Vlad Tepes – Dracula

Iata o incercare de refacere a vietii lui Vlad tepes, fiul unui om care a fost membru in ordinul “dragonului”:

Partea  a doua:

Partea a treia:

Partea a patra:

Partea a cincea:Categories: Articole de interes general

1 reply

 1. In sfarsit, vad un roman cu adevarat divinizat de occidentali. Dar
  nicidecum pentru ca era un bun crestin, ci mai degraba pentru ce ar
  putea fi numit “uimitorul geniu al raului, cruzimii si torturii”, fapt care ii uimeste chiar si pe cei care credeau ca au aflat totul despre lumea super-dura a Evului Mediu european. Incet incet Romania reapare pe harta Europei si Occidentul alearga acum sa descopere cat mai repede misterele senzationale ale istoriei acestor meleaguri mioritice uitate.

  Am remarcat din documentar:
  1.Vlad Tepes (“Dracula”) = om care a reusit sa impuna reguli intr-o tara fara reguli! Hm, imi suna foarte cunoscut…Si bine. 🙂
  2. A construit fortarete dupa cele mai avansate tehnologii ale timpului, mai ales Cetatea Ponorului, prea putin cunoscuta si vizitata de romani (rushinica). Odata cu occidentalii, mai aflam si noi lucruri noi despre noi insine si despre istoria noastra. Dar cred ca sunt acolo destule romantzari. Nu imi vine sa cred ca in cladirea aceea din Sighisoara (din Piata Cetatii) chiar s-a nascut Vlad, cel mai “tzepar” roman.
  3.Imi place cum pronunta englezii cuvantul “boieri” (boiary). Se vede ca nu au gasit vreo traducere in limba lor asociata aceastei categorii de oameni.Pai cum sa le spuna: nobili? Nu. Aristocrati? Nu. Lorzi? Nu. Atunci cum?
  4. Voi intreba pe verii mei “saxoni” din partea mamei (ca sa folosesc termenul din documentar, niste sasi sighisoreni get-beget, adica fam. Halmen) cum este cu razboiul lui Vlad Tepes contra saxonilor Brasovului si Sighisoarei. Sunt sigur ca voi afla multe amanunte, pentru ca ei sunt cu adevarat pasionati istoria cetatilor din spatiul Siebenburger-ului. Si foarte, foarte … saxoni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: