Mecanisme de putere … ortodoxe

Cred în rugăciune, dar nu în puterea ei, ci în puterea lui Dumnezeu. Acest material este un produs de propagandă ortodoxă.  Noi, creștinii, n-avem mecanisme care să manevreze, ci un minunat și mare Dumnezeu. Cine i se închină Lui o face “în Duh și-n adevăr“, nu în forme și formule magine. “Cineva“ de la biroul de propagandă a “celei de a treia Romă“ (Biserica ortodoxă Rusă) a scos un material pseudo-științific bazat pe cercetările unui Institut de mai mare râsul …

“Dovezile“ acestea “științifice“ îi vor convinge imediat pe toți ateii încăpățânați … sau nu? Nu cumva numai pe naivii înclinați mai degrabă spre credulitate, decât spre credință?

Mă mir că autorii n-au precizat și că semhul crucii trebuie făcut neapărat cum îl fac ortodocșii, nu invers, cum îl fac catolicii, că numai atunci aduce schimbări minunate, altfel “te calcă tractorul“ cum, foarte convingător, a spus un preot din România.

Daniel Branzai

Iată “docomentul“:

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din  Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi   mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg .

“Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei.”[2]
Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut – a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit – “stingerea” completă a cortexului cerebral.Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa   după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută “trezie uşoară, în rugăciune” şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.

Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.

Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.

Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl , instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacxitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.

Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare..De aceea, în  Rusia , clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos.
Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.

Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.

A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare.
Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.

Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.

Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat.
Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca..

Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.

“Apa “distinge” nivelul de credinţă al oamenilor.”, spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.

De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ştiinţifice actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin experinţă, de 2000 de ani, dar “mecanismul” , fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omeneşti.

Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru şi a rugăciunii, în general, spusă cu credinţă, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism).
Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare, continuă să se roage, să practice cei 12 Paşi şi să se abţină de la orice substanţă cu prorpietăţi psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Părintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa “Doisprezece Paşi de Transformare” (Twelve Steps of Transformation) explică bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive şi asupra neortodocşilor, cu condiţia să aibă credinţă în Dumnezeu.(N. T.)

Te rog sa copiezi aceste randuri si trimite-le intr-o alta scrisoare la 12 persoane in timp de 5 minute. Si te rog si mie. Vei vedea de ce.

(Finalul este … glorios. Nu-i așa?)Categories: Articole de interes general

4 replies

 1. Pare a fi un document scris în Evul Mediu, cu excepția unor termeni mai științifici moderni, totul parcă provine din cea mai întunecată epocă a istoriei. O amestecătură confuză de misticism, sincretism, etc., de care B.O. (universală) nu vrea nici în ruptul capului să se debaraseze. Ăsta chiar că-i ˝opiu pentru creduli˝ .

 2. Sonoritatea cuvintelor nu trebuie să ne înșele. În versetul citat, sensul pune puterea nu pe rugăciune în sine, ci pe calitatea celui ce se roagă. Dacă omul acela n-ar fi neprihănit, rugăciunea lui n-ar avea nici un fel de putere. Rugăciunea nu este neapărat puternică. Ea poate fi ascultată doar în anumite condiții puse de Dumnezeu. El are și trebuie să aibă întotdeauna decizia finală.

 3. Ce mai pot spune decat ca erezii cu iz biblic ne invaluie din ce in ce mai mult. Ne punem increderea in ceva ce putem NOI sa facem (rugaciuni, semne de cruce, purtare de lanturi si crucifixuri la gat, cercei s.a.m.d.) si NU in ceea ce poate DUMNEZEU sa faca daca avem credinta ca EL, DOAR EL poate face si NU pentru ca IL rugam noi, ci pentru ca ne iubeste si este indurator.
  Dumnezeu nu este o marioneta careia sa-i dictezi (prin diverse mijloace expuse in articol) ce si cum si cand sa faca. EL este SUVERAN peste toti si toate. In palma LUI se scrie istoria fiecarei vietati, inclusiv a omenirii, atat la modul personal, cat si general.
  Cine sunt eu sa-I spun LUI ce sa faca, cum sa faca si cand sa faca?! Cu cat sunt eu mai sfant decat EL, de trei ori Sfant?! Ce anume am eu si IL intereseaza pe Dumnezeu sa obtina de la mine ca sa imi faca mofturile sau sa-mi asculte jalea?!
  Un fals sentiment de control asupra Divinitatii, o alta teorie ateista care vrea sa ia umbra unei false credinte… sau eronate credinte.
  Sper cu toata indrazneala ca oamenii cu adevarat credinciosi si inchinatori “in duh si in adevar” stiu CINE este Dumnezeu si ce putere are EL, cum lucreaza EL si cum reactioneaza la actiunile noastre.
  Sa nu ne lasam inselati; sunt de acord ca la nivel cerebral exista anumite fenomene benefice in timpul rugaciunii, ca omul credincios se vindeca mai repede (daca este voia LUI) si ca rugaciunea are putere… acea putere pe care Dumnezeu i-o confera dandu-i curs. E drept ca rugaciunea schimba vieti, dar aici e vorba despre puterea lui Dumnezeu ca urmare a vointei LUI…
  Daca ne rugam dupa voia LUI, EL implineste rugaciunile noastre conform cu promisiunile SALE, insa la timpul hotarat de EL.

  Frati, surori, prieteni dragi: cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea si puterea Duhului Sfant va veni in fiecare dintre noi, umplandu-ne pe deplin (Dumnezeu nu lucreaza cu jumatati de masura) !!!

 4. Cred în rugăciune, dar nu în puterea ei, ci în puterea lui Dumnezeu. – am postat gandul d-voastra pe facebook-ul meu, cineva mi-a fauct o replica cu Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. Iacov 5. Ati putea sa explicati in detaliu cum se explica lucrurile?
  Va multumesc anticipat.
  Viorel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: