Marea diversitate baptista

(contextul dialogului se găsește la pagina doctrinară)

Numele de «baptist» este aplicat generic unei sumedeni de grupari, uneori, cu practici si convingeri deosebite. De fapt, specificul baptistilor a fost si este acela de a nu se lasa „inregimentați“ într-un sistem coercitiv, de a nu accepta „indicații pretioase“ sau restricții de la o «ierarhie» cultică. Independența bisericii locale și completa «autocefalie» (conducere de sine) au ramas garantele acestei atitudini. Este suficient sa rasfoiești Google pentru a-ți da seama de aceasta.

Va propun cateva site-uri:

What Kind of Baptist? «

Jul 20, 2009 If you had asked me then what kind of Baptist I was I probably In a world like ours, where men and women do so many of the same things.
jimsomerville.wordpress.com/2009/07/20/what-kind-of-baptist/Cached
Isn’t the involvement of so many current and former elected officials in the New Baptist Covenant have committed in-kind support and cash funds,
http://www.newbaptistcovenant.org/index.php?option=com…Cached
si mai ales …
Dec 30, 2006 There are so many Baptist churches I am confused as to understand why so many. Is their doctrine different or what. I just joined a Baptist
en.allexperts.com › BaptistsCached
Probabil că acesta este și motivul pentru care am rămas, revoluționar fiind, predispus la autonomie fiind, mereu căutător fiind și mereu învățând ceva nou, … «baptist».


Categories: Articole de interes general

2 replies

 1. Împărtășesc dezamăgirile tale. Știu că ai dreptate. În marea diversitate baptistă, ca și în bisericile Noului Testament,sunt și oameni ca Diotref.
  Am o veste proastă pentru tine însă. Astfel de Diotrefi sunt cam peste tot. Nu știu unde vei reuși să scapi de ei!
  Pe de altă parte, în personajele din 3 Ioan există și un Dimitrie, iar Ioan nu-i spune mai tâărului gaiu să plece din biserica lui Diotref și să înceapă împreună cu Dimitrie una nouă … Soluția recimandată de Ioan nu este plecarea din adunarea sfinților, ci perseverarea alături de cei ce umblă în adevăr. Iar de Diotref, ca și în cazul din Biblie, are Dumnezeu ac și de cojocul lui.

 2. Frate Daniel Branzei,
  Sunt Marius , un crestin din Romania.Va scriu aceste randuri deaoarece cred ca sunteti unul dintre putinii “pastori ” care puteti accepta si intelege ceea ce voi scrie in continuare.
  Am fost pana de curand “membru “intr-o biserica baptista din Craiova.Am parasit-o si sunt pe punctul sa parasesc si cultul baptist din mai multe motive( printre care si “diversitatea”doctrinara) dar am sa vi-l scriu doar pe cel care mi-a dat impulsul final:
  – in cultul ( denominatia) baptist din Romania ( si nu numai ) s-a instalat in ultimii ani un clericalism nebiblic si daunator. Conceptul de preotie a tuturor credinciosilor a devenit o vorba goala.” pastorii ” baptisti se comporta din ce in ce mai mult “á la Diotref ” si nu este numai vina lor.
  Sistemul pastorului platit ( salarizat ) in sine este unul nebiblic.Tineri fara vocatie sau ca sa pastram limbajul biblic, fara ungere, se duc la Bucuresti sau Oradea, ” fac studii ” si apoi se zbat sa ajunga pastor ( PENTRU CA ” POIMEN “,adica cioban, nu pot sa fie ) in vreo biserica cat de mica ca pe urma vad ei cum prind o “parohie” mai mare.Nu vreau sa intru in detalii mai mult sau mai putin scandaloase.Daca doriti putem comenta pe mail.As fi chiar curios sa aflu parerea dvoastra.Va recomand totusi o carte interesanta: ” Crestinism pagan ? ” de F.Viola si G.Barna

  este o r

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: