, Africa de Vest, coasta Americii de sud pana pe la jumatatea Braziliei, si marea Caraibilor, inclusiv insulele caraibe pana prin Bahamas. Nici vorba de Antartica sau Groenlanda.

  Charles Hapgood a fost un scriitor de carti senzationaliste, si profesor de liceu predind istoria Americii, nu un om de stiinta serios. Teoria lui e circulata in mediile care cred in OZN-uri, dar nu are nici o valoare stiintifica.

  Pentru cititorii moderni harta lui Piri Reis ne duce in eroare pentru ca noi suntem obisnuiti cu harti cu priectia cilindrica – care pastreaza profilul cat de corect e posibil al continentelor, dar deformeaza proportiile oceanelor. Piri Reis, ca navigator, a folosit proictia echidistanta care era folosita in zilele lui – a pastrat distantele pe ocean pornind de la Gibraltar, dar astfel a deformat profilul coastei Americii, care pare curbata spre est.

 3. Eu as spune ca este mai degraba o dovada despre lumea dinainte de potop … Exista o sumedenie de astfel de lucruri imposibil de explicat altfel. Sunt studii crestine foarte bune pe dimensiunea aceasta. Daca ar fi fost ceva cu extraterestrii, este imposibil de explicat cum de s-a intrerupt “la un moment dat“ comunicarea cu ei. Unde sunt ei astazi? Si de ce nu mai iau contact cu noi ca altadata?
  Acesti parametrii intra foarte bine in tiparul unei civilizatii in care “fiii lui Dumnezeu“ s-au impreunat cu fetele oamenilor din Geneza 6 si toata aceasta civilizatie a fost inecata de Dumnezeu prin potop. Am scris ceva despre asta aici: http://semnelevremurilor.wordpress.com/biblia-profetic/fiii-lui-dumnezeu/

  Sa nu uitam ca ceea ce a fost “in zilele lui Noe“ se va repeta aidoma si la sfarsitul istoiei “in zilele Fiului omului“. Foarte putini inteleg de ce naveta spatiala se numea “Atlantis“, iar America este dincolo de oceanul “Atlantic“. Omenirea are nostalgia “Atlantidei“. Cartea Apocalipsei ne dezvaluie ca ultimul conflict va avea dimensiuni cosmice, intre cei de pe pamant si cei ce locuiesc in cer (Apoc. 13:6).

 4. Reblogged this on Vanitas Vanitatum and commented:
  Descoperiți istoria…Daniel Brânzei, mulțumim pentru traducere (astfel, omul de rând – aici, cu referire la aceia pentru care engleza a rămas limbă străină – poate citi)

 5. Despre hartile lui Piri Reis am aflat in primii ani dupa ’89. Nu stiu daca stiti, dar existenta lor este folosita ca argument pt existenta extraterestrilor de autori precum Erich von Däniken si Dan Apostol

 6. Reblogged this on Persona and commented:
  O postare interesanta pe blogul lui Daniel Branzei

Trackbacks

 1. HARTA CARE NU TREBUIA SA EXISTE !! | In asteptare…fac totul cu pasiune…
 2. Noi propunem, voi citiţi…dacă doriţi (1) « Aradul Evanghelic
 3. Aradul Evanghelic….Noi propunem, voi citiţi…dacă doriţi (1) « Timişoara Evanghelică

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: