Va mai amintiti de … Poliana ?

(preluata de la Rodica Botan )

In “Home Journal” revista din luna noiembrie 2007, am citit un articol intitulat “The gift of Gratitude”, adica ” Darul multumirii, al gratitudinei.”
Iata ce spune articolul:
“Este usor sa-ti amintesti sa dai multumiri in sezonul asta(Thanksgiving), dar se merita sa iti numeri binecuvintarile in fiecare zi.” Deborah Norville, spune in interviul pe care il da;
“In propria mea viata, am bagat de seama ca atunci cind am o atitudine pozitiva si multumitoare, mi se intimpla in viata numai lucruri bune. Dar m-am gindit ca poate imi joaca mintea mea farse, asa cum baietelul meu imbraca mereu acelasi tricou “norocos” ca sa-l ajute sa ridice scorul la sport. Asa ca am inceput sa citesc jurnale stiintifice si sa vorbesc cu cercetatori in domeniul stiintific si am aflat ca dincolo de intuitia mea, era de fapt un fapt stiintific, adevarat, care se ascunde.” Si ea continua…
“Studiile spun ca oamenii care exprima gratitudine sint mult mai fericiti; si aceasta stare de multumire, de fericire, ii ajuta sa gindeasca mult mai clar, mai limpede. Cind sintem fericiti, o substanta chimica , “dopamine” este eliberata intr-o parte a creierului si ea stimuleaza logica si claritatea cu care gindim. Si cercetatorii au descoperit ca oamenii care isi cocentreaza atentia in lucrurile pentru care sint multumitori, sint mult mai siguri de ei. E ca si cum multumirea, actul de gratitudine, actioneaza ca un scut impotriva stresului.’
Ea sfatuieste apoi ca fiecare individ, inainte de culcare sa isi aminteasca de trei lucruri din timpul zilei pentru care sa fie multumitori.
Acuma…a trebuit un articol marunt dintr-o gazeta veche, sa-mi aminteasca cuvintul din Biblie care spune:
“Multumiti Domnului pentru toate lucrurile”.
‘Veniti inaintea Lui cu cintari de lauda si de multumire”…si multe altele…
Si a trebuit sa-mi arate ei, ca tot ce ni se spune in Cartea Sfinta face sens, si ca cerindu-ne sa fim multumitori, Dumnezeu nu-si facea Lui un serviciu ci ne invata cum sa evitam stresul si sa fim fericiti…
Mai mare rusinea…Categories: Uncategorized

5 replies

 1. Din zece care au fost vindecati…doar unul s-a intors sa-i multumeasca Domnului Isus…Oare asta este procentajul real al oameni multumitori?

 2. AZI, AM CITIT primele 2 volume din SECRETUL MULTUMIRII.
  Pollyanna cand era cam de 6 ani, se astepta sa gaseasca o papusa intr-un pachet cu ajutoare , dar primise… doua cirje!
  Tatal ei, pastor sarac, a invatat-o cu acea ocazie un joc pe care l-a practicat apoi totdeauna. Si s-a straduit sa-i invetepe toti cei pe care-i intalnea. PUTEA si era bine sa fie MULTUMITOARE, in orice imprejurare. Atunci, pentru faptul ca ea nu trebuia sa foloseasca acele cirje! In orice ocazie mai defavorabila s-a deprins sa gaseasca o parte luminoasa, sa poata zice SUNT MULTUMITA. Dupa moartea ambilor parinti, cand avea 11 ani, matusa a primit-o intr-o spatioasa si comfortabila vila, dar a instalat-o sus la mansarda, unde vara e f. cald, iarna f rece, fara covoare sau tablouri cum ar fi dorit. Privind afara, a zis: Ce peisaj incantator! Ce multumita sunt ca mi s-a dat mansarda aceasta!
  E o lectie importanta pentru noi toti, MULTUMIREA, ca o stare de spirit permanenta, desi pot aparea si sincope, acestea nu trebuie sa fie decat de scurta durata pina reusim sa vedem un motiv pentru a fi multumitori.(Corectat, sorry)

 3. Pollyanna din SECRETUL MULTUMIRII, eroina lui Hariet Lummis Smith, “zacea” in biblioteca din 1996, necitita de mine .
  Cartea, in 3 volume, fusese luata de fiica mea -Adina.
  Uneori nu putem vedea sau discerne benefic pentru noi. Printr-un hazard neinteles, nu-mi explic cum de nu am citit-o deoarece am citit multe carti care vorbesc indeosebi copiilor-tinerilor. O VOI CITI …
  Domnul Isus e aproape de ficecare din noi(Matei 5), dar din cauza unor birne din viata noastra nu-L putem vedea, nu-L putem simti.
  Constantin MOISA, redactor la Ed STEPHANUS, scie un poem cu numele POLLYANNA: <“Al multumirii joc” sa-i rupa / Zadarnic a-ncercat Satana:/ Din sfanta vesniciei cupa, / Mereu sorbit-a Polliyanna… (Text corectat)

 4. DA, ce bucurie, m-am gandit deseori la acest film. Imi amintesc de serialul “Poliana”. Ce mult ma bucur ca nici altii nu l-au uitat! Fiti binecuvantat ca ati amintit de el. Mi-ati facut o mare bucurie.
  Stiti, exista si o carte pe aceeasi tema. Se numeste “Secretul multumirii”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: