Avem tara pe care o meritam

Zilele acestea vorbeam cu cineva despre starea Romaniei. Spitalele nu mai tamaduiesc, scolile nu mai educa, judecatorii cer mita, legiuitorii judeca stramb, parintii lasa copiii singuri acasa pentru luni intregi, soferii circula fara nici o randuiala (cu manelele la maxim), eroi si veterani dati uitarii, frati care se judeca pe proprietati, mizerie si otravuri aruncate peste tot (si in natura), limbaj si comportament fara nici o valoare morala si mai ales biserici care nu calauzesc nicaieri. Nu este prima data cand se intalneste aceasta situatie. Cititi Mica 7:2-7 !!!

Am vazut si un articol recent care spune ca mai mult de jumatate dintre Romani, cred ca tara se indreapta intro directie gresita. In dimineata asta, vreau sa va impartasesc un citat din cartea “Barbati Tari in Vremuri de Restriste” scrisa de Edwin Louis Cole. Cartea se adreseaza barbatilor, dar puteti foarte bine sa inlocuiti cuvantul “barbatii” cu “oamenii”:

…”barbatii cu abilitati, calitati, caracter si moralitate, refuza sa caute sau sa accepte pozitii de conducere. Apoi ne plangem atunci cand oamenii cu un nivel mai scazut ajung in functii inalte. Prin abandonare responsabilitatilor fata de comunitate, barbatii fac loc de acces fenomenului infractional. Abandonarea responsabilitatilor este cea mai sigura modalitate de a capitula in fata criminalitatii. Cand taria abdica, slabiciunea domneste… Calvarul nu este niciodata o profesie aleasa, dar este mai bine sa ai ceva pentru care merita sa mori, decat sa nu ai nimic, pentru care sa merite sa traiesti”…

Ionut CorlanCategories: Uncategorized

1 reply

 1. Nu numai romania este in situatia asta , si serbia si multe alte tari de care nu se stie mare lucru….petru ca nu mai intereseaza pe nimeni.(vorbesc de marile puteri, cei ce trag sforile)
  Am vandut petrolul de sub noi si din marea neagra si nu are rost sa enumar ..am vandut tot
  Nici macar nu am vandut ci am dat pe gratis, si asta la presiunea mascata in “consilere” a fondului monetar si al altor organizatii democratice, pe fondul naivitatii noastre in ale democratiei pe de-o parte , si a coruptiei pe de alta parte.
  Este gresit cand spunem ca MERITAM aceasta stare de lucruri pentru ca nu reactionam in strada, sau ca nu se implica oamenii capabili.
  Cum ar face americanii sau orice alt popor daca ar veni peste ei minerii sa-i omoare in plina demonstratie pasnica si asta cu binecuvantarea presedintelui?Sau dupa greva indelunga in invatamant de exemplu, cu urmari grave in toata tara:sindicatul castiga si apoi….nimic nu se schimba.Si asta in mod repetat.
  Da-mi un exemplu de tara unde s-au mai pus minerii pe demonstranti..
  Din nefericire nu mai suntem un popor , ci o sumedenie de oameni care traiesc in acelasi loc si in acelasi timp, ne vedem de supravietuirea familiei.Totul este haotic, legile care se schimba prea des,nici bacalaureatul de anul viitor nu stii din ce il vei da, sa nu vorbim de fiscalitate si alte treburi importante.
  Sunt crestini care se baga in politica si nu-si dau seama , sau nu mai conteaza, ca odata intrati in jocul politic ai doua variante , ori ai obrazul gros si minti la fiecare vorba ori vei fi aruncat peste bord.Bani?..A …da fac cu galeata si asa devin santajabili, dar trebuie sa-si scoata investitia initiala….pai nu intri in politica fara o suta de mii de euro , macar!
  Tristetea este ca UNITATEA adevarata este tot mai rara si in adunari in romania , poate in america este altfel….bine ar fi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: